Нямам оплаквания от тях, държаха се добре.
Зимни гуми - кой с какви - оценка
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Слагам Дъбиците Фриго от миналата година
- editionvr6
- Автомобил:
- Двигател:
Знам, че всички гуми с индекс 40 са с предпазен борд, мисълта ми беше, че на тези Toyo предпазния борд е по-широк в сравнение с други гуми, които съм използвал.
Относно размера, спазвам заводските предписания, тъй като предпочитам да карам с алуминиевите джанти, а и ABF-фа не е толкова лек отпред.
Относно размера, спазвам заводските предписания, тъй като предпочитам да карам с алуминиевите джанти, а и ABF-фа не е толкова лек отпред.
ZanderBG написа:editionvr6 написа:Вчера монтирах 4 бр. Toyo snowprox 215-40-16, ще видим как ще се държат, първото ми впечатление е, че возят доста комфортно и имат плътен предпазен борд за джантите.
Гуми с индекс "40" няма как да са без предпазен борд... По принцип от "55" и надолу са задължително с борд...
но 215/40/16 определено не са най-подходящия размер за зимата и то за малка и лека кола като голфа... За зимата е по-добре с 14" 185/65 например...
- Ivaylichko
- Автомобил:
- Двигател:
Бързият написа:Слагам Дъбиците Фриго от миналата година![]()
Четвърта зима ще съм с тях. Имах наблюдения върху тези гуми и затова ги взех.
-
russlan_z
- Автомобил: Golf 3 TDI
- Двигател: AFN
Ivaylichko написа:Четвърта зима ще съм с тях. Имах наблюдения върху тези гуми и затова ги взех.
При мен на четвъртата започнаха да си показват магариите

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Втора година с Dayton DW510

Много доволен, ще видим 2-рата зима как ще се справят
Много доволен, ще видим 2-рата зима как ще се справят
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Бързият написа:Слагам Дъбиците Фриго от миналата година![]()
+1

- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ivaylichko написа:Бързият написа:Слагам Дъбиците Фриго от миналата година![]()
![]()
Четвърта зима ще съм с тях. Имах наблюдения върху тези гуми и затова ги взех.
Съпоставката цена/качество е перфектна.
Взимах ги нови миналата година по около 70 лева/бр.
Тая година и баща ми на вентото сложи същите.
За цената си са идеалният избор
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Снощи в Търново си поваля снежец. Не се сдържах към 2 макар и леко кишево да искарам гущера от леговището му. Явно моя Континентал е каран всесезонно и направо беше да си ... страшно нестабилна. Задавам на едно леко завойче брей голуем пумпъл стана
. За сега се двоума м/у Мишелин алпин а4 и Гудйар ултра грип 8 и Вредещайн сноул трак 3. Съответно намерих и копия на Гиславед, само че нещо не ме задоволява марката е: Симперит.
Вредещайн

Мишелин алпин а4

Ултра грип 8

Сиперит с шарка на Гиславед

Как мислите за задно добре ли са ?
. За сега се двоума м/у Мишелин алпин а4 и Гудйар ултра грип 8 и Вредещайн сноул трак 3. Съответно намерих и копия на Гиславед, само че нещо не ме задоволява марката е: Симперит. Вредещайн

Мишелин алпин а4

Ултра грип 8

Сиперит с шарка на Гиславед

Как мислите за задно добре ли са ?
- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Nord Frost 3 е уникална гума, имах си комплект такива и няма закъсване. Euro Frost 3 пък е много зле. Семперита отдавна си позлват тая шарка на Гиславед, но каква е самата гума нямам представа. И на снимките си дал UG7 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="Сашо Белята"]Снощи в Търново си поваля снежец. Не се сдържах към 2 макар и леко кишево да искарам гущера от леговището му. Явно моя Континентал е каран всесезонно и направо беше да си ... страшно нестабилна. Задавам на едно леко завойче брей голуем пумпъл стана
. За сега се двоума м/у Мишелин алпин а4 и Гудйар ултра грип 8 и Вредещайн сноул трак 3. Съответно намерих и копия на Гиславед, само че нещо не ме задоволява марката е: Симперит.
Която и да избереш от Мишелина и Гудиара няма да сбъркаш ! Вредещайна не го препоръчвам по простата причина че на мокър асфалт свирят като кацащ изтребител /с 2 такива съм на задните/ добре че бяха само 2 в магазина като ги купувах иначе голям звуков тормоз ме чакаше
После за отпред взех Мишелинки-за тях няма какво лошо да кажа 
. За сега се двоума м/у Мишелин алпин а4 и Гудйар ултра грип 8 и Вредещайн сноул трак 3. Съответно намерих и копия на Гиславед, само че нещо не ме задоволява марката е: Симперит. Която и да избереш от Мишелина и Гудиара няма да сбъркаш ! Вредещайна не го препоръчвам по простата причина че на мокър асфалт свирят като кацащ изтребител /с 2 такива съм на задните/ добре че бяха само 2 в магазина като ги купувах иначе голям звуков тормоз ме чакаше
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
От тия, които си показал, която и да вземеш няма да сбъркаш, според мен. Предполагам, че никоя от тях няма да те остави в снега. Аз лично бих избрал Семперит-а заради тези малките дупчици по тях. Един пич от друг форум твърди, че тези дупчици са за шипове. Като нямат шипове дали изобщо играят някаква роля за по-добро сцепление на лед?
Имам някакъв спомен, че тоя Семперит като цена е май най-скъп, бях ги гледал миналата година в нета най-отгоре в ценовата листа, дори по-скъпи от ГИ и Мишлен.
Имам някакъв спомен, че тоя Семперит като цена е май най-скъп, бях ги гледал миналата година в нета най-отгоре в ценовата листа, дори по-скъпи от ГИ и Мишлен.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
hooligan_sk написа: И на снимките си дал UG7![]()
И ти препоръчвам да вземеш УГ 7+,щом са по-скъпи по магазините от УГ8 прави си сметка...А по-нагоре,някой беше споменал,че не е доволен и че са правени в Полша (сигурно има значение).УГ7+ се прави в Германия (има значение).
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Нцъ.
В Словения, ерго - скъпа Сава.
Карах 7+ две зими. Тази ги продадох.
Не мога да кажа нещо лошо за тях, ама не бих си купил повече такива.
Определено за лек автомобил бих избирал между Вредщайн, Конти и Дънлоп. Другите хич не ща и да ги чуя.
Интересно ми е да прочета на български дали новото 4D е по-добро от уникалното 3D.
В Словения, ерго - скъпа Сава.
Карах 7+ две зими. Тази ги продадох.
Не мога да кажа нещо лошо за тях, ама не бих си купил повече такива.
Определено за лек автомобил бих избирал между Вредщайн, Конти и Дънлоп. Другите хич не ща и да ги чуя.
Интересно ми е да прочета на български дали новото 4D е по-добро от уникалното 3D.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Не са в Словения,миналата година като ги купувах,пак спомена,че са там,но не са.Пише си Made in Germany,ако искаш и снимка ще приложа.Евентуално може и да си прав,ако ги правят в Словения и щамповат,че са правени в Германия.
Може първите там да са правени (тия които ти имаш) но моите бяха 4610 ДОТ ,което ме кара да мисля,че може и да са променили производството
Може първите там да са правени (тия които ти имаш) но моите бяха 4610 ДОТ ,което ме кара да мисля,че може и да са променили производството
Последна промяна от feikot на Вто 18 окт 2011 14:47, променено общо 1 път.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Възможно е, разбира се. Всичко е възможно в днешно време.
Въпреки това, гледам гудиър и дънлоп да са от Германия, бриджстоун - Япония.
Въпреки това, гледам гудиър и дънлоп да са от Германия, бриджстоун - Япония.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”