Боря се с един проблем-вода в купето.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Боря се с един проблем-вода в купето.

Мнениеот FELIPE » Съб 15 окт 2011 17:23

След проливните и дълготрайни валежи тази седмица ме сполетя и мен проблема,а именно вода в краката на шофьора.
Водата е достатъчно да се навлажни ръката при допир с мокета на пода.И преди навлажняваше,но смених маншона на шофьорската врата и бе затихнал проблема(или е нямало дълготрайни валежи).
Какво съм направил-смених маншона на вратата,който бе с дупка,сложих друг здрав,кората под чистачките не мога да я махна,явно е лепена,но с прожектор видях,че дупките към калниците са чисти(махнах и левия подкалник да се уверя,дупката за оттичане е свободна), мястото през което минава жилото за капака е запълнено със силикон(писах на chain,който каза,че имал уредба и през там е минавал кабел,но като го е махал е запълнил добре със силикон),отдолу на купето тапите са здрави...абе шах и мат,отнякъде влиза вода.
Единственото,което имам като следа е,че след цял ден проливен дъжд,вечерта,а и на сутринта мокета бе сух,но като отивах на работа,пуснах климатроника на ЕCON да духа топло на предното стъкло,че се запотяваше... и вечерта мокета бе мокър.
Друго което ми направи впечатление е факта,че след като бе валяло цял ден,беше текло от вратата и бе станала локвичка на гумената стелка,но като пипнах под стелката отдолу бе сухо,сухо бе и на другия ден сутринта...и вечерта мокета под стелката бе мокър.
Какво мисля да направя-през седмицата да я закарам на Митачето(6669) да види клапата под филтъра на климатика,а заедно с това и казанчето в което се събира конденза,какво мислите по въпроса?
Ако и там всичко е наред вече не знам какво да правя,впрочем знам-презалепване на предното стъкло,само,че хич не ми се иска ,като знам,че ще се счупи и кората.
Ако някой е прочел дългото ми словоизлияние и има нещо наум,което на мен не ми е дошло,нека пише два реда :(

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Re: Боря се с един проблем-вода в купето.

Мнениеот 6669 » Съб 15 окт 2011 17:40

Пред шофьора под стъклото, огледално на филтъра за купето има кутия с букси влизащи в купето. Има вероятност тази кутия да е разместена/разлепена и т.н и от нея да влиза вода. Само под шофьора ли тече ? Да не тече от сервото на спирачките ? Да не тече от радиаторчето на парното ? Трябва да се разглобят долните кори на таблото и да се мокри продължително с вода, ако не протече от някъде има вероятност да е и от радиаторчето на парното.

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Съб 15 окт 2011 17:55

Ами вода е Митаче,чиста вода, и антифриза и спирачната течност са мазни на пипане,сега лятото като не валеше всичко бе сухо,нямаше грам влага.
И да, мокро е само в краката на шофьора,отпред към педалите.
П.П.Баси и проблема,много ме е яд :banghead: .

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Съб 15 окт 2011 18:02

6669 написа:Пред шофьора под стъклото, огледално на филтъра за купето има кутия с букси влизащи в купето. Има вероятност тази кутия да е разместена/разлепена и т.н и от нея да влиза вода.

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Нед 16 окт 2011 17:30

Май открих причината-като поразмърдах жилото за капака гледам и силикона и той си мърда спокойно в дупката като хлабава тапичка т.е. от времето се е отлепил от метала и явно не уплътнява добре,а оттам минава цялата вода от предното стъкло и тавана,много недомислена работа това жило точно оттам да минава.Сега проблема е как да стигна до дупката да сложа нов силикон,вчера напъвах да махна кората ама явно е залепена и не мърда,дали да не счупя едно ъгълче колкото да провра човката на силикона?
П.П.Отчупих едно парче от кората,точно над мястото където жилото влиза в купето и замазах хубаво със силикон,дано да се е получило...ама си мисля,това трябва да си е@ати и пердето да махнеш оригинално залепената тапа и да мацаш със силикон образувалата се дупка,ама хора всякакви.

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Нед 06 ное 2011 14:05

Хванах проблема,това е кората на предна лява врата,горе долу под тонколоната
Изображение
,от там водата по снадката м/у кората на прага и тази под ръчката за отваряне на капака
Изображение
влиза даже без да мокри мокета,отива направо отдолу :shock
Изображение
преди време съм го мазал със силикон,но както се вижда няма ефект.
Дайте някакви идеи как да спра този теч,защо другите коли не им тече от там?

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Нед 06 ное 2011 17:23

Ами там долу незнам защо си си мацал колата.
Сега ти казвам аз имах проблем,пак такъв гледах тапите отдолу...сложих 1-2 :Mr Green Fun
После замазваш с антикор!
другият много интересен проблем е (понеже знам че имам сменян преден калник),един ден сменям водачите на стъклото на шофьорската врата и гледам годината...оппа 2000-ната!а голфа е 99",поглеждам при затворени врати от към тавана,и шоьорската стой някак си по нагоре!При силен вятър се чува понякога свистене на въздух (но това при много силен страничен вятър)!Та извода е уплътнението в горната част на купето,където ляга вратата!!!При дъжд и силен вятър от там може да минава вода и да се стича надолу!За Други неща не се сещам,има спецялна тема по този въпрос при 4-ките намери я има много предложени вариянти за пречини!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”