2Е++...атмосферка(stage 3)

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Re: 2Е++...атмосферка(stage 3)

Мнениеот Sharky GTI » Нед 09 окт 2011 19:32

така е,в тея неша винаги може да се очакват изненади... колко трябва да са тея хлабини м/у зъбите,от къде мога да намеря данни.Докато не оправя тоя проблем с маслото никви километри,като задържи налягането тогава каране,а като мине малко пробег задължително ще му дръпна по една пета да видя какво става и ще има контролни замервания...все пак е ежедневка и понякога си бръмча по 600-700км на ден :wink:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 10 окт 2011 9:10

Баце купи си нова помпа за 2Е не са скъпи изобщо... на моя мотор 1.8 съм с такава помпа,мотора е сгъстен на 11.3-4 вече има 3 писти и никакви проблеми не съм имал с маслото. Помпата я купих нова. Твоята е много вероятно да е износена... Слагай само хубаво масло,защото евтините са рециклирани и рязко пада високозитета и вдигат темп.при натоварване.Отделно взимаш механичен манометър и мериш в различни режими налягане температура и т.н. така най-лесно ще хванеш в чий телевизор е проблема.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 10 окт 2011 13:24

за това става въпрос. по принцип е за вр6, но мисля че ще важи и за 2е

Изображение

Потребителски аватар
MITKOGOLF
Автомобил: VW GOLF 3
Двигател: ABF-TURBO

Мнениеот MITKOGOLF » Пон 10 окт 2011 19:47

Колега това е от мен за маслената помпа,успех с проекта Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Пон 10 окт 2011 20:37

Днес събрах няколко помпи на вид едни и същи,също и номерата на тях са еднакви но с доста разлики вътре в тях.1.8 и 2.0 се различават по зъбните колелета,на 1.8 КР са на 30мм,а на ABF са 36 имат разлика и в профила на отворите откадето постъпва маслото под зъбчатките и над тях където излиза.Оказа се че помпа от 1.9 TDI действително е с най-добри параметри... зъбчатки на 36мм и с най-големите отвори отдолу където постъпва маслото,отвора на плочката и отгоре където излиза до привода на помпата.От около 5-6 такива си пробрах 1 която имаше най-малко луфтове навсякъде,разглобих я и дадох да ми я прешлайфат долната плочка че имаше износване там където въртят зъбните колелета.Избих на пресата опорната ос на едното колело на помпата(не това с привода дето върти от паразитния)и я набих пак като я завъртях на 180' макар че нямаше никакви следи от износване.Намазах всичко с масло и като я събрах и завъртях просто до сега такава помпа небях хващал.Никакви луфтове,върти се със лекота,няма затягане или задиране,никакви звуци освем от маслото между зъбните колелета.Въртях я доста време в масло на около 2500об. и после я отворих да видя и всичко беше абсолютно точно,никакви проблеми.Утре ще замеря хлабините м/у зъбите и мисля да я слагам.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 10 окт 2011 21:26

Мисля че с 10В60 проблема ще изчезне,поне при мен се получи (на друга кола не ще имах нужда от повишаване) при смяна от 10в40 на 10в60 повишаване на налягането с 0,3-0,4бар при загрял мотор което е напълно достатъчно да не ти пресвятка лампата и да ти държи по високо налягане във високите обороти :да:

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Сря 19 окт 2011 17:50

...от няколко дена все не остава време да пиша,с рециклираната така да се каже помпа от ТDI и синтетиката 10W60 проблеми няма,маслото се окроти,лампата не присветва и всичко е точно...ама да са ев'а у главата с тия свалянки само на датчика за ниското налягане си прецаках едното краче дето зима за уреда вътре та правих едни импровизации едвам го нагласих.Мисля да си взема нов ама като разбрах че такъв VDO до 10bara бил малко над 200лв и ми се прииска още повече да са ев'а у главата проста.Та някои ако има инфо за нещо заместител от какво мога да ползвам... от аудитата незнам дали ще стане,а и те са до 5bara май :| .Иначе мотора работи много добре за сега,навъртя вече 4 часа с синтетиката.Оставят ми още малко работи по броните и купето и при добро време до края на седмицата редим всичко и подкарвам за разработка на ход вече...стига му брамчавица на място :mrgreen: .
Поздрави :beer

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Сря 19 окт 2011 19:17

Аз на моята съм с 10 баров уред и датчик от ауди и ако не друго поне знам, че има налягане :lol:

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Сря 19 окт 2011 20:04

много пъти само тоя уред е успявал да ме накара да върна газта :Mr Green Fun ... само маслото и водата да не влизат в червено иначе сичко друго почти постоянно преобладават в тоя сектор(оборотомера и бензиномера :mrgreen: )
...абе ще ми се да си ми показва вярно все пак уреда е контролен и е от значение,не е сложен за декор,то за контрол и само червената лампа е достатачна... но понякога като светне вече е късно :wink:
...имам един черен руски механичен от трактор УМЗ дето си меря чат пат и с него,ако не намеря датчик ще го слагам него mhihi

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 20 окт 2011 7:20

Търси някое порше 924 те с до 10 бар уреди вдо... някои единички има също ...

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Нед 30 окт 2011 12:52

...такъв датчик до 10бара няма намиране :? ,а м/у другото снощи на по бира с един приятел поспорихме малко по въпроса за основните лагери.Та ситуацията е следната...още при първото ми отваряне на мотора миналата година като му сменях лагерите ми направи впечатление следното нещо.Коляновия вал беше само с горните аксиални шайби,а двойката резани черупки беше на 4та пета,а не на средната 3та както моя човек тварди че трябва да е.До тогава и след това проблеми с мотора не съм имал а е видял доста зор и маслото си беше наред,а моя чвек тварди че проблема мие бил от това че трябвало да е на 3та пета...
...ето снимка на старите ми лагери така както съм ги свалил.
Прикачени файлове
279554517...JPG

Потребителски аватар
Antracid
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antracid » Нед 30 окт 2011 20:31

приател миналата година преебах моито 2е от лагерите на паразитниа вал сега е бетон 16,5 компресиа има дузи и електроника от г60 като ти из4етах темата бая си изпатил ако имаш вапроси свиркаи :drunk

Milevv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milevv » Пон 31 окт 2011 11:13

Sharky GTI написа:...такъв датчик до 10бара няма намиране :? ,а м/у другото снощи на по бира с един приятел поспорихме малко по въпроса за основните лагери.Та ситуацията е следната...още при първото ми отваряне на мотора миналата година като му сменях лагерите ми направи впечатление следното нещо.Коляновия вал беше само с горните аксиални шайби,а двойката резани черупки беше на 4та пета,а не на средната 3та както моя човек тварди че трябва да е.До тогава и след това проблеми с мотора не съм имал а е видял доста зор и маслото си беше наред,а моя чвек тварди че проблема мие бил от това че трябвало да е на 3та пета...
...ето снимка на старите ми лагери така както съм ги свалил.

Преди 2-3 седмици свалях коляновия вал от това 2Е което продавах на части и лагерите бяха по абсолютно същия начин наредени! На 4-ти цилиндър бяха двойката рязани черупки! А мотора не беше ремонтиран, поне откакто е в Бг! И докато вървеше на колата проблеми никакви не е имал, само че момчето се закрасти за 16V и го свалихме и го пуснахме на части!

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Пон 31 окт 2011 21:06

... :да: знам аз се неможе немците да са збъркали... въпреки че още се чудя зашо го бяха събрали само с 2 аксиални,по една от ляво и една от дясно :Mr Green Fun
... а някой с идея защо са 6 черупки с канал и 4 гладки а не 5:5 и защо двоиката черупки с канали се слагат на 4та основна шийка...

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Сря 16 ное 2011 12:09

Sharky GTI написа:... а някой с идея защо са 6 черупки с канал и 4 гладки а не 5:5 и защо двоиката черупки с канали се слагат на 4та основна шийка...

сигурно щото е най-близо до помпата

Върни се в “Силов тунинг”