Един написа:... Купих си Фулда, летни - в ADAC бяха най-отгоре. Оказаха се пълно дърво и ги продадох на следващата година...
какво ще рече "дърво" - как преценяваш?
Аз например на Санта Фе-то сложих зимни Гудиър и бях изненадан, че са доста шумни - при плавно намаляване на скоростта от 60 до 30кмч се чува едно виу-у-у...
Летните ми бяха оригиналните Кумхо и бяха абсолютно безшумни, но се бяха изкривили (радиално биене) и при спирачка на висока скорост тресеше волана... Мислех, че е от криви дискове, но сложих други гуми и "заспа"...
На пасата като го купих имаше зимни Ласса с много добър грайфер - карах зима и половина с тях... На мокър асфалт и особено на паваж бяха ужас... Сложих Фулда Монтеро и колата стана много по-стабилна...
Летните пък, които ми дадоха с колата 225/45/17 Бриджстон бяха почти изтъркани, но държаха много добре... На 2-ия месец ги смених с Малоя /Швейцарска марка е въпреки звученето на името/ - страхотно държаха, но бързо се износват и доста бучат заради дълбоките надлъжни канали... На 3-тото лято ги продадох барабар с джантите и за същите пари си купих чисто нови 4 ляти джанти 15" с гуми 195/65/15 - возията стана много по-добра, а стабилността пострада съвсем малко /разликата се усеща при резки завои и рязко спиране, при нормално каране няма проблем/...
Темата за гумите е безкрайна, но не очаквайте чудеса от най-скъпите марки в сравнение със средните по цена. Пазете се от китайските евтинджоси - те са правени да издържат на сух топъл асфалт и нашия прахоляк като се смеси с малко дъждец... Става чудно