Здравейте,
Преди два дни ходих до сервиз ИВКО на ъгъла на бул. "Акад. Иван Естатиев Гевшов" и бул. Възкресение и бул. "Константин Величков"
За общо 400 лева сменихме две предни биалетки, тампони на стабилизиращата щанга, два задни амортисьора и МАСЛОТО.
Днес обърнах внимание, че са ми сипали Castrol Magnatec DIESEL 10W40 на БЕНЗИНОВОТО ми Поло 1,4 16V 2000.
Спецификации: ACEA B4 API CF
Одобрения: MB 229.1; VW 505 00/501 01; Fiat 9.55535.D2
Според вас ще имам ли проблем да карам с това масло или да се върна до сервиза и да се разправям с тях, не стига това ами са ми сипали повече от 3,5 литра масло.

Масло за дизел сипано на бензинов мотор?
- kanchev.atanas
- Автомобил:
- Двигател:
Масло за дизел сипано на бензинов мотор?
- Прикачени файлове
-
- Castrol 10w-40 Diesel
- IMG004-1.jpg (10.62 KиБ) Видяна 2187 пъти
- inzovo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Масло за дизел сипано на бензинов мотор?
Аз преди като имах Пасат го карах само с дизелова Приста и нямах ядове 

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Карай смело
Аз преди карах с такова за турбо дизели

Аз преди карах с такова за турбо дизели
Не се учудвай, благодари се че не е хидравлично, пък и тая туба кой знай откъде са ти я извадили, те тез хора могат тотално да ти разбият представите за "сервиз".
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Просто казано - дизеловите масла са като бензиновите, но чистят по-добре сажди - карай смело, и другия път внимавай, и ги гледай какво правят и сипват.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Вместо да ревеш, попитай каква е разликата между маслата за бензин и дизел и какво е различното.
То като шампоан за руса и червена коса...
То като шампоан за руса и червена коса...
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ходи ги запсувай поне да ти олекне Както спомена колегата по горе маслото в мотора едва ли е от тази туба
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
StrEagle написа:Просто казано - дизеловите масла са като бензиновите, но чистят по-добре сажди - карай смело, и другия път внимавай, и ги гледай какво правят и сипват.
Принципно това е точно така,но не знам защо на това масло спецификацията му е само за дизел.Иначе аз карам с Havoline 10W-40 Diesel,но спецификациите му са SL/CF,което ще рече че е еднакво подходящо както за бензинови,така и за дизелови автомобили.Предполагам това масло е за бензин + добавени присадки за увеличено почистване на сажди и т.н..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета,карам с 20w40 масло и нямам проблеми(явно имам голям проблем,щом карам с такова де),пък ти се тръшкаш за 10в 

- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nikolaitabakow написа:Момчета,карам с 20w40 масло и нямам проблеми(явно имам голям проблем,щом карам с такова де),пък ти се тръшкаш за 10в
Зависи кво караш и имаш ли книжкая за експлоатация.

На колегата има и срецификация от ФВ 501.01 - значи може и за бенз мотор.

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Зависи си от маслото,някои дизелови масла са за нискооборотни дизели,които са до макс. 3000 оборота,където е средата на оборотите на бензиновия и като го подкараш на 3500-4000 оборота по магистралата,става на чорба и буталата идват да видят кой се има за тарикат
За това е важно да се гледа спецификацията,това,че е за дизелов мотор,не е толкова важно,както и също така може маслото им да е наливно и да са го сипали в такава туба просто.В крайна сметка ако имат един варел 200Л масло Кастрол не знам си какво си за бензинов мотор,е нормално да извадят в някаква туба,за да сипят на двигателя и да ти оставят тубата да си доливаш,което не значи,че това от тубата е в колата ти.Ти би трябвало много добре да знаеш какво масло точно ти е сипано и за какво масло си платил едни пари в крайна сметка (някъде трябва да пише,че толкова и толкова лв са ти за масло марка,модел,вискозитет и т.н.).

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”