Бутона... Няма какво да стане просто. За третото ще е оспорвано: Алонсо или Уебър

Надпреварата кой ще бъде най-младият световен шампион в историята на Формула 1 ще стартира от началото на 2012 година. Битката е между Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо. Пилотът на Ред Бул подобри поредния рекорд, като отмъкна званието най-млад двукратен шампион от колегата си от Ферари, който спечели титлите си през 2005 и 2006 година с тима на Рено. Себ вече има също толкова титли във витрината си, но ги притежава на 24-годишна възраст. Според всички специалисти това му дава шанса да преследва рекорда на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер, който може да бъде подобрен от Фетел най-рано на 30-годишна възраст.
"Да не съм най-младият двукратен световен шампион не е нещо фатално за мен. Според мен през следващата година ще видим кой ще бъда най-младият трикратен шампион във Формуала 1", заяви Алонсо след Гран при на Япония, след която Фетел стигна до втората си титла.
24-годишният Себастиан не обръща такова внимание на рекордите и отговори в типичния си стил: "Нали знаете, че Михаел Шумахер е най-младият седемкратен световен шампион?"