Смяна на летни със зимни гуми
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Re: Смяна на летни със зимни гуми
Ето алтернативно разсъждение:
Обясни ми как при температура на въздуха -3 градуса и обилен снеговалеж асфалта не задържа сняг дори и за 5 минути. Днес си е доста сухо, въпреки снощният валеж след 2030 ч.
Обясни ми как при температура на въздуха -3 градуса и обилен снеговалеж асфалта не задържа сняг дори и за 5 минути. Днес си е доста сухо, въпреки снощният валеж след 2030 ч.
Колеги, този въпрос е много относителен! Зависи кой къде живее и на къде пътува. Снощи и двата големи прохода са били затворени заради натрупан сняг, около Средец, Елхово, Лесово имало сняг!
Вярно, дават го да се затопля, ама ще се затопли, за колко, 2 седмици? И после пак в последния момент ще се бутаме по вулканизаторите, а не ли по добре после да покараме малко зимни гуми по топлото, отколкото сега по студа и мокрия сняг летните?
Вярно, дават го да се затопля, ама ще се затопли, за колко, 2 седмици? И после пак в последния момент ще се бутаме по вулканизаторите, а не ли по добре после да покараме малко зимни гуми по топлото, отколкото сега по студа и мокрия сняг летните?
- escrime
Много точно.
Всеки е редно да си прецени според ситуацията. Моите зимни гуми са на джанти и си ги сменям сам.
Естествено, ако ми се налага да пътувам или да се качвам по високото - ще ги сменя по-рано. Съвсем логично е.
Иначе летните си ги карам до края на месеца или началото на следващия.
Всеки е редно да си прецени според ситуацията. Моите зимни гуми са на джанти и си ги сменям сам.
Естествено, ако ми се налага да пътувам или да се качвам по високото - ще ги сменя по-рано. Съвсем логично е.
Иначе летните си ги карам до края на месеца или началото на следващия.
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
Аз също сам си сменям гумите.Все пак си имам два комплекта и не съм зависим от вулканизатори.
- LiRiX
- Автомобил: SEAT LEON
- Двигател: AUS 2001
В края на седмицата предполагам и аз ще се мятам на зимните гуменки. Да няма някоя изненада с поледици...
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
escrime написа:Точно на асфалта температурата е по-висока от колкото на въздуха.
Абе чел си нещо ама май не си запомнил или не си разбрал!!!
Температурата на водата е винаги с 2 градуса повече от колкото на въздуха.....не на асфалта!!!Просто земята все още е загряна от лятното слънце и излъчва някаква топлина,затова не се задържа и сняг...засега!
- escrime
И по същество какво различно написа от моето?
Че и по 3 удивителни. Да беше сложил и по един интервал преди всяко ново изречение, да се ориентира човек по-лесно.

Че и по 3 удивителни. Да беше сложил и по един интервал преди всяко ново изречение, да се ориентира човек по-лесно.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Добре си е чел човека какво го подхванахте Земята изстива най-бавно а асфалта е върху нея 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма смисъл от повече писаници и караници , на някой хора просто не им пука с какво и как карат.Точен пример за това е темата за Петроханhttp://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=61&t=121953&start=525 където няколко души са написали как снощи на прохода е имало хора със летни гуми и е било мазало, днес в новините също споменаха за "пестеливи" индивиди с летни гуми но в източна България.Лично аз познавам човек който в Петък, въпреки моите съвети тръгна за провинцията с летни гуми , а снощи едвам се прибра......
П.С. Аз си смених гумите в Четвъртък и сега не ми дреме , две седмици повече или по малко се тая,тия гуми да не са от злато
П.С. Аз си смених гумите в Четвъртък и сега не ми дреме , две седмици повече или по малко се тая,тия гуми да не са от злато

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
group® написа:Всяка година едно и също се пише

евала на колегата с клипчето

- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
и аз в неделя се оборудвах за зимата със 4 гуми нов антифриз и термостат . Не мога да си позволя да карам с летните гуми пътувам вечер и рано сутрин когато е студено , така че 2 седмици по-рано голяма работа важното е че няма да съм изненадан !
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
passatdriver написа:и аз в неделя се оборудвах за зимата със 4 гуми нов антифриз и термостат . Не мога да си позволя да карам с летните гуми пътувам вечер и рано сутрин когато е студено , така че 2 седмици по-рано голяма работа важното е че няма да съм изненадан !
100% съгласен, особенно ако гумите те чакат на джанти готови за монтаж

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Като ви гледам, май и аз трябва да си сменя моите. Чакат ме на джанти, ама пусти мързел. 

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
stefan4o написа:Като ви гледам, май и аз трябва да си сменя моите. Чакат ме на джанти, ама пусти мързел.
Не се размотавай Стефчо, няма за кога

- zvera92
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател:
И аз ги обух вчера гумите,че да няма някоя сутрин изненади. 

Последна промяна от zvera92 на Вто 18 окт 2011 11:10, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”