Има ли място по света където не е така?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Има ли място по света където не е така?

Мнениеот lyubobg » Чет 07 сеп 2006 20:13

1.Отивам до застрахователя да си направя каско
2.Отивам да ми маркират колата
3.Отивам да ми опишат щетата
4.Отивам да си платя всички вноски по каското за да ползвам доверен сервиз
5.Отивам да взема писмо с което възлагат на сервиза работата
6.Отивам да закарам колата
7.Отивам да си я взема...

не ви ли звучи малко множко тая цялата операция, щото на мен ми се повръща вече :cry:

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Чет 07 сеп 2006 20:23

Има ами........В провинцията :twisted:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 07 сеп 2006 20:29

Ами в културните държави има "опции" /за които се заплаща разбира се/
и тези опции спестяват част от тези разкарвания.. но всичко коства.

Единственото което според мен може и да е в повечко, е маркировката...

Все пак малко хора разчитат на интернет..

това да беше проблема на нашите застрахователи..

във връзка с това.. ти например ползваш ли Интернет банкиране, епей.. и тям подобни?

Ето ти пример:
завеждам щета по ГО..
Кога ще стане ..?
-Ами 15-20 РАБОТНИ дни..?
-Е добре а как да разбера колко е оценено, ако трябва да пиша и да идвам пак..
-Ами като ви преведем парите...

Е ха разгеле.. ама колата вече е оправена.. и сега ако се подиграят ..? какво правим? кво ще оглеждат.. снимките ли?

Последна промяна от wili98 на Чет 07 сеп 2006 20:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 07 сеп 2006 20:32

wili98 написа:Ами в културните държави има "опции" /за които се заплаща разбира се/
и тези опции спестяват част от тези разкарвания.. но всичко коства.

Единственото което според мен може и да е в повечко, е маркировката...

Все пак малко хора разчитат на интернет..

във връзка с това.. ти например ползваш ли Интернет банкиране, епей.. и тям подобни?

това да беше проблема на нашите застрахователи..

това за коя от 2-е се отнася :?: :roll:

Ето ти пример:
завеждам щета по ГО..
Кога ще стане ..?
-Ами 15-20 РАБОТНИ дни..?
-Е добре а как да разбера колко е оценено, ако трябва да пиша и да идвам пак..
-Ами като ви преведем парите...

Е ха разгеле.. ама колата вече е оправена.. и сега ако се подиграят ..? какво правим? кво ще оглеждат.. снимките ли?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 07 сеп 2006 21:20

Ами виж моите наблюдения относно каското :)

Обаждам се на застрахователния агент преди 9 години - идва в офиса ми и сключвам каско. От тогава всяка година той знае кога ми изтича застраховката и няколко дена преди това идва и правим нова полица. По същият начин процидираме и с ГО. Между другото, всичките ми каско застраховки са на 4 вноски. Агента идва в офиса на уречената дата и си ги взима на място.

Когато катастрофирах, вдигнах телефон и му се обадих (на агента). Пътната помощ (безплатна екстра към каското) дойде много преди КАТ. Не беше някоя нива или волга с колесар а голяма професионална кола, там с лебедките му и т.н. - качига голфа (все пак е доста нисък и си мислех че е невъзможно) за 2 минути. От мястото на ПТП-то си хванах едно такси и се прибрах в офиса. През това време колата ми беше извозена до сервиза. От застрахователната компания отидоха в сервиза на оглед (аз присъствах по мое желание, за да гледам какво описват). След 3 дни отидоха на втори оглед. Получох писмо по пощата, че щетата ми е оценена на ХХХХ лева. Отидох до ДСК да си получа парите от касата им. Отидох до сервиза да си взема колата и да плата - ХХХ лева.

П.П. Парите си получих около 20 дена след ПТП-то и долу-горе по същото време ми беше и готова и колата :)

Мога ли да съм по-доволен? Единственото неприятно беше, че трябваше да си взема парите от ДСК, защото застраховката ми е на физическо лице и нямам лична банкова сметка, а застрахователя ми не плаща кеш. Всички останали разкарвания можеше да си ги спестя при желание :) Даже ако се бях обадил в сервиза, щяха да ми докарат колата до офиса, но аз бях мераклия да я видя и така или иначе ходех през ден, да ги контролирам какво правят по нея :)

П.П.П. От сервиза ми дадоха оборотна кола през времето, когато нямах автомобил (да не ходя пеша) :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 07 сеп 2006 22:16

musura написа:Ами виж моите наблюдения относно каското :)

Обаждам се на застрахователния агент преди 9 години - идва в офиса ми и сключвам каско. От тогава всяка година той знае кога ми изтича застраховката и няколко дена преди това идва и правим нова полица. По същият начин процидираме и с ГО. Между другото, всичките ми каско застраховки са на 4 вноски. Агента идва в офиса на уречената дата и си ги взима на място.

Когато катастрофирах, вдигнах телефон и му се обадих (на агента). Пътната помощ (безплатна екстра към каското) дойде много преди КАТ. Не беше някоя нива или волга с колесар а голяма професионална кола, там с лебедките му и т.н. - качига голфа (все пак е доста нисък и си мислех че е невъзможно) за 2 минути. От мястото на ПТП-то си хванах едно такси и се прибрах в офиса. През това време колата ми беше извозена до сервиза. От застрахователната компания отидоха в сервиза на оглед (аз присъствах по мое желание, за да гледам какво описват). След 3 дни отидоха на втори оглед. Получох писмо по пощата, че щетата ми е оценена на ХХХХ лева. Отидох до ДСК да си получа парите от касата им. Отидох до сервиза да си взема колата и да плата - ХХХ лева.

П.П. Парите си получих около 20 дена след ПТП-то и долу-горе по същото време ми беше и готова и колата :)

Мога ли да съм по-доволен? Единственото неприятно беше, че трябваше да си взема парите от ДСК, защото застраховката ми е на физическо лице и нямам лична банкова сметка, а застрахователя ми не плаща кеш. Всички останали разкарвания можеше да си ги спестя при желание :) Даже ако се бях обадил в сервиза, щяха да ми докарат колата до офиса, но аз бях мераклия да я видя и така или иначе ходех през ден, да ги контролирам какво правят по нея :)

П.П.П. От сервиза ми дадоха оборотна кола през времето, когато нямах автомобил (да не ходя пеша) :)

Бахти! Идвам да живея в Сливен!

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Чет 07 сеп 2006 22:56

Може ли и аз? Даже няма да ходя всеки ден в сервиза да ги притеснявам хората. :D

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 07 сеп 2006 22:59

musura написа:...
:shock брех тоя Поровец

Върни се в “ОФФ-Топик - други”