въпрос за клапите на парното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

въпрос за клапите на парното

Мнениеот dobrev » Сря 06 сеп 2006 7:13

Колеги проблема ми е следния когато духа вентилатора за парното и съответно климатика въздух не излиза на отворите за стъклата и когато вали не ме питайте как е и насрещните отвори също не духа ,духа само в краката та не знам как да достигна до тези клапи или жила та ще съм благодарен ако някой бъде така добър да ми напише.предварително благодаря!

Потребителски аватар
FIRE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FIRE » Сря 06 сеп 2006 9:15

Каква ти е колата?
При мен на Голф 3 беше така и се оказа, че жилото от към врътките на централната конзола беше се откачило и с малко побългаряване и свински опашки вече повече от година няма проблем.
Така, че разглоби от вътре врътките и виж дали и при теб не е това.
Успех

Потребителски аватар
dobrev
Контакти:

Мнениеот dobrev » Сря 06 сеп 2006 21:07

да бе забравил съм да напиша каква е колата Голф 3 1,6 само че ме интересува дали се сваля само панела на врътките? отскоро я имам колата така че ще е полезно по-подробно да кажете как се сваля?

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 07 сеп 2006 2:48

Колега, възможно е да се е откачило някое жило или някой някога да е правил ремонт по парното и да е разменил неволно жилата. Махни капачето на врътките от където пускаш парното. Развий болтчетата и издърпай панела. Ако има откачено жило ще си проличи, но ако има разминени жила, тогава ще имаш леко главоболие.

Потребителски аватар
dobrev
Контакти:

Мнениеот dobrev » Сря 13 сеп 2006 19:30

Издърпах едната врътка която е за посоките на въздуха но отдолу има една бяла пластмаса но не и болчета.Интересува дали зад въртящите са болчетата или зад панела който е около врътките във формата на правоъгълник ?Него ли да мъча да сваля или не?Страх ме е да не строша нещо което не трябва да се сваля така че моля обяснете!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”