Голф 2 1,3 85-86г. и масло за него

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Голф 2 1,3 85-86г. и масло за него

Мнениеот vankatagb » Сря 19 окт 2011 18:52

Здравейте колеги! Знам че има много изписано по темата,но ми се иска тук да пишат хора които наистина са изпитали сьответните 2 марки масла и да изкажат мненията си за тях, а не кой с какво масло кара и да казва, добро ли е или не!
Та става въпрос за liqui Molly 15w40 и Mannol 15w40.Опишете наблюденията си върху тях и кое е по доброто за описания в заглавието автомобил(допълвам Голф 2 1,3 85-86г. мотора не го знам,а километрите са-горе долу половината път до Луната) maikomila :lol: Благодаря ви предварително колеги и безаварийни километри с любимата марка!

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Голф 2 1,3 85-86г. и масло за него

Мнениеот Glove » Чет 20 окт 2011 14:44

Както сам каза за маслата има писано много. Дкаквото и да решиш да слагаш се съобрази с това, че джигателя е пражен за масло 10W40. Да спора започва с тожа че е на много километри, но завършжа отново с тожа че е правен за 10W40. Ако ти се занимава след като смениш маслото с пражилният вискозитет(гъстота)измерете налягането на маслото, на празен ход нетршбва да е под 1,5-2bar., ако е под това са заминали биелните лагери и вероятно и основните лагери. Тожа са проблемите на този мотор след много километри. Наливането на по-густо масло не ги решава, отразяват се на други места.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”