голф 3 1,8 75коня - Разход на масло
-
astra 1,6
- Автомобил: polo
- Двигател: apq
голф 3 1,8 75коня - Разход на масло
Здравейте колеги, от 3 месеца карам голф 3 1,8 75коня,купих си го нов внос и както си му е реда смених консумативите и от там ми тръгна проблема.сипах някакво масло bozol-10w40,наливно при това,човека уж ми е познат и каза че нямал сам да имам проблем да ама не.Вече карам 2000км и ми е изгорил около 1литър,та питането ми е:маслото ли не е читаво и да го сменя с друго,или имам проблем с мотора.Ще сам ви много благодарен ако ми помогнете 

- kentavara
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Разход на масло
Колега то ако го караш с наливно по добре му сипвай м10д
Пробвай и смени маслото колега с някое надеждно а не сналивно. 
Пробвай и смени маслото колега с някое надеждно а не сналивно. 
-
astra 1,6
така мисля и да направя
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Моя голф съм го карал с всякакво масло. Сменям го на 8000км. Разхода за този пробег е винаги един и същ - около 500гр.
-
astra 1,6
какво масло слагаш колега
-
kasabov_g
Има много теми посветени на моторните масла.Когато ги прочетеш пак няма да знаеш,какво да вземеш, ще си объркан от стотици мнения и прочетена информация.Избери официален вносител на масло и си купи от там.Започни от простото към сложното.Ако с новото масло нямаш ядове значи всичко е наред.Проблем в мотора е трудно да се установи от дистанция или най малко е нужна по вече информация.
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
сега карам с "лубрика супер бензин" и съм ного доволен, вискозитет 15W40
Мисалта ми е, че знам как се вкарват маслата в България! Това, че ще дадеш много пари за масло не е гаранция, че ще е много хубаво.
Мисалта ми е, че знам как се вкарват маслата в България! Това, че ще дадеш много пари за масло не е гаранция, че ще е много хубаво.-
astra 1,6
Re: голф 3 1,8 75коня - Разход на масло
то колега евтинко това масло,ще пробвам пак както дойде,благодаря все пак
- peshopetrof
- Автомобил:
- Двигател:
Аз при моя имам горе долу такъв разход на масло, но го издухва от двата средни цилиндъра (иска основен ремонт) и знам къде отива. Можеш да си погледнеш свещите на първо време. С оглед разхода за евентуално отваряне засега карам така - доливам.
-
astra 1,6
за сега свещите са си наред колега надявам се да не отварям мотора, 4е и без това искам по голям
- djmimo89
- Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
- Двигател: ADZ
Зависи как се кара колата, какво е маслото и други. При мен от Велико Търново до Варна и обратно (500 км грубо) ми изгори около 500 грама масло, но карах около 150 160 км/ч. Пък ми се е случвало като я карам нормално дори не го бута. Може и от маслото да е, то тези коли са на по 250-300к пробег, че и на повече и според мен 10w40 е малко редичко, затова аз карам с 15w40. Поправете ме ако греша колеги.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Да редичко е, но само на студен мотор. На загрял нямат разлика във вискозитета. Т.е. ако колата си ти гори масълце и е за ремонт, "гъстото" масло няма да спаси положението 
- djmimo89
- Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
- Двигател: ADZ
Е то това е ясно, че при износен мотор каквото и масло да му налееш няма спасение от ремонта.
Забравих да кажа, че аз карам с наливно масло Леимфоил 15w40 и съм много доволен вече втора смяна . А относно колегата, да смени маслото и ако не се оправи може да мини със смяна на гумички а може и по обстоен ремонт на ДВГ-то.
Забравих да кажа, че аз карам с наливно масло Леимфоил 15w40 и съм много доволен вече втора смяна . А относно колегата, да смени маслото и ако не се оправи може да мини със смяна на гумички а може и по обстоен ремонт на ДВГ-то.
-
astra 1,6
колеги ако стигна до ремонт на двг,направо го сменям с 1,8 90кончета или по голям,че от известно време както си върви и забива муцуна,и това не ми харесва но много ви благодаря за отговорите 

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Маслото е много важен фактор за работата на мотора.При мен дойде един момък с не палеща голф2 карбуратор.Докара я с този проблем.Пали сутрин с два акумулатора.Проблема се оказа в Маслото.Сипнал беше М10Д.Разход нямаше нито на масло нито на гориво.Като не може да запали е нормално да няма никакъв разход.
Та по темата колега.Вземи му сипни едно Мотулче 15W50 това ми показва практиката
Та по темата колега.Вземи му сипни едно Мотулче 15W50 това ми показва практиката
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”