Проблем с охлаждане! Стига до 110 градуса!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
diezz
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с охлаждане!

Мнениеот diezz » Вто 21 юни 2011 13:26

Колега ако си от София, можем да закачим колата към лаптопа да видим какви градуси държи. Пиши ми на лична, ако мога да ти бъда полезен.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 21 юни 2011 13:36

А колегата дали е сигурен,че работят и 2те степени на вентилатора?Да пробва с кабел да замаси изходите от датчика(буксата) и да види,ако върти и на 2те степени и всичко е сменено,едва ли има друго освен таблото или кофти сменена част.

Аз имах подобен проблем.Искаше да ми извира чайника по табло.Слезнох и видях,че перката и работят 2те степени(с кабел проверих) и се оказа,че датчика е остарял и не мери вярно.Смених го и изведнъж първа степен взе да се включва доста по-рано според таблото :)

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Вто 21 юни 2011 16:02

Значи при мен не ври тенджерето (казанчето) когато пусне перката, стрелката се намира на 1-вото деление след 90 градуса, и таботи перката около 2 минути и стрелката пак се връща на 90 градуса!
Маркучети ги пипам топли са и двата, не са твърди с лек натиск се натискат!

Термостата отваря точно някъде около 80, 84 градуса, и почва да затопля 2-рият кръг!
Тия дни ще пробвам пак степените, но си мисля че си работят!
2-рата степен когато работи се чува даже и в купето, въпреки че не съм я чувал скоро :roll:
1-ва степен немога да я чува в колата! Трябва да слеза и да застана пред колата!
Иначе вода не пуска!

Питането ми е, ако сложа датчик който пуска перката вместо на 95 а пуска на 85 дали ще има проблем зимата!?
Благодаря ви!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 21 юни 2011 17:08

peachbaby написа:колеги,дали не е възможно датчика на главата да дава грешни стойности към таблото?колегата споменава ,че го е сменил. :да:

Да!Ухааа и още как!!!....при мен поставих 8 ома съпротивление за да показва реални стойности...иначе хвърчеше на 110 градуса:banghead: ,а реалните бяха 85 :banana ...Има си и начин за регулиране на стрелката от таблото ама мен не ми се сваляше табло...

Потребителски аватар
IceHeart

Мнениеот IceHeart » Вто 21 юни 2011 17:12

joker написа:
peachbaby написа:колеги,дали не е възможно датчика на главата да дава грешни стойности към таблото?колегата споменава ,че го е сменил. :да:

Да!Ухааа и още как!!!....при мен поставих 8 ома съпротивление за да показва реални стойности...иначе хвърчеше на 110 градуса:banghead: ,а реалните бяха 85 :banana ...Има си и начин за регулиране на стрелката от таблото ама мен не ми се сваляше табло...

Колега, при мен старият датчик за температурата имаше луфт, смених го с нов като си мислех че старият показва грешно, но уви и новият показва същите стоиности като старият, явно може и таблото да ме цака с топла бира!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 21 юни 2011 17:14

Преди да си измерил реалната температура не сменяй нищо. Аз меря подобни температури с меден резистор.
Вземаш някакво старо реле и запояваш към изводите на намотката два кабела. Свързваш ги към мултицет включен на омметър, пускаш релето в чаша вода с топящ се лед и разбъркваш с релето около минута и гледаш какво показва омметъра, така ще разбереш какво е съпротивлението на намотката при 0 градуса. После потапяш релето във вряща на котлона вода и ще разбереш какво е съпротивлението при 100 градуса. Ако при нула градуса съпротивлението е 120 ома при 100 градуса ще бъде 170 ома, значи като се вдигне температурата с 1 градус съпротивлението нараства с 0,5 ома. После го потапяш в казанчето с антифриза и ако покаже 165 ома значи температурата на антифриза е 90 градуса.
Трябва ти само намотката от релето, и ако я намажеш със силикон преди да я мокриш измерването ще бъде по-точно. Можеш да използваш и някаква друга подходяща намотка, не е задължително да е от реле.
Можеш да използваш и готов термометър например за хранителни продукти, но задължително го провери какво показва в чаша с лед и тенджера с вряща вода защото е пълно с ментета.

Потребителски аватар
IceHeart

Мнениеот IceHeart » Пон 08 авг 2011 23:55

Колеги проблема си остана! Това показва на таблото тук на снимката съм спрял на сфетофар и перката охлажда! Направих мост на датчика на перката и върти само 2-ра степен с цел да ми сфали темп на таблото!
При тази температура по табло не изхърля антифриз а маркучите са твърди! Дали не е пукната главата въпреки това че пуска перката??? Дайте съвет!
Прикачени файлове
wewewe.jpg
wewewe.jpg (20.13 KиБ) Видяна 1136 пъти

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: Проблем с охлаждане! Стига до 110 градуса!

Мнениеот mupk0 » Вто 09 авг 2011 1:10

Успяваш ли да ги стиснеш до такава степен,че някой от по-големите почти да сближиш стените му ?Ако ли не май май натам бие,въпреки че не съм специалист.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Вто 09 авг 2011 9:17

Имал съм същия проблем, на 1.6 АБУ. Със стар датчик на троиника извънградско 85 градуса на табло, градско 105 градуса. След смяна с нов извънградско 90 градуса в града 110 градуса. Отново смяна с такъв от морга и всичко си заспа на 90 градуса.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 09 авг 2011 9:24

Tочно това е!!!!Запоява се едно съпртивление от 5 до 10 ома(проверява се емпирично) и всичко си идва на мястото!Другият вариант е реглаж откъм таблото(имал начин за позициониране на стрелката),но това не съм го правил.Нищо и няма на колата!

Потребителски аватар
IceHeart

Мнениеот IceHeart » Вто 09 авг 2011 10:02

mupk0 написа:Успяваш ли да ги стиснеш до такава степен,че някой от по-големите почти да сближиш стените му ?Ако ли не май май натам бие,въпреки че не съм специалист.

До тази позиция на снимката стига стрелката макс дори и на дълъг път а течността в казанчето си е малко над максимума!

joker написа:

Tочно това е!!!!Запоява се едно съпртивление от 5 до 10 ома(проверява се емпирично) и всичко си идва на мястото!Другият вариант е реглаж откъм таблото(имал начин за позициониране на стрелката),но това не съм го правил.Нищо и няма на колата!

Много ви благодаря за отговорите колеги! Май ще отварям/сменям таблотол! Поне ме успокоихте, че няма проблем !

emil9011
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emil9011 » Вто 18 окт 2011 16:11

имам същия проблем, какво се оказа?

Потребителски аватар
IceHeart

Мнениеот IceHeart » Нед 06 ное 2011 15:05

emil9011 написа:имам същия проблем, какво се оказа?

Колега, засега си карам колата, така! Немога да намеря, читаво табло, с което да пробвам дали проблема идва от самото табло! Повечето в моргите са занимарени, или счупени! Ако намеря цяла кола за разглобяване, може да взема табло! Иначе засега при тези температури, пак си ударя над 90 геадуса, което ми напомня на мисълта че таблото си е дало фира! Или датчика който сложих е менте!

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 06 ное 2011 17:05

от таблото е проблема,нищо и няма на колата!!при мен почна да държи ниска температура на колата 75 градуса на таблото(но парното си остана много добро)...и се почна смених(температурен датчик,термостат,датчика за перката и уреда на таблото),и пак си е така.....не обичам нещо да не е наред и вчера си направих експеримент....запалих колата и почнах да гледам какво става...загря до 75(по мойто смотано табло)отвори си термостата и пак си остана на 75....зачаках оше и на 80(по мойто смотано табло) се включи перката на първа степен и върна стрелката на 75 пак.....така че уреда лъже и не показва реална темпрература...и най интересното е че селско-градско ,зиме-лете температурата си е винаги 75 градуса(по моето табло) демек ме лъже с няколко градуса на долу и така.....сега спя по спокоино и не се чудя какво да сменям вече че ми писна...с тия боклуци

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”