Смяна на летни със зимни гуми

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на летни със зимни гуми

Мнениеот tisho_psg » Нед 16 окт 2011 8:36

stefan4o написа:Подкрепям горното. Ако колегата Тишо_ПСГ чете тая тема - ето му реален пример на човек, на който не са му нужни два чифта гуми и всесезонните са му идеални :Mr Green Fun

Къв реален пример? Тук се начетох на доста глупости и някой дето няма пари за зимни гуми или не му се дават се опитва да ни убеди,че е по-добре целогодишно със зимни.Какво ме интересува 1000 или 10000000км. минава зимата?Зимата си е за зимни гуми,лятото за летни.Това е.Знае се отдавна. Сега ако бай ганьо му се кара със сликуве зимата си е негова работа,да прави каквото иска,не ми давайте такива примери и не убеждавайте как това било правилно. Ако имам възможност и 100метра да минавам зимата ще си сложа зимни гуми.Всичко останало е грешно!
:beer

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Нед 16 окт 2011 8:53

Вчера ги смених, тъкмо преди първия сняг

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 16 окт 2011 9:41

tisho_psg написа:
stefan4o написа:

Аз не съм видял някой да пише и да те убеждава,че да караш зимата с летни е добре :screwy
А ти лятото карал ли си със зимни или си говориш така и не се опитвай да мислиш кой колко пари има и да слагаш непознати под някакъв общ просташки знаменател,не ти се отдава :screwy :beat_butt2

Лятото не е проблем да караш със зимни при малък пробег и то предимно градско където е 50км ограничението,лично две лета карам,като се изпекат и изтрият на 4-та година нови,ела сега да ги видиш на две години са супер свежи и меки eusa
И недей да питаш лятото със зимни,а зимата с летни ли караш,тъпо е :screwy
Зимните стават и за лятото при индивидуални случай,това,че се трият повече не ме бърка,като поведение на пътя не виждам разлика която да е съществена eusa
Повечето хора карат много зле от към техническо състояние автомобили и са доста опасни,така,че зимни гуми лятото не е такъв проблем какъвто се опитвате да го изкарате :talk:

Колкото до всесезонните не съм карал с такива,след година-две ще видя някоя марка от високия клас и може да пробвам eusa

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 16 окт 2011 12:50

A бе, падна ми сгоден случай и обух зимните нови патъчки.
Роки е готов да покорява снежните и кални върхове. :)

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 16 окт 2011 12:52

Преди малко и аз ги смених.

Потребителски аватар
plamenpet81
Автомобил: Vento
Двигател: ABS

Мнениеот plamenpet81 » Нед 16 окт 2011 13:31

Какво се заяждате само не мога да разбера.За мен най-важното за автомобила е да имам гуми и спирачки.С тях компромиси не правя.А не да си купя зимни гуми за 40лв,бройката няква измислена марка Тайфун.Или да да дам за 17-цола джанти една торба с пари и да и купя гуми втора употреба и после да се гъзарея и да викам,че имам много хубави джанти.Ама като нямаш пари да си купиш хубави гуми за тези джанти за какво говорим.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Нед 16 окт 2011 15:17

plamenpet81 написа:Какво се заяждате само не мога да разбера.За мен най-важното за автомобила е да имам гуми и спирачки.С тях компромиси не правя.А не да си купя зимни гуми за 40лв,бройката няква измислена марка Тайфун.Или да да дам за 17-цола джанти една торба с пари и да и купя гуми втора употреба и после да се гъзарея и да викам,че имам много хубави джанти.Ама като нямаш пари да си купиш хубави гуми за тези джанти за какво говорим.

Абе новото си е ново няма какво да ме убеждават , за гуми втора ръка където са износени неравномерно , но това неможе да се забележи много.
Най хубаво е 4 гуми от една марка чистак барсак и ако ще да са и от 60лв пак караш повече от 50 000км, или 4 години. Естесвено ако не въртиш гуми всеки ден , че може и 10 000км да не искарат. Гумата след третата година си губи качествата.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 16 окт 2011 15:22

От сряда нататък го дават да се оправя времето 14- 16 градуса и според мен е още рано за зимни гуми.

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Нед 16 окт 2011 19:11

Sashko_Trg написа:От сряда нататък го дават да се оправя времето 14- 16 градуса и според мен е още рано за зимни гуми.

Тъкмо това щях да питам ,че два - три дни си е доста хладно и се позамислих дали да не отида да ги сменя , но явно ще се придържам към плана и началото на другия месец мисля да ги сменям.

Потребителски аватар
plamenpet81
Автомобил: Vento
Двигател: ABS

Мнениеот plamenpet81 » Нед 16 окт 2011 19:32

Така като гледам прогнозите ще ги сменям номеври.Днеска беше студено,но от утре до края на седмицата го дават 15-19 градуса.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 16 окт 2011 19:51

BG_Golf4e написа:
tisho_psg написа:
stefan4o написа:

Аз не съм видял някой да пише и да те убеждава,че да караш зимата с летни е добре :screwy
А ти лятото карал ли си със зимни или си говориш така и не се опитвай да мислиш кой колко пари има и да слагаш непознати под някакъв общ просташки знаменател,не ти се отдава :screwy :beat_butt2

Лятото не е проблем да караш със зимни при малък пробег и то предимно градско където е 50км ограничението,лично две лета карам,като се изпекат и изтрият на 4-та година нови,ела сега да ги видиш на две години са супер свежи и меки eusa
И недей да питаш лятото със зимни,а зимата с летни ли караш,тъпо е :screwy
Зимните стават и за лятото при индивидуални случай,това,че се трият повече не ме бърка,като поведение на пътя не виждам разлика която да е съществена eusa
Повечето хора карат много зле от към техническо състояние автомобили и са доста опасни,така,че зимни гуми лятото не е такъв проблем какъвто се опитвате да го изкарате :talk:

Колкото до всесезонните не съм карал с такива,след година-две ще видя някоя марка от високия клас и може да пробвам eusa

Стига с тия глупости.лятото карай с зимни,по джанти,с каквото искаш.Не обяснявай как им няма нищо и за зимата,че само се излагаш.
И аз се въздържам още от зимните,ще има още топли дни,а и очаквам 4 нови зимни до края на месеца,няма да слагам старите сега,после сваляне и т.н. Дано не задържи сняг :lol:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пон 17 окт 2011 9:16

Sashko_Trg написа:От сряда нататък го дават да се оправя времето 14- 16 градуса и според мен е още рано за зимни гуми.

Ама чакайте малко....какво разбирате под "14-16" през октомври? Че и вечер и сутрин ли ще е такава температурата?Ми то такива дни си има и през декември и януари,и то с 30-40сантиметров сняг,като напече на обяд и става и над 20градуса.......
Ами защо тогава въобще да се слагат зимни гуми?!? facepalm

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 17 окт 2011 9:30

Ако колите се движеха по въздух бива, ама на асфалта дали ще са 17 градуса?

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 17 окт 2011 11:07

Точно на асфалта температурата е по-висока от колкото на въздуха.

Вчера си излизах по работа с колата, никакви проблеми. Не са паднали толкова температурите, че да я преобувам, включително като взимам предвид, че сутрин излизам около 6-7 часа (доста рано).
Да не говорим пък, че октомври е като март... ще се стопли със сигурност.

Това естествено за София. По високите места и по проходите не коментирам, там си е друго.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 17 окт 2011 11:21

escrime написа:Точно на асфалта температурата е по-висока от колкото на въздуха.

Искаш да кажеш, че ако темп. на въздуха е 17 градуса, то на асфалта е 20? При условие, че температурите сутрин са около нулата. Дай идея как пътя успява да запазва подобни градуси и как се затопля в това студено време?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”