модераторите, малко ми забавиха темата

а аз вече свалих датчика,или поне си мисля че е той

, един такъв със зелен пръстен по средата отзад е с 4 пина а отпред влиза към маркуча който идва от радиатора, защипва се с една скоба, уплътнен е с едно гумено пръстенче и като го дръпнах изтече антифриза(по скоро приличаше на бистра водица)-това е нали? Така понеразбрах от други подобни теми и снимки във форума.Утрe ще ида да купя,дано проблема със стрелката е бил от това..
Сетих се да попитам и друго:
1. Какъв е кода на двигателя ,от товаразбирам се гледат първите означения на номера които са 1Н1..нещо си, а от разни таблици които намирам из темите изглежда го наричат 1Y ?
2. Има ли този автомобил някъде букса за ВАГ-КОМ (огледах го добре, не видях такова нещо)
3. Има някаква пластмасова капачка на скоростната кутия, точно отгоре-от тм ли се налива маслото за самта нея и трябва ли да виждам такова като отворя тази капачка, защото като надникнах се виждаха някакви сухи железа и малко ме стресна това като се има предвид въпроса ми за скоростите по-горе?
4. Какъв е размера на дифтунга за пробката на картера, да си купя предварително че като източа маслото винаги се оказва че към филтъра няма такава а тук в Англия не знам от къде да ги купувам освен от eBay и трябва да ги чакам 2-3 дена. Много ме кефи този форум, оставам с впечатлението че повече ги разбирате нещата от тойотаджийте

Благодаря на всички предварително!