Мислех си че най-голямата наглост е тук да ми предлагат дебитомер за 430 лева, а аз го купувам за 70 лева от Англия чисто нов/ нищо чудно и родните фирми да го вземат на тази цена/ , но явно че има какво още да ме учуди и потресе. Прочетох ви мненията, но някой ако може да даде икономическа обосновка на това явление. То ясно че тука може да нямат конкуренция и т.н. ама чак пък толкоз...
ПП: Знам че тука има доста IT специалисти и "хакери" - ама засега не излизаме по първите места в Google - то като напиша СПЕКТРОМАТИК...
Спектроматик, дроселклапа или търговия по български
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: Спектроматик или търговия по български

Това не мога да го повярвам просто

Но факт е, че колкото са нагли, толкова са и прости

Ако не си бяха сложили воден знак на снимката, никой нямаше да ги разбере

Спектроматик

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Печалбата е основна движеща сила на бизнеса. Когато обаче някой, си помисли, че печалбата идва от цената, а не от оборота, значи или тотално се е побъркал, или никога не е имал хабер от бизнес и търговия.
Най-жалкото в конкретния случай е очевидната безочливост и наглост на Спектроматик. Продават същатата стока извън България на цена два пъти под тази, на която (имат желание да) я продават тук. То бива бива жажда за пари, ама това си е направо жалко. Позитивните отзиви за една фирма значат много повече от цялата друга реклама. Ако фирма Спектроматик осъществява продажби в България на цената, посочена в Ибей, щеше да си спечели симпатиите на много хора, а отвизът за фирмата в интернет пространството щеше да е повече от положителен. Уви ... отзивите няма да бъдат положителни ...
Та в този ред на мисли - за Бога братя, не купувайте.
На Вас, господин Спас Натанаилов Марков, управител и едноличен собственик на "Спектроматик" ЕООД, ЕИК 825355892, пожелавам успех в бизнеса!
Най-жалкото в конкретния случай е очевидната безочливост и наглост на Спектроматик. Продават същатата стока извън България на цена два пъти под тази, на която (имат желание да) я продават тук. То бива бива жажда за пари, ама това си е направо жалко. Позитивните отзиви за една фирма значат много повече от цялата друга реклама. Ако фирма Спектроматик осъществява продажби в България на цената, посочена в Ибей, щеше да си спечели симпатиите на много хора, а отвизът за фирмата в интернет пространството щеше да е повече от положителен. Уви ... отзивите няма да бъдат положителни ...
Та в този ред на мисли - за Бога братя, не купувайте.
На Вас, господин Спас Натанаилов Марков, управител и едноличен собственик на "Спектроматик" ЕООД, ЕИК 825355892, пожелавам успех в бизнеса!
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
вече на втора позиция в гугъл, по дърсене на Дросел клапа!
http://www.google.bg/#sclient=psy-ab&hl ... 52&bih=700
не купувайте!
Г-н Спас Натанаилов Марков,
с тази си постъпка, утвърждавате мнението на повечето автомобилисти, за качеството на продажбата на авточасти в България. Не само вашия бизнес страда от това нещо, а и на всеки от нас. Пиша го като колега, занимаващ се от дълги години с продажбата на части. Благодаря за антиреклмата, и отвърждаването на мнението, че всички търговци на авточасти са мошенници!
Поздрави!
http://www.google.bg/#sclient=psy-ab&hl ... 52&bih=700
не купувайте!
Г-н Спас Натанаилов Марков,
с тази си постъпка, утвърждавате мнението на повечето автомобилисти, за качеството на продажбата на авточасти в България. Не само вашия бизнес страда от това нещо, а и на всеки от нас. Пиша го като колега, занимаващ се от дълги години с продажбата на части. Благодаря за антиреклмата, и отвърждаването на мнението, че всички търговци на авточасти са мошенници!
Поздрави!
И аз почнах да пазарувам он-лайн части - то се видя, хеле пък за такива, нека ги наречем ел.пошибалки. Прав е Стефанчо, че след няколко години всеки що годе разумен човек ще си пуска от и-бея или там от каквото дойде заявките за части, дрехи, часовници и пръстени и така.
Иначе ми е интересно, айде има някакъв договор да не продават евтино... Абе ние (българите) умираме да не спазим договор. По-логично щеше да е продавачът със съзаклятнически гласа да каже на Ваското: "Абе верно е - политика, ама ти си мой човек, тука ще ти го мина - нали, Да , а така..". Оп и да измисли схема.
Айде да се разбере, че цакат.
Спектроматик
Иначе ми е интересно, айде има някакъв договор да не продават евтино... Абе ние (българите) умираме да не спазим договор. По-логично щеше да е продавачът със съзаклятнически гласа да каже на Ваското: "Абе верно е - политика, ама ти си мой човек, тука ще ти го мина - нали, Да , а така..". Оп и да измисли схема.
Айде да се разбере, че цакат.
Спектроматик
Последна промяна от sam_boha на Чет 20 окт 2011 14:34, променено общо 1 път.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Не ми го побира главата!
Ежедневно работя с маржове от порядъка на 5-6%... И върху това правя отстъпки.
Като се появи подобен индивид или като приятел сподели за какви надценки става въпрос при храните и напитките и ми прилошава... Позеленявам всеки път, макар и да съм служител във фирма, а не собственик.
Надценка от порядъка на 40%... Искат да изкарат цял зимен сезон с една дросел клапа ли?!

Ежедневно работя с маржове от порядъка на 5-6%... И върху това правя отстъпки.
Като се появи подобен индивид или като приятел сподели за какви надценки става въпрос при храните и напитките и ми прилошава... Позеленявам всеки път, макар и да съм служител във фирма, а не собственик.
Надценка от порядъка на 40%... Искат да изкарат цял зимен сезон с една дросел клапа ли?!
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Българските търговци са се овълчили сериозно. И други примери има - 5л туба Motul 5w40 от проспийд за 125лв (цена от миналата година), а от немския ибей 30 евро (без доставката). Комплект въздушни филтри за Мерцедес - тук 330лв, а от английския ибей 68 паунда с доставката, сега даже гледам са 60. И много други такива. За дрехи и обувки да не говорим. Добрата новина е, че все повече хора пазаруват онлайн и все повече "бизнесмени" ще фалират
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
С тази разлика, че твоя пример е за стоки, прозиведени отвън, и вкарани тук (сиреч идва надценка за транспорт плюс евентуално по-висока покупателна цена заради малко бройки, в сравнение със случая същата стока поръчана от голяма верига автомагазини в ДЕ директно при производителя например). Ясно е, че една туба масло не се оскъпява двойно от транспорт.
Обектът на темата обаче е за стока, прозведена в БГ, доколкото разбрах. Сиреч "само" прозводствени разходи и печалба.
Обектът на темата обаче е за стока, прозведена в БГ, доколкото разбрах. Сиреч "само" прозводствени разходи и печалба.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Re: сага с дросел-клапа за ADY-AGG или българската безочливост!
stefan4o написа:До няколко години голяма част от що-годе средноинтелигентните хора ще започнат да пазарят само онлайн. Тогава тези фирми или ще трябва да закрият дейност или да разчитат на малкото останали хора, които предпочитат класическия начин на пазарене. Другият вариант е да си слагат по-малка печалба и така да оцелеят.
Те голяма част вече се усетиха но в този момент изедниците/управляващите/ ни удариха балтията с по ниски освободени суми а оттам нататък ДДС и мито/стана дума за извън ЕС/.От това става ясно и всички знаем защо е така ,че държавата ни е вътре в играта и няма сметка да пазаруваме в чужбина по евтино , а с мижавите си доходи трябва да се оръсим тук в нашата мила родина за да можем да храним управляващите които хич не са малко.
Дойде ми на ума как миналата година се връщах от Турция и митничяря ми вика -И ко прайме.Аз с 6 пакета памперси /за малкия/ ,прах и ей таквиз глупости.И го питам - Що проблем ли имаш....Не бе ама що си оставяме парите в Турция.Питам го -На вас ли да ги дам под формата на заплати - почерпка да си построите някоя къщичка или на някой търговец дето се е натоварил със 100% надценка.Той

Спектроматик
НЕЛОЯЛЕН ТЪРГОВЕЦ
THROTTLE BODY 408-237-111-002Z 037133064 037 133 064
Дросел, Throttle Body
Последна промяна от mely на Чет 20 окт 2011 17:23, променено общо 1 път.
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
Re: Спектроматик, дроселклапа или търговия по български
Според мен не сте прави. Пазара определя цената
За справки да се прочете това : http://takaitaka.com/5-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0/
Кратка извадка :
"
Успехът на търговията се корени само в едно: да пласираш правилния продукт в правилното време на правилния пазар на правилната цена. Що се отнася до цената и нейната правилност, има едно-единствено правило:
Едно нещо струва толкова, за колкото най-много можеш да го продадеш в даден момент на даден пазар. Точка.
"
Ако могат и на 1000 лв. до го продават ако си преценят, че ще продаде в България. ПНД

Кратка извадка :
"
Успехът на търговията се корени само в едно: да пласираш правилния продукт в правилното време на правилния пазар на правилната цена. Що се отнася до цената и нейната правилност, има едно-единствено правило:
Едно нещо струва толкова, за колкото най-много можеш да го продадеш в даден момент на даден пазар. Точка.
"
Ако могат и на 1000 лв. до го продават ако си преценят, че ще продаде в България. ПНД
- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
измекяри
това не съм си го представял , че е възможно , просто няма логика.

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Stoi написа:Успехът на търговията се корени само в едно: да пласираш
И какво се случва с успеха, когато те надушат що за измамник си? Къде отива реномето? Къде отива доверието? Къде отива честността и уважението към клиента? Нима е по-важно да му съдереж кожата веднъж, отколкото да му взимаш години наред общоприетата и нормална надценка? Не съм съгласен с мнението ти, Stoi.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
В мнението на Stoi има логика, но в случая и аз не съм съгласен. Дори в спекулативните бизнес среди етиката е съществена компонента.
В случая най-малко е неетично да се прилага двоен ценови стандарт с подобни размери. Да не говорим за последствията, които изброиха над мен и самата тази тема.
В случая най-малко е неетично да се прилага двоен ценови стандарт с подобни размери. Да не говорим за последствията, които изброиха над мен и самата тази тема.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
escrime написа:В мнението на Stoi има логика, но в случая и аз не съм съгласен. Дори в спекулативните бизнес среди етиката е съществена компонента.
Именно тук е разковничето - има 2 страни на медала - морална (1) и икономическа (2). Разбирам го Ваското, аз бих реагирал съшо така

Друг пример: Макар и средностатистически по-зле платен от западния си събрат нашенецът отделя по-голям % от дохода си за козметика по колата (пудрене, джанти, окачване и т.н.) от западния притежател на кола. Защо тогава да е толкова не в реда на нещата (неморално е, но чак "измамник") въпросния търговец като полумонополист (както спомена никс76) да се опита да изчерпа повече от т.н. consumer surplus (http://en.wikipedia.org/wiki/Economic_surplus)?
С една дума - да, разбираемо си е за яд, но все пак изборът да купите в съседното магазинче си е ваш.
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
chefito написа:Stoi написа:Успехът на търговията се корени само в едно: да пласираш
И какво се случва с успеха, когато те надушат що за измамник си? Къде отива реномето? Къде отива доверието? Къде отива честността и уважението към клиента? Нима е по-важно да му съдереж кожата веднъж, отколкото да му взимаш години наред общоприетата и нормална надценка? Не съм съгласен с мнението ти, Stoi.
Думата "измамник" изобщо не е правилна и на място. Просто са избрали такава ценова политика. Измамник е някой от форума например от който си купиш CD player и ти прати по еконт кутия за обувки с тухла вътре

И аз да продавах части и аз така щях да определям цените. То така се плащат после заплати, наеми , данъци, инвестиции за оборудване и т.н ! Ако нещо германците го купуват добре на 200 лв , а не върви на 210 ще продавам на 200. Ако същото нещо се купува и продава добре за 400 лв тук ще го продавам на толкова. Като дойде време за заплати , наеми , данъци и пр. проститии Пешо (името е избрано случайно ) морала няма да дойде да ми ги плати !
Последна промяна от Stoi на Сря 19 окт 2011 15:51, променено общо 3 пъти.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”