Течност за чистачки?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Re: Течност за чистачки?

Мнениеот hitman0013 » Пет 22 юли 2011 13:30

Сонакс, се води най-добрата течност за лятото.Съответно аз съм с нея.

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 22 юли 2011 13:33

Wurth saBesto.Концентрат за лятна течност.Това ползвам аз в момента и съм много доволен.Такава слагаме и в камионите.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 22 юли 2011 13:45

georginn написа:Аз ползвам ...........
Едната е на SONAX ..........
Изображение
Като цена са сходни sonax 4,8лв = 25литра

И аз съм с този Сонакс вече втора година, много съм доволен и наистина чисти много добре. :да:

Мисля че в момена е с едно от най-добрит съотношения цена-качество-количество.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 22 юли 2011 14:58

А да Ви питам, при наличието на стара течност(всмисъл на 1 година макс, не говоря за 5 години) на дадена марка проблем ли ще е ако се купи такава на друга марка и се долее и смесят или е по-добре да се източи предишната и тогава новата?

Потребителски аватар
georginn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georginn » Пет 22 юли 2011 15:47

Изцъркай си старата и си сипи новата. Аз така правя.

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пет 22 юли 2011 15:56

hitman0013 написа:Сонакс, се води най-добрата течност за лятото.Съответно аз съм с нея.

+1 наистина SONAX е №1 за лятна течност, това лято за пръв път си взех концентрат, съответно за да проверя дали одите на AUTOBILD са верни в случая и наистина е вярно, няма по-добро, поне за мен, а съм пробвал доста други варианти в предни години, включително и тази на ОМВ, която е към 7 лв/литър готова течност :screwy
Иначе за зимата до момента поне съм карал с българска концентрат MOTOX, нямал съм проблеми със замръзване или лошо чистене.

Потребителски аватар
georginn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georginn » Пет 22 юли 2011 20:32

Миналата зима я изкарах отново със Sonax Изображение само дето беше 5л концентрат туба още имам около 3л не разредена в мазето ще си имам и за тая зима дето идва. На около -20 я бях разредил в един буркан и във камерата, а тя е на -18 нямаше и следа от замръзване и така си я ползвах. А цената на 5л по-памет беше някъде около 25л щото тогава си взех и един стик за гумените уплътнения на вратите да не замръзват и от него останах доволен.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 11 окт 2011 15:55

Не купувайте зимна течност за чистачки "ваз" това мирише на джибри много неприятна миризма!
Наложи се да източа казанчето, налях чиста вода и пак източих и пак налях чиста но все още се усеща гадния аромат на тази течност "ваз" надявам се като сложа концентрат на нещо по добро това да се оправи!
Поздрави!!!!!

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 11 окт 2011 17:24

Viva Eco, прилична е, мирише добре...

Изображение

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 11 окт 2011 18:04

Който знае магазин за химически реактиви, да си купи изопропилов спирт, или изопропанол. Това е основната съставка на качествените течности. Започнах да си правя преди доста години, предимството е, че слагам доста концентриран разтвор и зимата направо стопява леда от стъклото, не прави облаци. Капвам малко миещ препарат.
А в етините течности, и не само в тях, слагат метанол - не коментирам действието му...

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Вто 11 окт 2011 20:26

След моя горчив опит с антифриз и зимна течност за чистачки на всеизвестната фирма Мотокс ,мога да кажа че са едни от най - големите ментета на пазара . Антифриза им който е уж концентрат замръзващ при -60 градуса , зимата при температура около - 10 и прехвърляне на колата от бензин на газ ми замръзна изпарителя :deal . Колата взе че се задави докато запали на бензин и за капак падна и акумулатора от дългото въртене за малко да остана на пътя :banghead: .Зимната им течност за чистачки е готова за употреба ..уж до - 20 градуса беше мисля . Бях долял само 3 литровата туба без да я смесвам , хайде да съм имал 3-400 грама на дъното на казанчето . На -15 градуса при пръскане върху предното стъкло се образува една струя , която в средата е на сини ледени кристали , а в краищата е самия незамръзнал препарат :lol: . И всичко това едно хубаво замазва стъклото , което дори да не е заледено вече е mhihi . Добре че когато се пръсне два три пъти замръзват и дюзите и не се мъчи човек много много :не:

Препаратите Мотокс са ментета . :012:...

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 12 окт 2011 14:04

Аз имам тубичка с концентрат с лятна течност на SONAX обаче честно казано изобщо не съм доволен, лятото мушичките изобщо не ги чисти и със зимна такава съм карал само 1 път и горе долу биваше, самоче не ми се дават много пари за малко количество течност за чистачки. Зимата карам с AREON не е кой знае какво, ама пак бива. Обаче като гледам предните страници хората какви баркочи правят с разни препарати за почистване на съдове и разни буламачи направо лошо ми става. И това е само и само да сместиш едни 4 5 лева.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 12 окт 2011 15:44

Sashko_Trg написа:Аз имам тубичка с концентрат с лятна течност на SONAX обаче честно казано изобщо не съм доволен, лятото мушичките изобщо не ги чисти и със зимна такава съм карал само 1 път и горе долу биваше, самоче не ми се дават много пари за малко количество течност за чистачки. Зимата карам с AREON не е кой знае какво, ама пак бива. Обаче като гледам предните страници хората какви баркочи правят с разни препарати за почистване на съдове и разни буламачи направо лошо ми става. И това е само и само да сместиш едни 4 5 лева.

ако си с чистачки от онези плоските силиконови, ясно защо не чисти

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 12 окт 2011 17:38

Не ти луд ли си как ще сложа такива чистачки? Със Bosch Twin sym просто самия препарат е смотан !

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Сря 12 окт 2011 18:40

Sashko_Trg написа:Не ти луд ли си как ще сложа такива чистачки? Със Bosch Twin sym просто самия препарат е смотан !

И тия Бошове на колко години са?

Лятната теченост на sonax, концентрата... доволен съм.

Зимна съм пробвал на Prista и I.G.A.T. и двете бяха добри. То за зимата освен да не замръзва и да не мирише на джибри какво се търси... мисля, че за зимата всичко ще върши работа...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”