смяна на еку на голф4 1.6 16в
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
Re: смяна на еку на голф4 1.6 16в
нека ако може колегата rudoni да уточни точно процедурата и необходимата техника 

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Намери си инструкция за VCDS може и за по стара версия да е пак ще ти свърши работа.Трябват ти двата ПИН кода-на новия и стария комп-в характеристиките на ваг-командер пише,че може да извлича ПИНа изглежда става.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
van4ooo написа:Намери си инструкция за VCDS може и за по стара версия да е пак ще ти свърши работа.Трябват ти двата ПИН кода-на новия и стария комп-в характеристиките на ваг-командер пише,че може да извлича ПИНа изглежда става.
Да де, само дето VAG Commander не е равно на VAG-COM / VCDS
С VAG Commander може теоретично да извлече PIN-а на таблото.
toni82 написа:нека ако може колегата rudoni да уточни точно процедурата и необходимата техника
утре вечер ще постна метода ,защото е в гаража, на флашка!изчакай малко!
- toni82
благодаря колега.супер си 

- Haralampi
rudoni написа:...
Аз само не разбрах колегата как ще си разчете ПИН кодовете, които трябва да въведе с "прост ВАГ-КОМ"
Не му трябва пин код за това.При Голф 3 става ,ползвал съм само ВАГ-КОМ.Едва ли 4-та е по различна. 

- Haralampi
Bioside написа:Не му трябва пин код за това.При Голф 3 става ,ползвал съм само ВАГ-КОМ.Едва ли 4-та е по различна.
Ами нека пробва и сподели. Ще се радвам ако успее!
- toni82
да опитах но май нещо не се получи.в процедурата има един момент в който трябва да се напише пин -кода който би трябвало да се вземе от представителството.проблема е че с нормален ваг-ком не маже да бъде извлечен пин-кода на имобилайзера а без него нестава нищо.исам да благодаря на колегата rudoni че изпълни обещаното 

да опитах но май нещо не се получи
Писах за"крайната мярка" с моя комп,при положение ,че майстора имаше познанята .
Няма ли опция да намериш имобилайзера на новия комп?
- Haralampi
toni82 написа:да опитах но май нещо не се получи.в процедурата има един момент в който трябва да се напише пин -кода който би трябвало да се вземе от представителството.проблема е че с нормален ваг-ком не маже да бъде извлечен пин-кода на имобилайзера а без него нестава нищо.исам да благодаря на колегата rudoni че изпълни обещаното
Точно това очаквах и точно за това предположих, че с "прост VAG-COM" няма как да стане.
Всеки ПИН е вид парола... и тъй като VAG-COM е предвиден единствено за легални/диагностични операции, няма как да стане (само) с него ... разбира се освен ако предния собственик на ECU-то не те е снабдил и с ПИН кода му.
С Commander по-виждам шанс да стане, до колкото го познавам и съм работил с него, но не бих искал да те подведа, не съм правил конкретно това.
- toni82
всъщност ако правилно съм разбрал ми трябва пин-кода на таблото нали.а ако някой ми го изтегли значи неби трябвало да е проблем да инсталирам второто еку.това значи ли че един автокючар ще ми свърши работа в случея тое.да извлече пина на таблото.
да те имат оборудване за извличане на пина!тук съм постнал отговорът ,при условие че се знае пина!не е лошо всеки да си го знае! с него се променят много настройки в колата!
- toni82
е аз съм от тези дето не си знаят пин-кода на таблото.извинявам се че не го казах по рано.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”