проблем с оборотите на венто

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
roybov
Автомобил: VW Vento 1.9 tdi
Двигател: 1Z

проблем с оборотите на венто

Мнениеот roybov » Сря 12 окт 2011 17:22

Здравейте колеги! от около 3 месеца имам венто 1.9tdi 90 коня, което до вчера работеше добре но днес ми направи впечатление че когато работи на място мени оборотите но съвсем с леки отклонения и чувам как самия двигател работи така че все едно постоянно му подавам леко газ. това го прави само на свободна когато падне стрелката между 900-1000 оборота иначе в движение нямам проблем не придърпва или когато му подам газ на място и задържа примерно на 2000 оборота си работи пак нормално. въпросния проблем обаче не е постоянен в смисъл че един път го прави един път не. ходих при майстора който вчера ми сменя катализатора но той каза че тва нямало нищо общо и не знае от какво може да е. лошото е че отскоро работя в софия и нямам идея къде да отида за да си реша проблема. моля помагайте!

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с оборотите на венто

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Сря 12 окт 2011 19:05

Ще следя с интерес темата защото и на мен ми е много интересно от какво се получава този ефект.

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Мнениеот milenski_77 » Сря 12 окт 2011 19:09

Най-вероятно замърсен електронен блок в начален стадий.
С времето неравномерната работа ще се увеличава, докато накрая ще стане непоносимо да се кара с малко газ.
Решението е чистене на ел. блока на помпата.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Сря 12 окт 2011 22:30

температурен датчик?

roybov

Мнениеот roybov » Чет 13 окт 2011 8:14

вчера след като писах за проблема се сетих че не бях опитал да откача клемите на акумулатура и след като го направих работеше нормално, покарах я малко и след като спрях пак работеше нормално. ще я следя но дали е възможно да е било някаква грешка на компютъра при условие че след като откачих и закачих клемите на акумулатора работи нормално?

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Чет 13 окт 2011 10:58

roybov написа:вчера след като писах за проблема се сетих че не бях опитал да откача клемите на акумулатура и след като го направих работеше нормално, покарах я малко и след като спрях пак работеше нормално. ще я следя но дали е възможно да е било някаква грешка на компютъра при условие че след като откачих и закачих клемите на акумулатора работи нормално?

Съмнявам се с това да си решиш проблема. Нека по-знаещите кажат :)

Потребителски аватар
Aleksey
Автомобил:
Двигател: 1996 ABF

Мнениеот Aleksey » Чет 13 окт 2011 14:46

Аз имам 1з, при мен пък ако съм на място си държи нормални обороти, а ако реша да пусна на свободна по време на движение тогава почват да играят между 900 и 1000. Това е ясно че е от помпата(така мисля аз), на много дизели 1.9 съм се качвал и почти всички имат този проблем.

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Чет 13 окт 2011 22:29

да не вземе да излезе от датчика на "ХОЛ" !?

roybov

Мнениеот roybov » Пет 14 окт 2011 7:58

кой е датчика на ХОЛ?

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Пет 14 окт 2011 17:13

Този датчик следи за оборотите на коляновия вал и информира компютъра за тях ! Ако се е развалил и лъже компютъра ,той ще се опитва да го коригира ,а то ще е на празно и ще ти колебае оборотите на празен ход.Не знам дали е от него просо помислих на глас !

krasko_p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasko_p » Пет 14 окт 2011 18:28

Здравейте колеги. Относно въпроса, ще споделя моят случай, като се надявам, че ще помогне на колегата. Имах Голф 3 ТДИ. Също като като в случая менеше оборотите и то в не малък интервал. Оказа се замърсена електроника на помпата. Отидох при един майстор той я почисти и готово. Процедурата за почистването ми излезе 50- на лева. Дано съм бил полезен. Успех в ремонта.

roybov

Мнениеот roybov » Пет 14 окт 2011 21:46

днес ровейки се във форума намерих потребителя "ventoman"- за когото пишеше че добре се справя с дизелови двигатели, обясних му за моя случай и той ми каза че гарнитурата на електронния блок на помпата била заминала и от там идвал проблема. утре сутрин отивам за да я сменим и се надявам да си реша проблема.

roybov

Мнениеот roybov » Съб 15 окт 2011 15:57

днес ходих при колегата ventoman смени ми гарнитурата на помпата и проблема го няма. взе ми 120 лв като 20 е комплекта гарнитури и 100 за работата която включи смяната на гарнитурата и връщане на заводски настройки на оборотите на двигателя. от скоро имам колата тая цена много ли е малко ли е добре ли е не зная но се надявам поне да ми е рещен проблема.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Нед 16 окт 2011 18:03

roybov написа:днес ходих при колегата ventoman смени ми гарнитурата на помпата и проблема го няма. взе ми 120 лв като 20 е комплекта гарнитури и 100 за работата която включи смяната на гарнитурата и връщане на заводски настройки на оборотите на двигателя. от скоро имам колата тая цена много ли е малко ли е добре ли е не зная но се надявам поне да ми е рещен проблема.

Имай на предвит,че вентоман си разбира от работата и всеки лев който ти е поискал е оправдан.

Потребителски аватар
tilio_tmt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tilio_tmt » Нед 16 окт 2011 19:01

малеееееее :bowdown да е жив и здрав вентоман още 100 години струва си да отидеш при него макар и да живееш на най-далечната точка на България на мен за тая операция преди една седмица ми вземаха 240 лв. ,като проверявайки на няколко места цената беше 300 лв.не знам,сигурно в Пловдив помпите ги свалят ,като разцепват двигателя scare :063: ама на трябваше да се посъветвам с форумците :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”