Oт къде зареждате газ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
zvera92
Автомобил: Vw Passat
Двигател:

Re: Oт къде зареждате газ?

Мнениеот zvera92 » Чет 06 окт 2011 20:06

Карах в една фирма курсовете и от там ми я дадоха.А за филтъра мога ли сам да си го сменя или трябва газаджия да го направи?

Потребителски аватар
Svetlin_SP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlin_SP » Чет 06 окт 2011 20:40

PETROL , ПЕТРОЛ и пак ПеТрОл mhihi .Нито веднъж съм нямал и се надявам да нямам проблеми с газта от тях :да:

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Мнениеот porko » Чет 06 окт 2011 21:46

agent_kowalski написа:в русе на кое еко?

На това до Технополис в Дружба.На международното май има газ,ама от там не съм зареждал.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 07 окт 2011 10:43

аз там вече не зареждам,два пъти ми сипват по 4-5 литра повече отколкото побира бутилката и за сипаните литри разхода се получава нещо от рода на 10-11 извънградско при нормално каране.другото еко на липник мисля че беше там май нямаше газ изобшо.за сега на шела на изхода за софия не са ме ментили и там зареждам.той май в русе друг шел няма.

Потребителски аватар
porko

Мнениеот porko » Пет 07 окт 2011 17:59

Ми тази на международното до Стойчо газаджията не беше ли Шел?Така и не съм и обърнал достатъчно внимание.Обаче на мен на това Еко в Дружба досега не са ми сипвали повече от 16.3 литра.На теб ти е на път Шел-а,а за мен е далеч.Аз съм в Чародейка.Има още едно Еко на международното.Както и да е. :beer

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 07 окт 2011 18:26

Ми сега проверих в сайта на шел има само един в града :) :beer

Потребителски аватар
porko

Мнениеот porko » Пет 07 окт 2011 20:43

ОК.Няма проблем.Значи не съм догледал...

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 12 окт 2011 19:27

От скоро и аз карам на газ! Познати ми казват, че газта на Петрол и ОМВ била добра1
Ама ме убеждават и в друго, че колкото повече газ се зарежда наведнъж, толкова по добре, в смисъл, ако заредя за 10 лева и мина примерно 40 км, а ако заредя за 5 няма да мога да мина 20, а по малко, така ли е наистина!

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 12 окт 2011 19:49

ivo_555 написа:От скоро и аз карам на газ! Познати ми казват, че газта на Петрол и ОМВ била добра1
Ама ме убеждават и в друго, че колкото повече газ се зарежда наведнъж, толкова по добре, в смисъл, ако заредя за 10 лева и мина примерно 40 км, а ако заредя за 5 няма да мога да мина 20, а по малко, така ли е наистина!

Има нещо такова, газта се вкарва под налягане и колко по малко се зареди толкова повече въздух влиза в бутилката а колонката го отчита за газ, примерно си заредил за десет лв осем литра газ, реално влиза в бутилката според мен пет литра газ другото е въздух!
Може и да греша, но щом и други хора споделят има нещо вярно!
Поздрави!!!!!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 12 окт 2011 20:10

хайде глупости..нестига че разхода на газ е едно 1литър отгоре,разликата спрямо бензина е лев и 10,а сега и на 8 платени литра реално имаме 5.то така излиза че икономисваме по 50ст на 100км с тая газ...

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 12 окт 2011 20:57

agent_kowalski написа:хайде глупости..нестига че разхода на газ е едно 1литър отгоре,разликата спрямо бензина е лев и 10,а сега и на 8 платени литра реално имаме 5.то така излиза че икономисваме по 50ст на 100км с тая газ...

Колко газ на 100км ти харчи колата градско, лесно може да засечеш дали има измама като заредиш за 10лв а не до горе!
Пример моята кола харчи 10/11литра на 100км градско, но като заредя за 10лв това са 8литра изминавам 50км и ако се доверявам на това то колата ми харчи 16литра на 100км градско!
Поздрави!!!!!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 12 окт 2011 21:06

еми смени газостанцията..ми колко ми харчи..по принцип пълня до горе,но напоследък се случва да сипвам и по 5-10 и 20лв...или да доливам.ми не съм усетил някаква фрапираща разлика.може да има нещо от рода на 500милилитра,което не можещ да го разбереш,но 3 на 8 литра са много.извинявай.не казвам че не може да се случи,но на неизправна или манипулирана колонка,ако всичко е наред трябва да е точно.последно преди месец пълних 20лв на празна бутилка и минах 190км в софия,преди това на изчисления "аха да свърши" с 10лв минах 105 преди да свърши.не съм забелязал да ме лъжат.ако си забелязал нещо такова смени конкретната бензиностанция и пробвай другаде.

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 12 окт 2011 21:12

agent_kowalski написа:еми смени газостанцията..ми колко ми харчи..по принцип пълня до горе,но напоследък се случва да сипвам и по 5-10 и 20лв...или да доливам.ми не съм усетил някаква фрапираща разлика.може да има нещо от рода на 500милилитра,което не можещ да го разбереш,но 3 на 8 литра са много.извинявай.не казвам че не може да се случи,но на неизправна или манипулирана колонка,ако всичко е наред трябва да е точно.последно преди месец пълних 20лв на празна бутилка и минах 190км в софия,преди това на изчисления "аха да свърши" с 10лв минах 105 преди да свърши.не съм забелязал да ме лъжат.ако си забелязал нещо такова смени конкретната бензиностанция и пробвай другаде.

Ако е истина това което казваш излиза, че колата ти е супер икономична 20лв = 16литра газ казваш изминал си с 16литра газ 190км градско!
С 10лв = 8литра газ 105км градско!
Провери дали точно си дал данните защото това е супер нисък разход за софия!
Зареждам предимно на петрол а от скоро и на еко!
Поздрави!!!!!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 12 окт 2011 21:21

правя уговорката че тия км съм ги минал 200 за два дни и половина,тоест колата почти през цялото време е била загряла.и като цяло рядко имам маршрут в една посока под 10км,включват се доста и големи булеварди(Цариградско,България в участъци без задръствания) както и околовръстното.не е примерно да въртя на Евлоги Георгиев в час пик само ,тогава няма да стане номера :D но въпреки това се движа почти в цяла софия.просто като каже някой невъзможно е ,ясно че не седя само на светофар,а това включва и булеварди където се кара по 3-4 км с постоянна скорост без да се спира и тръгва.
също като трябва да ходя някъде в зависимост от часа и деня знам горе долу от къде да мина без да вися много по светофари и това за едно 80% от софия има пинизи.също и на много кръстовища има пинизи как да минеш (през коя лента и кога точно) за да не чакаш много(разбира се без да пречиш на другите).
и не на последно място карам спокойно до 2000-2500 оборота без ръчкане и тн.разбира се газовата е малко скопена с цел икономия,но коалта се кара спокойно не изпитвам дискомфорт от това.не съм побелял вече да кажеш тоя кара така,дори съм си млад,но просто ми мина времето за простотии и ръчкане :) .отделно колата-винаги сменени филтри,свещи,кабели,капачки,палци,добре напомпани гуми,хубаво масло и всички банални неща,които пишат по книгите.и това е разход през лятото,сега в студа ще скочи поне 1.5литра няма начин.
едит: това с 10те лв и 8литра не беше напълно спряла коалта,по мои надежди да е имало един литър така че се получава 9,а и толкова си е наистина.за 20те лв 17литра (1.18-1.20 беше газта тогава) пак става 9.на бензин лятото и до 8 съм стигал,най-често към 8.5 на газ малко под или малко над 9.зимата в студовете и до 11 стига,но няма начин.10 бензин. 1.6 двигател.иначе газта от еко или шел,наскоро почнах и омв имам на удобни места и съм доволен от газта за разлика от бензина им.екото ме дразнят че държат по 1-2-3 стотинки газта по-висока от другите напоследък.не че нещо,ама дразни.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 13 окт 2011 13:56

Поради финансови съображения, естествено, последния път заредих за 5 лева от Омакс-Ямбол, поради разсъжденията от по горните постове ли, газта ли чак токова не става, ама минах цели 15 км. scare !!! Това прави около 24/100!!! Че то с 5 лева на бензин щях да мина 20 км поне. То все някога ще заредя пак за 5 лева, ама от другаде разбира се, пък то ще си покаже каква е причината!

Върни се в “Автогазови уредби”