проблем с оборотите на венто
-
- Автомобил: VW Vento 1.9 tdi
- Двигател: 1Z
проблем с оборотите на венто
Здравейте колеги! от около 3 месеца имам венто 1.9tdi 90 коня, което до вчера работеше добре но днес ми направи впечатление че когато работи на място мени оборотите но съвсем с леки отклонения и чувам как самия двигател работи така че все едно постоянно му подавам леко газ. това го прави само на свободна когато падне стрелката между 900-1000 оборота иначе в движение нямам проблем не придърпва или когато му подам газ на място и задържа примерно на 2000 оборота си работи пак нормално. въпросния проблем обаче не е постоянен в смисъл че един път го прави един път не. ходих при майстора който вчера ми сменя катализатора но той каза че тва нямало нищо общо и не знае от какво може да е. лошото е че отскоро работя в софия и нямам идея къде да отида за да си реша проблема. моля помагайте!
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с оборотите на венто
Ще следя с интерес темата защото и на мен ми е много интересно от какво се получава този ефект.
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Най-вероятно замърсен електронен блок в начален стадий.
С времето неравномерната работа ще се увеличава, докато накрая ще стане непоносимо да се кара с малко газ.
Решението е чистене на ел. блока на помпата.
С времето неравномерната работа ще се увеличава, докато накрая ще стане непоносимо да се кара с малко газ.
Решението е чистене на ел. блока на помпата.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
температурен датчик?
-
вчера след като писах за проблема се сетих че не бях опитал да откача клемите на акумулатура и след като го направих работеше нормално, покарах я малко и след като спрях пак работеше нормално. ще я следя но дали е възможно да е било някаква грешка на компютъра при условие че след като откачих и закачих клемите на акумулатора работи нормално?
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
roybov написа:вчера след като писах за проблема се сетих че не бях опитал да откача клемите на акумулатура и след като го направих работеше нормално, покарах я малко и след като спрях пак работеше нормално. ще я следя но дали е възможно да е било някаква грешка на компютъра при условие че след като откачих и закачих клемите на акумулатора работи нормално?
Съмнявам се с това да си решиш проблема. Нека по-знаещите кажат

- Aleksey
- Автомобил:
- Двигател: 1996 ABF
Аз имам 1з, при мен пък ако съм на място си държи нормални обороти, а ако реша да пусна на свободна по време на движение тогава почват да играят между 900 и 1000. Това е ясно че е от помпата(така мисля аз), на много дизели 1.9 съм се качвал и почти всички имат този проблем.
- ventotdi
да не вземе да излезе от датчика на "ХОЛ" !?
-
кой е датчика на ХОЛ?
- ventotdi
Този датчик следи за оборотите на коляновия вал и информира компютъра за тях ! Ако се е развалил и лъже компютъра ,той ще се опитва да го коригира ,а то ще е на празно и ще ти колебае оборотите на празен ход.Не знам дали е от него просо помислих на глас !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги. Относно въпроса, ще споделя моят случай, като се надявам, че ще помогне на колегата. Имах Голф 3 ТДИ. Също като като в случая менеше оборотите и то в не малък интервал. Оказа се замърсена електроника на помпата. Отидох при един майстор той я почисти и готово. Процедурата за почистването ми излезе 50- на лева. Дано съм бил полезен. Успех в ремонта.
-
днес ровейки се във форума намерих потребителя "ventoman"- за когото пишеше че добре се справя с дизелови двигатели, обясних му за моя случай и той ми каза че гарнитурата на електронния блок на помпата била заминала и от там идвал проблема. утре сутрин отивам за да я сменим и се надявам да си реша проблема.
-
днес ходих при колегата ventoman смени ми гарнитурата на помпата и проблема го няма. взе ми 120 лв като 20 е комплекта гарнитури и 100 за работата която включи смяната на гарнитурата и връщане на заводски настройки на оборотите на двигателя. от скоро имам колата тая цена много ли е малко ли е добре ли е не зная но се надявам поне да ми е рещен проблема.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
roybov написа:днес ходих при колегата ventoman смени ми гарнитурата на помпата и проблема го няма. взе ми 120 лв като 20 е комплекта гарнитури и 100 за работата която включи смяната на гарнитурата и връщане на заводски настройки на оборотите на двигателя. от скоро имам колата тая цена много ли е малко ли е добре ли е не зная но се надявам поне да ми е рещен проблема.
Имай на предвит,че вентоман си разбира от работата и всеки лев който ти е поискал е оправдан.
- tilio_tmt
- Автомобил:
- Двигател:
малеееееее
да е жив и здрав вентоман още 100 години струва си да отидеш при него макар и да живееш на най-далечната точка на България на мен за тая операция преди една седмица ми вземаха 240 лв. ,като проверявайки на няколко места цената беше 300 лв.не знам,сигурно в Пловдив помпите ги свалят ,като разцепват двигателя
ама на трябваше да се посъветвам с форумците 

Върни се в “Дизелови агрегати”