за триене

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: голф 4 1,8Т въпрос за смяна радиатор на турбо

Мнениеот rudoni » Вто 11 окт 2011 21:28

а бе , Вие наистина не различавате сравненията обем и налягане и дебит и стойностите им при промяна на обем?!като увеличите обема на кулера (с по голям) пада налягането в системата и обратно!!!! и като се увеличава(намалява) температурата на работното тяла(горивна смес) пак се променя налягането в системата!леле?!недейте така!искате да откривате нови мотори!моля ,четете!писани са процесите преди 150години!уважавайте конструкторите! те отдавна биха направили това!за това получават заплати и то много големи!успех!

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Сря 12 окт 2011 22:48

Аз по-големи глупости не бях чел.
Всяко понижаване на температурара на входящия въздух особено при кола с принудително пълнене е голям плюс, защото по студения въздух съдържа повече кислород.
Аз от две години карам с няколко пъти по-голям челно разположен в бронята кулер и ефекта е много добър.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 13 окт 2011 8:59

MK4 написа:Аз по-големи глупости не бях чел.
Всяко понижаване на температурара на входящия въздух особено при кола с принудително пълнене е голям плюс, защото по студения въздух съдържа повече кислород.
Аз от две години карам с няколко пъти по-голям челно разположен в бронята кулер и ефекта е много добър.

Трябва инженерите от ФВ да доидат да ти снимат и изследват колата - според rudoni до сега нищо да не става от нея :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”