BMW e38 бензин или дизел ?
- Plehi
- Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
- Двигател:
BMW e38 бензин или дизел ?
Така , най-вероятно ще има смяна на вече старата С-класа с около 10-тина години по-нова кола. Изключваме w220 поради кекава електроника и една торба други проблеми , които не им е мястото да се обсъждат.Та , мотора от дизеловите , на който съм се спрял е 3.0D , за бензин 2.8 , 3.0 , 3.5 . Колата ще е около 2000-та година,преди да се почне с без мислените постове " ДА , И В БМВ ФОРУМА СЪМ ЧЕЛ И ГЛЕДАЛ ДОСТА.Искам просто преки впечатления от човек , който има такава. Бях засичал някой с 7ца тук , но сега не се сещам.Всичко от първа ръка ме интересува: поддръжка,разход,динамика,сигурност. 

- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
Re: BMW e38 бензин или дизел ?
колега аз съм за дизел твърдо

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
По този автомобил има някои доста(сложни) ремонти.Имай в предвид,че ако не случиш,може да стане финансова катастрофа.Е38 си е опасен автомобил за покупка на старо!
Един пич има Е39 3.0 дизел автоматик,незнам май е същият като на Е38 предвид годините на производсто,вървеж има предоволен,ама стрелката за разхода на гориво при зверско натискане на магистралата е скачала жестоко,вика,че и в града също бая смучила за дизелак,едно 12-ка отпорва
Амо то на бензин ще е май още по-голяма трагедия от към разход,така,че дизел май е за предпочитане

Амо то на бензин ще е май още по-голяма трагедия от към разход,така,че дизел май е за предпочитане

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
2.8 193кс 

- VAG-fen
- Автомобил:
- Двигател:
задавай въпроси към мен колега!W220 направо отпада,ще ти кажа 2 СЕРИОЗНИ МИНУСА дюзи всяка година и амортисьори!Перфектния автомобил към който ще те насоча Е38 ама 740d !!! 3.0d е хубав мотор НО Е СЛАБ за тоя кош подръжката на Е38 е като на Е39 откъм ходова част консумативи и т.н с малко в + .Ако си фен на бензинки много добре става B28 с газов инжекцион разхода е поносим около 14 градско,смесен 11,извънграда под 10л
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Колегата над мен е прав!
Ако си привърженик на дизела - минимум 3.0Д, но цените за поддръжка са доста сериозни...
Ако искаш по-евтино и по-малко карано (принципно) поне 2.8 дори 3.0 бензин + ГИ.
Имам познат с Е39 528 на газ - много е доволен откъм разход
Ако си привърженик на дизела - минимум 3.0Д, но цените за поддръжка са доста сериозни...
Ако искаш по-евтино и по-малко карано (принципно) поне 2.8 дори 3.0 бензин + ГИ.
Имам познат с Е39 528 на газ - много е доволен откъм разход

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ти кога я взе, кога ще я сменяш
Аз също съм хвърлил око на е38 и събирам пари за 730d. Колегата VAG-fen е прав, че 740d е оптималния вариант от към динамика, но вече малко ме плаши с поддръжката на осмака. На пример разлика в данъка е почти 100 кинта, които бих ги дал за друго по колата.

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
radi_nrj написа:Ти кога я взе, кога ще я сменяшАз също съм хвърлил око на е38 и събирам пари за 730d. Колегата VAG-fen е прав, че 740d е оптималния вариант от към динамика, но вече малко ме плаши с поддръжката на осмака. На пример разлика в данъка е почти 100 кинта, които бих ги дал за друго по колата.
Данъкът ти е най-малкия проблем при тях

Много цилиндри, тежко купе - според мен се обезсмиля "икономията" на дизела... Отделно, че тези коли се карат много, ама МНОГО много - 300-400 000 км. е нормалния пробег за такава кола:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
А защо не Е39-ка? Разликата не е кой знае каква като размери, а има къде-къде по-голям избор.
Още повече - по-лека е и 2.8 литровия двигател й пасва перфектно

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Smeagol написа:А защо не Е39-ка?
190cm и 100kg зарибен по дизела, често пътуващ на 500+km. Комшията има 530d, но не ме грабва.
- VAG-fen
- Автомобил:
- Двигател:
Е38 е класика
няма място за сравнение с Е39-поне за мен
осмака няма по голям масарф от шестака,а плюсовете са много от към динамика и екстри,просто не ги продават хората и тва е!
успех и да не са изшийш с някой милионник

осмака няма по голям масарф от шестака,а плюсовете са много от към динамика и екстри,просто не ги продават хората и тва е!
успех и да не са изшийш с някой милионник

- Plehi
- Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
- Двигател:
Колата е безценна и не се продаваше до мига , в който дойде един ентусиаст и нали знаете...всичко си има цена.Ще се търси месеци наред , за да падне най-доброто , така , че мерси на всички за инфото , ако има още няма да откажа 

- produxan
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Е38 е доста добра колица стига да намериш гледан индивид от тях което е доста трудно в България ако не те бърка много разхода на гориво по-добре търси 4.0Д 245 коня върви доволно не гори много към 10 ако и даваш жега 12 предлага се само автомат 5 скорости ,но и до колкото знам при Е38 ръчни скорости е екстра само при ТДС ги има и то са рядкост като . 40-ката взима масло почти колкото 30 ката към 8 литра масло и трябват да е на макса . 3.0Д също е добре редови 6 так няма умаряне при добро гледане гори към 6.5-7 извън градът ако се кара нормално говоря в градът 9-10 спрямо сезона поне в Бургас де не говоря за София там нямам наблюдения . Лошото е ,че всичките са на ацки много километри 500 и на горе хиляди и двата мотора имат едни доста скъпи филтри на турбото при 40-ката са два ,защото е би-турбо единия е към 400 лева . Имат чести проблеми с хидравликите там им е слабото място на БМВ , климатиците също са им слаби имай го в предвид . Често скърцат задниците когато минаващ през неравности от някакви тампони . Също много често не им работят пиксеките на арматурното табло . Провери също дали има ръжда под предното уплътнение на стъклото дали има ражда там им е слабо място . Също те съветвам гледай да е стъклопакет има голяма файда от него .
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”