Golf MK4 Пукане при тръгване
- BS
- Автомобил: A6
- Двигател: BAU
- Контакти:
Re: Пукане при тръгване Голф 4
Колеги при мен този проблем изчезна като смених предните амортисьори, макферсоните с лагерчетата, заден тампон на 2-та носача. Сега го нямам това "пукане" при потегляне, дали напред или назад 

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Пак е нещо 
Стеснихме кръга до 3 варианта

Стеснихме кръга до 3 варианта

Проблема е някъде по окачването и аз си мислих , че е от каре ама не е.
- BS
- Автомобил: A6
- Двигател: BAU
- Контакти:
При мене пукането си го обеснявам така: явно при изтървал амортисьор и износени тампони макферсон, заедно с тампона на носача се получава хлабина при пружината и тя започва някак си да "шава напред назад", защото при мене пукането беше от лявата страна, а точно там беше и изтървалия амортисьор. И при смяна на всичките части, спря това дразнещо пукане. За напред ако се появят същите симптоми, ще знам какво трябва да се сменя 

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Някой да е правил опити наскоро 

-
- Автомобил:
- Двигател:
да не е от пружините сменени са , носачите са здрави аморта също остват тампони и лагерчета те не са само
hitman0013 написа:Доколкото разбрах проблема бил в някаква метална пластина при стабилизиращата щанга-проверете да видим дали е така.
Колеги аз вече съм почти сигурен че проблема по стабилизиращата щанга,не съм сигурен за пластината,може да бъдат и тампоните по стабилизацията.
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
BS написа:Колеги при мен този проблем изчезна като смених предните амортисьори, макферсоните с лагерчетата, заден тампон на 2-та носача. Сега го нямам това "пукане" при потегляне, дали напред или назад
Същите неща съм сменял и пукането си остана.От пружините съще не е.
Мисля че най-накрая открих виновника за неприятното пропукване при тръгване при Голф 4.
Това е чашката на макферсона, която държи пружината и се намира под бомбето. До седмица се очаква да пристигнат нови чашки, ще ги сменим заедно с нови лагерчета и ще стане напълно ясно дали оттям е проблема.
Новата чашка струва 20лв за бр.
Това е чашката на макферсона, която държи пружината и се намира под бомбето. До седмица се очаква да пристигнат нови чашки, ще ги сменим заедно с нови лагерчета и ще стане напълно ясно дали оттям е проблема.
Новата чашка струва 20лв за бр.
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
От къде ще го издава това пукане чашката?
Сменял съм всичко около тях.Лагерчета,макферсони и няколко вида амортисьора и пружини и няма разлика.
Чакаме резултати след смяната.

Сменял съм всичко около тях.Лагерчета,макферсони и няколко вида амортисьора и пружини и няма разлика.
Чакаме резултати след смяната.

Сега като се замислям е възможно и да е от това - шайба която стои между ларерчето и въпросната капачка

с номер 1J0412311A интересното е че при демонтажа на старите, такава шайба нямаше, но и пукането го нямаше
Иначе, стоковите които взех миналата зима, дойдоха с такива шайби, но също не монтирахме шайбите и при мен го има това пукане все още
Чак сега се загледах в снимката и видях къде стои въпросната шайба

с номер 1J0412311A интересното е че при демонтажа на старите, такава шайба нямаше, но и пукането го нямаше

Иначе, стоковите които взех миналата зима, дойдоха с такива шайби, но също не монтирахме шайбите и при мен го има това пукане все още

Чак сега се загледах в снимката и видях къде стои въпросната шайба

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен остава проблема. Като навия волана понякога се чува "луум". Сменил съм тампони на носачи, тампони на макферсони, майстора каза че всичко е здраво, прекара ми я и на реглаж. Аз подозирам някоя пружина. Спрял съм да се занимавам с това, само се замислям отвреме навреме от какво е.
Сигурен ли си че имаш поставена въпросната шайба, за която говорих?
Едит
Развитие по темата
Днес свалихме макферсоните и поставихме въпросните шайби, нови лагерчета и ноди капачки, които държат пружината.
Ето как са се деформирали старите, понеже след като я няма въпросната шайба, лагерчето пада по-надолу, а капачките които държат пружината направо влизат в стержела и тъй като са почти плътни не могат да се осучат, а както знаете амортисьора не стои вертикално право надалу, а под наклон. Сътветно леглото на капачките където лагерува с лагерчето се деформира, лагерчето не контактува по цялата повърхност с капачката и стои под напрежение, оттам и неприятното пукане.
След няколко дена, след като се изпробва колата напълно, ще пиша дали има ефект или няма. Да се надяваме че ще има
.

Едит
Развитие по темата
Днес свалихме макферсоните и поставихме въпросните шайби, нови лагерчета и ноди капачки, които държат пружината.
Ето как са се деформирали старите, понеже след като я няма въпросната шайба, лагерчето пада по-надолу, а капачките които държат пружината направо влизат в стержела и тъй като са почти плътни не могат да се осучат, а както знаете амортисьора не стои вертикално право надалу, а под наклон. Сътветно леглото на капачките където лагерува с лагерчето се деформира, лагерчето не контактува по цялата повърхност с капачката и стои под напрежение, оттам и неприятното пукане.
След няколко дена, след като се изпробва колата напълно, ще пиша дали има ефект или няма. Да се надяваме че ще има

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Успех, чакаме да кажеш йей или ней
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”