Нуждая се от малко съвети за ДИЗЕЛОВ двигател през зимата.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
volkspassat
Автомобил:
Двигател:

Нуждая се от малко съвети за ДИЗЕЛОВ двигател през зимата.

Мнениеот volkspassat » Сря 19 окт 2011 8:14

Това ще ми е първата зима с Дизелов Автомобил , ще съм ного благодарен на полезни съвети. Занам че се смесва нещо с дизеловото гориво , но не съм запознат.Също така нямам гараж и колата преживява големи студове.
Тази сутрин излязох от нощна смяна , колата беше на открит паркинг , береше студ и беше цялата в скреж , запали малко трудно. Въртях на стартер и за малко да се отчаям , НО запали. Трябва ли да чакам да подгрее , или като огасне индикатора на таблото може да паля? Автомобила е Honda Accord 2.0 TDI ако е от значение. :drive

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Нуждая се от малко съвети за ДИЗЕЛОВ двигател през зимата.

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 19 окт 2011 8:21

Чакаш да изгасне индикатора-реотанче в оранжев цвят за подгряване на свещите-подгревни,след което палиш,ако няма изгоряла би трябвало да запалиш от раз и ако разбира се компресията е добре mhihi
Ако пали по трудно отиваш да провериш подгревни свещи,дюзи ,помпи и т.н. :Mr Green Fun ,иначе кво като е на студено,нема да и палиш огИн я :Mr Green Fun ако колата ти е наред би трябвало да неслагаш никви добавки,аз поне не съм привърженик на такива :да:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 19 окт 2011 8:23

Провери си свещите. Ако са наред - тогава може и да имаш проблем зимата. Щото още е топло, а само с добавки т'ва не знам как ще го оправиш. Иначе стандартното дето се налива стандартно е Castrol TDA.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 19 окт 2011 8:34

Абе да не сте й бухнали някое минерално масло? Трудно въртеше или си въртеше, но трудно запали?
Както казаха колегите - проверка свещи, предварение, дюзи, помпа. И нафта гледай да е от някоя свястна бензиностанция (това за съжаление става с проба-грешка, или обикаляйки всички, за да вземеш проба, която да замръзиш в камерата).
Инче и аз така бях и се чудех... после смених 4-те свещи и опааа - пали :Mr Green Fun

Потребителски аватар
volkspassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volkspassat » Сря 19 окт 2011 8:47

Скоро стават 6 месеца от както я имам машината и е Пушка.Докато врътна ключа и пали , като изключим тази сутрин.Маслото го смених като я купих ( и др. консумативи ). Маслото е TITAN и преди съм карал с такова малско , VW Passat 1.8mi зимата на -20 дори не чака да завъртя ключа. Маслото е едно и също и за дизел и за бензин ( което ме учуди ) проверявах го скоро , добре е ( държи ниво и и си пази вискузитетните качества ) Свещите не съм ги проверявал.Ще ги погледна като за начало. :да:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 19 окт 2011 9:03

Ако минеш някъде да ти тестват и акумулатора с товарна вилка ще е още по-добре ,че като му стане студено и почне да върти тегаво и паленето става проблемно :idea:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 19 окт 2011 9:20

Колега по-горе попита : " ... върти трудно , но все пак запали ? .... или върти нормално , но трудно запали? "

Отговора на този въпрос води в различни посоки на разсъждение ...

Потребителски аватар
volkspassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volkspassat » Сря 19 окт 2011 9:40

Върви нормално и държи нормални обороти , просто трудно запали.Първя път ми стана жал за акумулатора , около 5/6 секунди задържах ключа, стартера въртеше , изключих от контакт , и отново дадох на контакт ,след това завъртях и запали на 6/7-ата секунда.А по принцип пали докато завъртя след като изчакам индикатора ''реотанче'' и другите индикатори.Случвало ми се е и без да ги чакам , пак пали от раз ( но това е през лятото )

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Сря 19 окт 2011 9:43

OMV вадят Alpine Diesel през зимата, който има относително по-ниска температура на замръзване, може да сипваш от него и да не го мислиш - разликата е ~10лв на резервоар.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 19 окт 2011 10:32

Значи, или поне за мен, проблемът не е от гъсто масло, слаб акумулатор, стартер. Виж свещите - почти сигурено е там проблемът. Щом я имаш отскоро, ако е и нов внос, е добре да ги видиш (не че ако са си работели вчера, не може да се скапат днес).

Georgi Vutov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi Vutov » Сря 19 окт 2011 13:10

StrEagle написа:OMV вадят Alpine Diesel през зимата, който има относително по-ниска температура на замръзване, може да сипваш от него и да не го мислиш - разликата е ~10лв на резервоар.

Алпин Дизел... mhihi mhihi
Да ти имам и алпина.. миналата година на -15 замръзна :063: :063:
А относно паленето - или някоя свещ или акумулатор за смяна.

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Сря 19 окт 2011 13:21

Не знам колега, моята кола, вече 4 години всяка зима - до сега е нямало проблеми.

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Сря 19 окт 2011 14:56

Освен всичко горе споменато от колегите, провери си маркучите за нафтата и дали има въздух в системата. Тегли ли от някъде въздух е така трудно ще ти пали колата или изобщо ще спре да пали.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 19 окт 2011 15:07

И аз ползвам Алпин , не съм имал проблеми , макар че в моя град не са рядкост -15 , че и -20 градуса . В интерес на истината , когато се очакват подобни температури слагам и добавка, ако се сетя :) . Макар , че при настоящите температури не е това проблема .

Този мотор отговаря ли на типа TDI на VW , т.е. не е от по-стария тип - предкамерен дизел ?

Ако е TDI би трябвало да пали без никакъв проблем и при неработещи 1-2 свещи !

Потребителски аватар
volkspassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volkspassat » Сря 19 окт 2011 16:20

Започвам със свещите , тъй като акумулатора държи при не работещт двигател 2 часа музиката на макс храни и туба ( бокс ).

''Този мотор отговаря ли на типа TDI на VW , т.е. не е от по-стария тип - предкамерен дизел ?

Ако е TDI би трябвало да пали без никакъв проблем и при неработещи 1-2 свещи ! '' -> не мога да ти отговоря , не съм запознат.Колата е 1997-ма година юли месец. Много хора са ми казвали че няма да имам проблеми зимата.Затова започвам от свещите. И според мен в тях е проблема. :012:

Върни се в “Дизелови агрегати”