Презацепване на кормилна рейка голф3 TDI 1.9
-
mehanika123321
- Автомобил:
- Двигател:
Презацепване на кормилна рейка голф3 TDI 1.9
Проблема е следният,когато завивам на ляво,радиусът на завиване е по-голям,а на дясно обратното по-малък.При пълен десен гумата търка в стабилизиращата щанга.Когато отидох н сервиз ми казаха че трябва да се презацепи кормилната рейка,и да оставя колата за един ден.Възможно ли това нещо да го направя в домашни условия и как.Колата ми е голф 3 TDI 1.9
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Презацепване на кормилна рейка голф3 TDI 1.9
Колега,преди да предприемеш "презацепването"(не ми е ясно как се е получило,без сериозна повреда на рейката!)-що не си погледнеш кормилните накрайници,може да е смешно но при суматоха при смяна,бях ги обърнал(L/R)..
,та тогава търкаше гума в кормилна щанга!Иначе за да опре в стабилизиращата-ба' я у завоя-то на 90* близо ще отиде тая гума!!!И може чрез развиване и навиване на кормилните щанги да се компенсира донякъде този (д)ефект.След това презацепваш само волана..и реглаж разбира се!
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Неправилно извършен реглаж на накрайниците на самата рейка, когато се слагат накрайниците.Оригинално едната щанга,мисля лявата беше не можеше да се регулира и е точен рзмер/външния и вътрешния накрайник са запресовани и образуват неделима щанга,именно с тази цел някой лумпен да не направи разстоянието както трябва а корекциите се внасят от дясната,ноооо след като се смени веднъж,може вече да се регулира и ето ти го резултата,има точно определена дължина на която да се регулира накрайниците взета от средата на външния накрайник до ....сега зависи дали си с механична или хидравлична рейка има разлика.Намираш някой пекан стендаджия да ти го оправи.За пасат го знам разстоянието и аз лично си го правих ,но за голф нямам литература някой друг да помага.
-
mehanika123321
- Автомобил:
- Двигател:
Извиняваи но ме интерсува как се презацепва волана.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
mehanika123321 написа:Извиняваи но ме интерсува как се презацепва волана.
Последно кое от двете: волан или рейка (а по-скоро порблема е в накрайниците и/или реглаж в читав сервиз на предницата, при реглага трябва да се фиксира волана задължително!!!!).
Неможе с презацепване на шлиците на волана да се оправи/нагласи радиуса на левия завой да е колкото десния!
Послушай колегата emo-gar и иди в друг сервиз!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”