Избор на CD/USB плеър

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
mirkata_
Автомобил: Bmw
Двигател:

Re: Избор на CD/USB плеър!!!

Мнениеот mirkata_ » Чет 20 окт 2011 18:44

Колега снимките които ти бях обещал.
Прикачени файлове
newww22.jpg
neww333.jpg
newwwwww.jpg

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 20 окт 2011 23:12

Благодаря за снимките колега. На тъмно мисля че доста добре се вписва към интериора! А на светло се виждат надписите. А входа за флашката и стерео жакчето са под прозрачна капачка, или така ми се вижда само???
Луда работа, няма угодия. Утре пак ще отида да гледам на живо нещата.
Зачетох се в характеристиките на Алпин-а, наистина няма за регулиране на средните честоти, само ниски, високи и няколко предварително запаметени еквалайзера.
Кенууда и Паинера обаче го имат. Не че е важно много много, но ми се вижда като минус а тъкмо се бях нагласил за него.

Последна промяна от joromnt на Чет 20 окт 2011 23:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Чет 20 окт 2011 23:16

joromnt написа:Зачетох се в характеристиките на Алпин-а, наистина няма за регулиране на средните честоти, само ниски, високи и няколко предварително запаметени еквалайзера.
Кенууда и Паинера обаче го имат. Не че е важно много много, но ми се вижда като минус а тъкмо се бях нагласил за него.

Ами точно тук е мястото някой върл " Алпинист" да ти каже , че първокласния звук ,който Alpine пресъздава просто няма нужда от никакви настройки eusa

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 20 окт 2011 23:29

Все ми се вижда че е по-хубаво да има такава настройка?

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Чет 20 окт 2011 23:39

joromnt написа:Все ми се вижда че е по-хубаво да има такава настройка?

Абсолютно !!! Графичния еквалайзер си е хубаво нещо :D Но и не само той .

Потребителски аватар
mirkata_
Автомобил: Bmw
Двигател:

Мнениеот mirkata_ » Чет 20 окт 2011 23:43

joromnt написа:Благодаря за снимките колега. На тъмно мисля че доста добре се вписва към интериора! А на светло се виждат надписите. А входа за флашката и стерео жакчето са под прозрачна капачка, или така ми се вижда само???

Да под капаче са,което като е отворено се крие в самия панел

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 21 окт 2011 8:18

joromnt написа:Все ми се вижда че е по-хубаво да има такава настройка?

Аз като върл алпинист мога да кажа, че еквалайзера на моя Алпин не е пипал от месеци и си седи на 0. Чат пат ми се налагаше леко да вдигна високите на някоя смачкана ем пе трошка ама вече ги изхвърлих всички и си слушам аудио CD-та или радио.

Отделно еквалайзера на алпина е параметричен и дава възможност да се избере честотата, която ще повдига/намаля.

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Пет 21 окт 2011 10:54

Колега, а какво ще кажеш за това:
http://www.technopolis.bg/b2c/details// ... ON-CZ200ER
не е ли по-добре USB-то да е с изход отзад и да си го изведеш където е по удобно, че като е отпред може да стане беля :да:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 21 окт 2011 12:13

То е ясно че няма цял ден да седя и да нагласям честоти. Един път в началото и това ще му е. После песните напред назад и станциите само ще се бутат. Но не знаех че е параметричен еквалайзера. То при това положение мисля че не е болка за умиране че няма за средите регулиране.
Относно Clarion-a, мислех го и него в началото. Но просто не ми идва на ум къде да го изкарам тоя кабел с USB-то.

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Пет 21 окт 2011 12:59

Над него, пробиваш котийката над касетофона, не за друго но аз съм се наточил на клариона и така ще го направя на моята красавица :да:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 21 окт 2011 18:34

И аз навремето настройвах еквалайзери и бас-бусти. Сега нищо не настройвам, всичко на 0.И се опитвам да слушам предимно матрични CD-та.

Когато звучи добре апаратчето - звучи добре. Когато е зле, каквото и да въртиш и нагласяш - все е зле.

За съжаление хубавите плеъри са прекалено и неоправдано (според мен) скъпи.
Конкретно по темата - колкото по-скъпо, толкова по-качествен звук. Естествено трябва да се прави избор и според дизайна. За мен е гадно на черно табло да се пльосне сив плеър, но на някои хора им харесва.

Широко разпространените марки, които си заслужават внимание в момента на БГ пазара са Alpine/Pioneer/Kenwood.

П.С. Ако някой преди 4-5 години ми кажеше, че няма нужда от настройки на звука щях да го гледам глупаво и после да се смея...

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 22 окт 2011 0:45

kikogsxr написа:Над него, пробиваш котийката над касетофона, не за друго но аз съм се наточил на клариона и така ще го направя на моята красавица :да:

Тя при мен тая кутийка си има дупки от горната си страна. Така че нищо няма да пробивам. Гледам и кабела е доста дълъг, намерих снимки в нета.
Пролетта взех за другата кола едно JVC MP3. И да си кажа честно, бутнал съм го Dinamic от тия заводските еквалаизерчета и не съм се занимавал повече. Подозирам че и с това така ще стане, и едва ли липсата на корекция на определена честота ще е грандиозен проблем. :oops:
Сегашния ми плеър е сив, почти цялото табло черно. За това и в началото на темата отделих внимание на външния вид на плеъра. Не трябва да се набива на очи, просто трябва да си върши работата.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 22 окт 2011 0:59

Някаква идея да имате ей тъй случайно колко голяма флашка ще четат тия плеъри?

InOXIsS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот InOXIsS » Съб 22 окт 2011 4:14

Здравейте. Използвам услугите на Sony ( http://carshop.bg/CD-player-SONY-CDX-GT220 ), бих казал че повече от година не виждам ( и не чувам), някаква грешка от страна на настройките, ако ще са ти нужни дори мога да ги напиша :) .. Визията на CD-то е опростена, както е при повечето Sony модели и има наситен нюанс на червеното, който ( лично за мен ), идеално пасва на интериора, а за в бъдеще и на екстериора. Така че, както прочетох че е звучало зле във две коли, не мисля че е точно от CD-to. Наистина не е лош избор, но в момента на пазара има много избор, което предполага и повече замисляне от страна на нас клиентите. Надявам се да нарпавиш добър избор и да си доволен от него.

П.С: Аз също не виждам смисал от по-скъпо CD, от 200-300лв, напълно достатъчни са. Късмет !!!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 22 окт 2011 5:27

Pioneer-а до 250 GB, за другите трябва да погледнеш в ръководствата им.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”