сеат кордоба 1.6 AFT - Престъргване на маховик
-
repoii
- Автомобил:
- Двигател:
сеат кордоба 1.6 AFT - Престъргване на маховик
Колеги може ли да ми кажете къде във Велико Търново или околноста могат да ми престържат маховика и балансират.Колата е сеат кордоба 1.6 AFT 101 коня.И ако може да ми кажете колко бих могъл да престържа.
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Re: Престъргване на маховик
може да стържеш , но си има цена карал съм опел GSI с остъргани 3.5кг ,скачаше много яко до 130-140км/ч.ама натам го нямаше.
под 4000 об/мин.вървежа беше гола вода.
И задължително някой трябва да обясни на компира какво става по двигателя ,че иначе ефекта ще е обратен.
Като идея мога да ти предложа системата проба-грешка(стъргане 1кг.и проба ако не се постигне желаното стъпката е 0.5кг),но ако предобрите ще трябва друг.
под 4000 об/мин.вървежа беше гола вода.
И задължително някой трябва да обясни на компира какво става по двигателя ,че иначе ефекта ще е обратен.
Като идея мога да ти предложа системата проба-грешка(стъргане 1кг.и проба ако не се постигне желаното стъпката е 0.5кг),но ако предобрите ще трябва друг.
-
repoii
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Престъргване на маховик
Благодаря колега за инфото но никой във велико търново не се наема да го направи.
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Re: сеат кордоба 1.6 AFT - Престъргване на маховик
Само не разбрах какъв може да е обратният ефект от по-лек маховик
Намери някой стругар да ти го престърже, толкова ли няма в ВТ, баланси маланси няма да ти трябват
Намери някой стругар да ти го престърже, толкова ли няма в ВТ, баланси маланси няма да ти трябват
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
по-лекия маховик отслабва и има вероятност да се скъса , а ако се случи това в 7-8000 об/мин. това парче има достатъчно сила да премине през кожуха на скоростите и през щита ,и да те перне по междукрачието щото се пада там някъде като разположение.
По въпроса на колегата Escap3 ,Ами обратния ефект е ,че бъртящия момент ще спадне и то не малко за сметка на времето за реакция ,от където идва нуждата за каране на високи обороти и липса на мощност в ниските обороти.
По въпроса на колегата Escap3 ,Ами обратния ефект е ,че бъртящия момент ще спадне и то не малко за сметка на времето за реакция ,от където идва нуждата за каране на високи обороти и липса на мощност в ниските обороти.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
ефект има но зависи -колата се развърта по лесно
но въртящия момент който се получава от маховика намаля,усеща се най вече на 3-4и 5 скорост
трябва и да се балансира
да се престърже добре от човек с опит
на последния драг в сливен на корсата на urban team мисля им се пръсна маховика и се разлетяха парчета,късмет че нямаше пострадали
но въртящия момент който се получава от маховика намаля,усеща се най вече на 3-4и 5 скорост
трябва и да се балансира
да се престърже добре от човек с опит
на последния драг в сливен на корсата на urban team мисля им се пръсна маховика и се разлетяха парчета,късмет че нямаше пострадали
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Винаги съм се чудел за какво да се балансира нали струга го престъргва равномерно? аз карам с престърган маховик който ми го прави един познат стругар само че не стъргахме баланса и вече карам 2ра година на пълната газ и нямам проблеми
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”