Здравейте, колеги! На кратко - колата е Джета 2, карбуратор, 1.3 двигател, със газ. Кара се и на бензин и на газ. Центровка, почистване на карбуратора, сменяне на бензинова помпа - тези неща ги покрих края на август месец.
Уж човекът каза, че е свършил героични дела. Но времето стана студено. Започнах да забелязвам, че ниските обороти на колата, когато не е на скорост, са твъъърде ниски. Купето дори се тресе, да не говорим за двигателя. Тя си беше така като я купих още. Но лятото не й пречеше, а сега много често глъхне и почти гасне, та побутвам педала на газта по светофарите, като я усетя, че вече глъхне.
Вместо оборотомер има часовник на таблото, така че не мога да видя какви точно са оборотите, но са ниски - това е сигурно! Когато лекичко докосна педала на газта с крака си и подам мъъничко газ ми се струва, че вече влиза в точните обороти, на които би трябвало да работи сама - нито са ниски, нито се форсира. Тоест малко й трябва още...
Въпросът ми е - как да вдигна оборотите на колата с толкова малко, колкото трябва, за да не се мъчи колата и да не глъхне на студено време?
Смятах да постегна жилото на газта, но видях, че е опънато до последното деление. Има ли други начини? Какви са и дали засягат едновременно и работа на газ и на работа на бензин или поотделно? Има едни болтове при изпарителя, но тях не пипам, защото може и да разбрицам центровката, а и честно казано не съм сигурен те дали имат отношение към оборотите.
Как да вдигна оборотите на празен ход?
Re: Как да вдигна оборотите на празен ход?
Пробвай при Иван(keymaker)доста е сръчен може да ти свърши работа.
viewtopic.php?f=13&t=189687
тази тема е негова мисля,че няма да има против.
viewtopic.php?f=13&t=189687
тази тема е негова мисля,че няма да има против.
- Todrias
- Автомобил: Volkswagen Jetta 2
- Двигател:
- Контакти:
Ок, отбелязвам си.
Други предложения? Или малко разяснение от страна на запознатите колеги?
Други предложения? Или малко разяснение от страна на запознатите колеги?
там по карбуратора се пипа , а не се обяснява от разстояние!някой вакуум,преглед на "автоматичния смукач" шлш още кой знае какво?!
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колега защо питате без ясна формулировка на въпроса.Сега обясни с какъв тик карбуратор си,сложи снимка на коша и по точно на карбуратора,ако глъхне ина бензин то центровката на празния ход се прави на бензин.Преди всичко по горе провери всички вакуми,тампона под моното след това за центровка 

- Todrias
- Автомобил: Volkswagen Jetta 2
- Двигател:
- Контакти:
Автоматичния смукач при мен не работи и е изолиран. Не знам кой мозък го е направил, но е направено отдавна, вероятно при слагането на газовата. Тоест - тези средства, които колата си има изградени, за да й поддържат нормалната работа лека полека са компрометирани - развалени. Формулрах си въпроса достатъчно добре.
Нямам представа какъв тип е карбураторът. "Тампон под моното" ? ако става въпрос за моно инжекция - то колата не е с такава система.
Ако е нещо сложно и не зависи от нагласяването на някоя врътка, просто предложете къде да отида и да го направят кадърно. Така или иначе човек може да бутне да оправи нещо по колата си, доколкото му стигат знанията.
Ако е нещо сложно и не зависи от нагласяването на някоя врътка, просто предложете къде да отида и да го направят кадърно. Така или иначе човек може да бутне да оправи нещо по колата си, доколкото му стигат знанията.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Todrias написа:Автоматичния смукач при мен не работи и е изолиран. Не знам кой мозък го е направил, но е направено отдавна, вероятно при слагането на газовата. Тоест - тези средства, които колата си има изградени, за да й поддържат нормалната работа лека полека са компрометирани - развалени. Формулрах си въпроса достатъчно добре.Нямам представа какъв тип е карбураторът. "Тампон под моното" ? ако става въпрос за моно инжекция - то колата не е с такава система.
Ти нямаш ли тампон под КАРБУРАТОРА?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Todrias написа:Автоматичния смукач при мен не работи и е изолиран. Не знам кой мозък го е направил, но е направено отдавна, вероятно при слагането на газовата. Тоест - тези средства, които колата си има изградени, за да й поддържат нормалната работа лека полека са компрометирани - развалени. Формулрах си въпроса достатъчно добре.Нямам представа какъв тип е карбураторът. "Тампон под моното" ? ако става въпрос за моно инжекция - то колата не е с такава система.
Кога са нестабилни? И на какво гориво? На студен или загрял мотор?
Не е хубаво да се пипа автоматичния смукач и да се шунтира, защото докато не загрее колата ти не би следвало да може да поддържа равномерни обороти. Според мен си оправи карбуратора, предполагам си с 2е3, все още се намират такива. Гледам си от София, а там имате човек, който е в час с карбураторите. Отиди при него за съвет. Оправи колата на бензин, после я донастрой и на газ и си готов.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”