Много висок разход след монтаж на поуърбокс при 1Z-решено

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kamenitzafen
Автомобил:
Двигател:

Много висок разход след монтаж на поуърбокс при 1Z-решено

Мнениеот kamenitzafen » Чет 13 окт 2011 20:50

Здравейте колеги,преди месец си закупих пауърбокс,който се свързва към кабелите на управляващия блок на помпата(2-ри и 3-ти)
Понеже колата доста поизпушваше го бях махнал за известно време.Мой познат с добри способности в електрониката,ми сглоби външен мап сензор,който може да се настройва,благодарение на който турбината вече надува до 1,05бара,преди повече от 0,6/0,7 не можеше(Мап-а беше забил).
Усети се разлика,но не и стигаше горивото и аз се сетих за бокса.Принципно той е с бутон за включване,но го вързахме постоянно.Нямам думи да опиша разликата при Голф3 1Z,колата стана много пъргава и еластична,пушека изчезна,като естествено след 3500 оборота започва да пуши,като преди въобще не изпушваше :!: И така 2 седмици карам,но все зареждам 10-20литра,като се въртях около средата но ми се стори голям разхода,но си викам стрелката лъже.Понеделник зареждам догоре и днеска реших да видя как са нещата:98км-9литра :shock
Колата преди ми гореше лятото 5,5-6 лятото,а зимата с 0,5 литра повече,но 3 литра отгоре е много.
Моля,който е слагал бокс или е запознат с принципа да ми пише,как може да коригираме положението,да го махам и да събирам пари за чип ли?
Колко вдига разхода чипа,при нормално шофиране?
Бокса постоянно ли вкарва голямо количество гориво?

п.с.По същото време смених маслото и филтрите,но този път взех горивен филтър на UFO???Да не би и това да оказва разлика?
Благодаря предварително на всички.

Последна промяна от kamenitzafen на Нед 16 окт 2011 23:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Re: Много висок разход след монтаж на поуърбокс при 1Z

Мнениеот achodemo » Чет 13 окт 2011 22:20

kamenitzafen написа:да го махам и да събирам пари за чип ли?
Колко вдига разхода чипа,при нормално шофиране?

Ще се сетиш....

Махай бързо тази фъ.кия от колата си , ако я обичаш малко. Всички Палар,Малар , Балар боксове са Т.шак с Голямо Т .!!

Като искаш да я засилиш малко колицата без хардуерни промени , правиш го културно с промяна на софтуера в мозъка на колата - сменяш чиповете с такива от доказан човек .

А забравих , с чипче разхода даже малко спада !!!!

:търсачкаа :търсачкаа :търсачкаа

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 14 окт 2011 8:30

Пушенето на колата ясно показва , че имаш излишен разход на гориво ,колата ти не гори повече :D , а изхвърля горивото във вид на дим . С тези неща по помпата , "лъжеш" грубо компа и той просто вече "не знае какво прави" :D . А това около турбото , аз мисля че е опасно за самото него ...

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 14 окт 2011 12:23

Палар Малар и там къвто се сетиш бокс е просто един адски скъп резистор чиято реална цена е някакви стотинки. Като искаш да стане като хората земи си кадърно написан чип и се радвай на вървежа.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 14 окт 2011 19:23

А с чипчето да я натискаш малко повечко?

kamenitzafen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamenitzafen » Нед 16 окт 2011 23:07

Проблема се оказа кофти горивен филтър!Повече никога няма да правя компромис с такъв тип консуматив.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Много висок разход след монтаж на поуърбокс при 1Z-решено

Мнениеот Stivi » Пон 17 окт 2011 18:31

От кофти горивен филтър няма как да ти се качи разхода и да пуши ама щом казваш че е от него..... :!: В най-лошия случай колата ще е спъната особено във високите обороти от липса на достатъчно гориво но не и да качи разхода ! Иначе си прав че от тези консумативи не трябва да се пести :012:

kamenitzafen
Автомобил:
Двигател:

Re: Много висок разход след монтаж на поуърбокс при 1Z-решено

Мнениеот kamenitzafen » Пон 17 окт 2011 18:45

Диагностиката с Ваг показа,по-големи показание на МАФ-а,и още нещо не запомних кода.Явно като са я разглабяли нещо се е объркало.Сменили са и 2 мъркучета защото се пили нацепили.За горивния филтър знам че не е проблем да вдигне разхода,този явно е бил кофти изработен(китайски все пак).
Важното е че колата сега е добре откъм разход,остана само досадното вибриране,когато е застудее!

Върни се в “Дизелови агрегати”