Ами виж моите наблюдения относно каското
Обаждам се на застрахователния агент преди 9 години - идва в офиса ми и сключвам каско. От тогава всяка година той знае кога ми изтича застраховката и няколко дена преди това идва и правим нова полица. По същият начин процидираме и с ГО. Между другото, всичките ми каско застраховки са на 4 вноски. Агента идва в офиса на уречената дата и си ги взима на място.
Когато катастрофирах, вдигнах телефон и му се обадих (на агента). Пътната помощ (безплатна екстра към каското) дойде много преди КАТ. Не беше някоя нива или волга с колесар а голяма професионална кола, там с лебедките му и т.н. - качига голфа (все пак е доста нисък и си мислех че е невъзможно) за 2 минути. От мястото на ПТП-то си хванах едно такси и се прибрах в офиса. През това време колата ми беше извозена до сервиза. От застрахователната компания отидоха в сервиза на оглед (аз присъствах по мое желание, за да гледам какво описват). След 3 дни отидоха на втори оглед. Получох писмо по пощата, че щетата ми е оценена на ХХХХ лева. Отидох до ДСК да си получа парите от касата им. Отидох до сервиза да си взема колата и да плата - ХХХ лева.
П.П. Парите си получих около 20 дена след ПТП-то и долу-горе по същото време ми беше и готова и колата
Мога ли да съм по-доволен? Единственото неприятно беше, че трябваше да си взема парите от ДСК, защото застраховката ми е на физическо лице и нямам лична банкова сметка, а застрахователя ми не плаща кеш. Всички останали разкарвания можеше да си ги спестя при желание

Даже ако се бях обадил в сервиза, щяха да ми докарат колата до офиса, но аз бях мераклия да я видя и така или иначе ходех през ден, да ги контролирам какво правят по нея
П.П.П. От сервиза ми дадоха оборотна кола през времето, когато нямах автомобил (да не ходя пеша)