MK4 GLS
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Re: MK4 GLS
simkolev написа:Не се карайте и престанете да спорите.
Да оточна някои неща:
1) Колата винаги ще се развива и променя. До скоро беше матово бяла с различни джанти![]()
2) Има доста неща които искат работа по колата като тапицерия, заден лип, и оправяне на танка/дизайна в багажника. Също се нуждае от повече камбер и халогени.
3) Една проект-кола няма оценка. Тя се оценява единственно и само от вкуса на собственника.
Относно някои коментари:
"Оптичния тунинг" е ГЛАВНО окачване и ФИТМЕНТ на джантите(не самите джанти). По добре една кола да е напълно сток, но да "седи" както трябва, ако ще и раждясала, вместо да е накичена с разни джунджурии. Всеки може да си купи броня и аксесуари и да ги сложи на колата си. Трудната част е да избереш правилните размер гуми, джанти, фитмент на калници, адаптери, и да работиш по шасито за да вкараш окачването в перфектен вид с останалта част от проекта. Също така е трудно тунинга да ти е "изчистен" (с визия и да се различава от всеки друг). Тунинга на VW НЕ Е да си превърнеш колата в пълен .:R пакет както 85% от проектите.. И точно затова задницата ми не е .:R. Искам да сложа 20th Anniv лип за да пасва с страничните линии. Но това предстои да го направя. Задавали са ми въпроси в vwvortex като: "Защо не сложи грил без значка преди да я боядисаш?" или "Защо не махна линиите и не намръщи капака?" Отговора е - защото така ми харесва и това е МОЙ проект. Имам пълен респект за всеки който работи по колата си с собствена идея и не се води по вкуса на всички останали, и в повечето случаи тези хора с времето стават "пример" като дизайн и стил на всички останали които знаят само това което вече е правено. Затова никои няма право да нарече на друг проекта "не-завършен" или "нищо особенно" поради това че не съвпада с твоят стил.
Видях доста добри проекти по форума тук, и имам уважение за собствениците на тези автомобили. Надявам се скоро да ги видя на живо![]()
Евала на всички които ме приеха с подкрепа и ще се радвам да ми помагате както и аз да помагам на сегашните и бъдещите ви проекти. Надявам се да създам много нови запознанства с хората които уважават труда и визията ми. Евала и на всички които полагат труд и усилия в проектите си и работят с всичките си ресурси да създават нови стилове в оптичния тунинг на VW.
Мога само да се преклоня пред това мнение и колата

- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Абе тунинга си е тунинг 
И то като всички други изкуства вече си има стилове...които допадат на различни хора...ако инфраструктурата на страната ни беше друга и не се налага да се притесняваш че ще изкривиш джанти за 2000$ и тука нещата щяха да седят по-различно. Имаме си достатъчно можещи и кадърни хора тук с една кофа мерак в тях, които се хващат и правят! Четат, питат...учат се...идва им нещо в главата и се опитват с двете си ръце да го постигнат, тези хора всички сме ги виждали..... особено симпатизирам не тея хора, които от почти нищо правят нещо да изглежда перфектно и уникално...сега се сещам за един колега който си беше направил бели стъкла за мигачите на полото и изглеждаха повече от добре.
Не сме се събрали тука да се плюем и да се критикуваме...Тука сме да помагаме и да споделяме идеи...аз по принцип мнения от рода на...."защо не направиш това или онова" не ги приемам толкова навътре...в темата за моята кола се изредиха 5000 човека да ми кажат да си махна блендите от фаровете и стоповете.....но всичко е въпрос на приоритети...мисълта ми е такава...че вски който се е хванал да прави нещо по колата си има някакво виждане за това как тя ще изглежда...не смятам, че е необходимо да му се дава постоянно акъл какво да махне или сложи....може да му се даде акъл как да го махне или сложи, но защо трябва да му се дава наклон на знаете кое.
Колата си е добра.....дали е най-добрата никой не може да каже. Кое е по-добро Metallica или Slayer ?
Уважавам всеки който се е хванал и е направил нещо!...може и да не ми харесва, но го уважавам!

И то като всички други изкуства вече си има стилове...които допадат на различни хора...ако инфраструктурата на страната ни беше друга и не се налага да се притесняваш че ще изкривиш джанти за 2000$ и тука нещата щяха да седят по-различно. Имаме си достатъчно можещи и кадърни хора тук с една кофа мерак в тях, които се хващат и правят! Четат, питат...учат се...идва им нещо в главата и се опитват с двете си ръце да го постигнат, тези хора всички сме ги виждали..... особено симпатизирам не тея хора, които от почти нищо правят нещо да изглежда перфектно и уникално...сега се сещам за един колега който си беше направил бели стъкла за мигачите на полото и изглеждаха повече от добре.
Не сме се събрали тука да се плюем и да се критикуваме...Тука сме да помагаме и да споделяме идеи...аз по принцип мнения от рода на...."защо не направиш това или онова" не ги приемам толкова навътре...в темата за моята кола се изредиха 5000 човека да ми кажат да си махна блендите от фаровете и стоповете.....но всичко е въпрос на приоритети...мисълта ми е такава...че вски който се е хванал да прави нещо по колата си има някакво виждане за това как тя ще изглежда...не смятам, че е необходимо да му се дава постоянно акъл какво да махне или сложи....може да му се даде акъл как да го махне или сложи, но защо трябва да му се дава наклон на знаете кое.
Колата си е добра.....дали е най-добрата никой не може да каже. Кое е по-добро Metallica или Slayer ?

Уважавам всеки който се е хванал и е направил нещо!...може и да не ми харесва, но го уважавам!
- VENISH_GOLF_3_GT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sashobas написа:Това мнение трябва да стои като етикет в оптичния тунинг.![]()
![]()
Ужасно си прав Саше

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
От всичкия спам, меляне и записване в темата само и само да светне в червено в "собствени мнения" не разбрах дали при повдигане на колата от окачването оста на джантите става малко по-успоредна спрямо пътя?
dancing_niki написа:От всичкия спам, меляне и записване в темата само и само да светне в червено в "собствени мнения" не разбрах дали при повдигане на колата от окачването оста на джантите става малко по-успоредна спрямо пътя?
Зависи ако колата ти има чупеща ос. Ако има, както на доста коли, то джантите от самосебеси се оравняват при повдигане. Повечет МК4 нямат. При мен камбера се създава от адаптери зад спирачния хъб.
simkolev написа:При мен камбера се създава от адаптери зад спирачния хъб.
Ако имаш снимки ще ми бъде интересно да го вида какво представлява, не на крайния ефект, а на начина по който е поставено на хъба.
По спомен хъба е хванат с няколко болта за моста може би там се слага фланеца

- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
morfei1 написа:simkolev написа:При мен камбера се създава от адаптери зад спирачния хъб.
Ако имаш снимки ще ми бъде интересно да го вида какво представлява, не на крайния ефект, а на начина по който е поставено на хъба.
По спомен хъба е хванат с няколко болта за моста може би там се слага фланеца?
viewtopic.php?f=53&t=283196&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BA+%D1%81%D0%B5+%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0+%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8+%D1%82%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3
Тука го бяхме разисквали въпроса за кратко
Общо взето според зависи къв камбер искаш.....ако малък, най-обикновени подложки вършат работа, Но аз лично не го препоръчвам на кола за всекидневна употреба.
ZeroCool написа:morfei1 написа:simkolev написа:При мен камбера се създава от адаптери зад спирачния хъб.
По спомен хъба е хванат с няколко болта за моста може би там се слага фланеца?
viewtopic.php?f=53&t=283196&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BA+%D1%81%D0%B5+%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0+%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8+%D1%82%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3
Тука го бяхме разисквали въпроса за кратко
Общо взето според зависи къв камбер искаш.....ако малък, най-обикновени подложки вършат работа, Но аз лично не го препоръчвам на кола за всекидневна употреба.
Точно! Супер тема!
Колата е в Пловдив. Снощи от 9 сутринта на митницата, сме бачкали да "свалим" колата от контейнера до към 4 сутринта (вечер). Бяха я сложили на синджири във въздуха а в Митница Пловдив нямали такъв мотокар който има възможност да сваля коли на две нива. 8-9 човека се изкривихме.
Днес отивам да разгледам ако има "демедж"
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Браво!Дано да няма повреди!Направи и една хубава фотосесия!
- vackooo
- Автомобил:
- Двигател: 1.8 20VT AEB
simkolev написа:Колата е в Пловдив. Снощи от 9 сутринта на митницата, сме бачкали да "свалим" колата от контейнера до към 4 сутринта (вечер). Бяха я сложили на синджири във въздуха а в Митница Пловдив нямали такъв мотокар който има възможност да сваля коли на две нива. 8-9 човека се изкривихме.
охоо супер значи трябва да се види,ако може
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Без думи !
Поздравления и внимавай с българските пътища !
Поздравления и внимавай с българските пътища !

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
И снимки нещо!