Аз бих заложил на аутофилтър, после сортиране. В крайна сметка в реалния живот е важно да свършиш работата и то сравнително лесно и бързо.
някой разбира ли от екселски формули?
Re: някой разбира ли от екселски формули?
Баси тия даскалици да ходят да се гръмнат!
Аз бих заложил на аутофилтър, после сортиране. В крайна сметка в реалния живот е важно да свършиш работата и то сравнително лесно и бързо.
Re: някой разбира ли от екселски формули?
escrime написа:VWGT написа:а можеш и с една формула
=IF(c1:c20="да";MIN(e1:e20);"")
Така ще му извади най-ниската стойност от колона "е", без задължително пред нея да има "да".
дам прав си, не го помислих че така го изкарва ... то няма смисъл от IF-a при това положение
така, идеята на условието ми се струва, че иска с една формула да се изкара резултата, без да променяме таблицата, щото иначе два сорта и резултата е налице без никакви формули. Та в тая връзка тогава бих пробвал с =DMIN($A$1:$F$$20;C1;$I$1:$I$2), където в клетките I1 и I2 на xls таблицата са:
- I1=C1,
- стойността за която искаме да изпълним МИН функцията, т.е. I2=да.
т.е. трябва само да си добавиш тези полета и формулата ще сработи. Ако С2 беша "да" можеше и без нищо да добавяме да стане, като вместо I1 и I2 се избира С1 и С2, ама не е
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”