WI-FI адаптер дали е по-добър от лаптопа

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: WI-FI адаптер дали е по-добър от лаптопа

Мнениеот fox_vt » Нед 09 окт 2011 16:56

Ами колега Харалампи то теоретично може и да има нет със 10мб даун по ви фи ефира но колко такива бързи нетове има?А на какво разстояние от автора на темата би бил такъв нет,вярно че така като го казах имах предвид автора който каза че хванал сигнал със едва 15 кб/с та ако имаше такъв силен нет около него даже и с лаптопа щеше да си проличи.Иначе си прав де :beer

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Нед 09 окт 2011 17:11

fox_vt написа:Ами колега Харалампи то теоретично може и да има нет със 10мб даун по ви фи ефира но колко такива бързи нетове има?А на какво разстояние от автора на темата би бил такъв нет,вярно че така като го казах имах предвид автора който каза че хванал сигнал със едва 15 кб/с та ако имаше такъв силен нет около него даже и с лаптопа щеше да си проличи.Иначе си прав де :beer

Че е малко вероятно е така, просто не разбрах как ги закова тия 400-500 кб/сек като някаква норма без да знаеш за какъв интернет и какво качество на сигнала става въпрос :roll: все пак дори стандартния 16 мегабитов интернет има макс от над 1 мб/сек ;)

:beer

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Вто 11 окт 2011 20:52

"WI-FI адаптер дали е по-добър от лаптопа" отговора е определено ДА и то в пъти.

:banana неска се сдобих с това и за сега съм доволен.Пак ви благодаря за всичките ви коментари.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 12 окт 2011 21:09

с колко се усили сигнала? :roll:

В сми работи ли добре?

Потребителски аватар
nebeto

Мнениеот nebeto » Чет 13 окт 2011 0:48

Matematiks написа:с колко се усили сигнала? :roll:

В сми работи ли добре?

за ся работи и съм доволен,преди в стаята изобщо неможех да се свържа към мрежата иначе показваше 2 чертички,сега със звяра в стаята си точа с поне 40-50КБ/с.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 13 окт 2011 6:56

Имам подобно устройство и го ползвах лятото в хотел Зора в Кранево, даже им хакнах рутера от скука ...
Особена полза като че ли не видях в обхвата, може би защото съм с марков лаптоп HP 6555b.
Ако някой иска мога да му го дам за проба да види дали при него ще има полза, мисля че ползата е от възможността да позиционираш антената.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Чет 13 окт 2011 8:50

nebeto написа:за ся работи и съм доволен,преди в стаята изобщо неможех да се свържа към мрежата иначе показваше 2 чертички,сега със звяра в стаята си точа с поне 40-50КБ/с.

А на балкона? Това чудо би трябвало да може доста повече (максимално 18MBytes/s теоретично)... Е, предвид, че е университетска мрежа, може и да не може да желаеш повече... Затова е по-добре с външна антена, ако има голяма разлика в скоростта между балкона и стаята (и ако устройството, с което си се сдобил му се маха антената; не ми се проверява в момента, ти си знаеш).

П.п. Ако си оправиш и правописа/правоговора, цена няма да имаш ;)

Потребителски аватар
nebeto

Мнениеот nebeto » Чет 13 окт 2011 18:18

kossel написа: може би защото съм с марков лаптоп HP 6555b.

, мисля че ползата е от възможността да позиционираш антената.

колега (без да влизам в подробности) ти така казваш всякаш моят DELL не е световно известна марка,която се слави с авторитет,а нещо си всякаш са го правили в някой селски гараж.

относно антената и това го има с позиционирането и все пак си е антена,а не писта като в лаптопа.

на балкона ефекта естествено е по-добтр но нямам необходимите кабели за целта.Мисля да си взема по-силна антена-8ДБ,а сегашната е 5ДБ но първо да ми мине мерака. :wink:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 14 окт 2011 1:14

Ако ще говорим за антени ето какви чудовища има ... слагаш на терасата и си цар :D

http://prodavalnik.com/prodavam-antena- ... 4-i2339055

или това

http://prodavalnik.com/prodavam-antena- ... e-i2155064

въпроса е че е малко неудобно ... пак кабели и прочие иначе хващаш нет от много далече

а за лаптопа HP 6555b ... мисля че няма по добър ... в смисъл има по бързи но иначе ...ох да не спорим че ще стане спам хайде със здраве :applause:

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 19 окт 2011 9:59

Аз имам подобен "проблем"
Имам предоставен wifi от приятел, но там където по принцип седя много рядко хващам сигнал.
С лаптоп съм (Аcer) => ми трябва антенка с USB...
Някой знае ли от къде мога да купя такава, която да ми върши работа и да не е 50 лв.?

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Сря 19 окт 2011 10:33

skotis написа:Някой знае ли от къде мога да купя такава, която да ми върши работа и да не е 50 лв.?

JMT (не ще да ги направи на линкове - копирай и т.н.):
1 - http://www.jmt.bg/безжични-устройства-cID=690/tp-link-tl-wn822n-300mbps-high-gain-wireless-n-usb-adapter-pID=11704/
2 - http://www.jmt.bg/безжични-устройства-cID=690/tp-link-tl-wn722n-150mbps-high-gain-wireless-usb-adapter--pID=9008/
3 - http://www.jmt.bg/безжични-устройства-cID=690/tp-link-tl-wn7200nd-150mbps-high-power-wireless-usb-adapter-ralink-1t1r-24ghz-80211ngb-high-power-up-to-500mw-pID=9929/

JAR: 1 2

А и предполагам в най-близкия свестен компютърен магазин...

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 19 окт 2011 10:39

Един познат ми демонстрира на последен модел HP G6 май, как с включването на такава антена/радар през УСБ-то обхвата се подобри с над 60% :shock - всмисъл от 1-2 черти на няколко клетки стигнаха 5...За 8 долара, каза, че не го сменя защото хващал всичко в квартала :Mr Green Fun

Изображение

http://www.ebay.com/itm/Directional-Dish-wifi-wireless-SMA-radar-Antenna-ot56-/280745269818?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item415db8da3a#ht_4100wt_952

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 19 окт 2011 11:01

:oops:
slimmer написа:
skotis написа:Някой знае ли от къде мога да купя такава, която да ми върши работа и да не е 50 лв.?

JMT (не ще да ги направи на линкове - копирай и т.н.):
1 - http://www.jmt.bg/безжични-устройства-cID=690/tp-link-tl-wn822n-300mbps-high-gain-wireless-n-usb-adapter-pID=11704/
2 - http://www.jmt.bg/безжични-устройства-cID=690/tp-link-tl-wn722n-150mbps-high-gain-wireless-usb-adapter--pID=9008/
3 - http://www.jmt.bg/безжични-устройства-cID=690/tp-link-tl-wn7200nd-150mbps-high-power-wireless-usb-adapter-ralink-1t1r-24ghz-80211ngb-high-power-up-to-500mw-pID=9929/

JAR: 1 2

А и предполагам в най-близкия свестен компютърен магазин...

На мен нещо не ми е ясно :oops:
Значи това устройство го слагам в USB-то и антената на лаптопа ми става външна и започвам да хващам сигнали, които не съм хващал досега? Така ли?
Или тези антени са за рутера?

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Сря 19 окт 2011 11:41

Това устройство си е безжична USB мрежова карта с антена (1,2,3), която на теория и, в някои случаи, на практика върши по-добра работа от вградените в лаптопа антени. Под по-добра работа разбирай - хваща по-далечни сигнали, а под някои случаи... ами има разни лаптопи, които са с по-удачни антени от някои евтини USB "безжички". Вътрешната безжична мрежова карта на лаптопа се елиминира (освен ако не е нужна за по-специални работи).
Вътрешната карта обикновено няма извод за външна антена и си ползва нейни си, които са около екрана в повечето случаи.

Антената, която е публикувал примерно nokiangage, може да се ползва както за рутъра, така и за безжичните карти, които имат изводи за нея (почти всички карти за настолни компютри и евентуално някои лаптопи, ама аз поне не съм виждал такива за момента). Има една малка подробност обаче - новите карти са с по 2-3 извода (както и хубавите рутъри), та трябва да се вземат съответния брой и да се "накичат" по стени, шкафове, балкони и т.н. Ама като има необходимост, няма как.
Такава антена не е нужна на USB картите, понеже те си имат закачени или вградени такива. Има разни варианти, които нямат антена, а имат изводи, но те са рядкост (виждал съм ги по китайските сайтове), а и не са много практични за лаптоп.

Потребителски аватар
nebeto

Мнениеот nebeto » Сря 19 окт 2011 21:32

skotis написа:Аз имам подобен "проблем"
Имам предоставен wifi от приятел, но там където по принцип седя много рядко хващам сигнал.
С лаптоп съм (Аcer) => ми трябва антенка с USB...
Някой знае ли от къде мога да купя такава, която да ми върши работа и да не е 50 лв.?

колега действай смело и аз много се чудех дали да инвестирам в такова нещо,а сега се чудя какво е имало толкова да се чудя,аз от моето устройство съм доволен но все пак мисля да взема по голяма антена,ако искаш мога да ти кажа на ЛС от кой магазин ще си купиш като моето за 29лв.Пиши за резултати.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”