СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор или от фирма колектор?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Re: Как може да рекетира мобилен оператор ? /Глобул/

Мнениеот naydenov23 » Чет 28 юли 2011 17:34

groznika написа:Здравейте Ирина,
като човек тормозен от тази фирма мога да ви дам един единствен съвет:

В никакъв случай не им се обаждайте от личен, служебен или домашен телефон защото записват номера и започва невъобразим тормоз!
Ако желаете да разберете защо Ви пращат писма... обадете им се от пощата или от уличен телефон с карта. Отново повтарям НЕ ИМ ЗВЪНЕТЕ от личен или служебен телефон!!!

Все тая е. Ако решат да си вземат парите ще го направят по законовия път. Ниокой няма да се занимава с глупости като тормоз по телефона и т.н., катои имат законовото основание да си ги вземат.

Казвам го като служител на точно такава фирма, имате доста грешно мнение за тях, че едва ли не сме мутри и т.н.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 29 юли 2011 0:05

naydenov23 написа:Казвам го като служител на точно такава фирма, имате доста грешно мнение за тях, че едва ли не сме мутри и т.н.

Пък то вие всички ядрени физици mhihi
Май не си наясно как се водят 5 000 дела примерно за средно сума от по 60лв mhihi

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 29 юли 2011 0:21

naydenov23 написа:
groznika написа:[/b]

имате доста грешно мнение за тях, че едва ли не сме мутри и т.н.

Вие сте светци, а ние мутри ви изкарваме...

:screwy

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Вто 09 авг 2011 2:56

А някой да са го търсили от фирма Фронтекс във връзка със задължения към Глобул :roll:

Потребителски аватар
itiswhatitis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itiswhatitis » Сря 31 авг 2011 22:26

Спокойно колеги, слагайте всички скрити и непознати номера в blacklist-a и си пийте биричката :wink:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: СГ ГРУП - Как може да рекетира мобилен оператор? /Глобул/

Мнениеот Vlad777 » Вто 18 окт 2011 13:17

Да побутна малко темата.

(Кайзера ще ми извини, че лееко съм променил заглавието и съм добавил сг груп)

Вчера се прибирам и гледам на вратата виси някаква бешежка с червена лепенка от С.Г. Груп, адресирана до някаква жена, която е живяла на адреса преди време с някакви заплахи, че има задължения. Нито я знам коя е, нито съм я виждал, нито къде е сега...

Обаждам им се вечерта - казаха ми обади се утре. Днес пак се обаждам - отново ми затвориха телефона като започнах да им обяснявам да не ми лепят простотии по вратата да ме излагат.

Доста са нагли. Хич не ми е приятно да ми лепят подобни лепенки по вратата, да ме правят на клошар! :evil:

Щом те ще ме тормозят - ще ги тормозя и аз - ето сега "залепвам" тук във форума една тема с тяхното име - като търсят хората - да ги намират и да си правят сметката!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор? (Глобул)

Мнениеот Matematiks » Вто 18 окт 2011 14:10

Ако ви тормозят,поискайте им ХАРДУЕЪРНО копие на договора който сте подписали с вашия подпис отдолу :)

Няма да се обаждат повече!Тия дългове се препродават и препродават и тия неща обикновено липсват :)

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пет 21 окт 2011 23:06

Тея са за Съд бе колеги
Това е чиста мутрология!!!!

само прочетете:

http://sg-group.bg/%D1%83%D1%81%D0%BB%D ... 1%86%D0%B0

Фразата : " Ние предлагаме индивидуален подход към Вашето вземане, като наблягаме на личния контакт с длъжника. " -това е изнудване !!!! Мутренско!!!
Има си съд, прокуратура и Съдебни изпълнители!
Другото е изнудване и престъпление по Наказателния Кодекс от тяхна страна и дори имат НАГЛОСТТА да публикуват такова нещо !!!
Долни мръсни мутри! и дебили! Ако някой ми влезе в жилището по подобен начин до думкам на момента !
Направо съм бесен!
Тея се опитват да пунтират СИК , ВИС и другите гадни мърши от близкото минало! опитват се да връщат мутрологията е България! това е гнусно!

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пет 21 окт 2011 23:14

Matematiks написа:Ако ви тормозят,поискайте им ХАРДУЕЪРНО копие на договора който сте подписали с вашия подпис отдолу :)

Няма да се обаждат повече!Тия дългове се препродават и препродават и тия неща обикновено липсват :)

Бих казал ако ви тормозят ПУСКАЙТЕ ЖАЛБИ В ПРОКУРАТУРА!!!!
ЗАЛЕЙТЕ ПРОКУРАТУРАТА С ТАКИВА ЖАЛБИ ЗАЩОТО ТОВА Е НЕЗАКОННО!!!
ВСИЧКО КОЕТО Е ИЗВЪН СЪДА ОСВЕН "МЕДИАТОРИТЕ" Е НЕЗАКОННО И Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО НК , ПУСКАЙТЕ ЖАЛБИ ЗА ТАКИВА ГАДОВЕ ДА СЕ НАУЧАТ НА РЕД!!!

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 27 окт 2011 8:28

За такива лекарството е ясно какво трябва да бъде, ама тъпунгерите в парламента така и не искат да променят закона за личното оръжие. Ако във вска къща има и законна пушка, много такива охлюви просто няма как да виреят. :evil:

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пет 28 окт 2011 7:30

ЗЗД:
IV. ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ВЗЕМАНИЯ И ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Чл. 99. Кредиторът (Глобул) може да прехвърли своето вземане, освен ако законът, договорът или естеството на вземането не допускат това.

Прехвърленото вземане преминава върху новия кредитор(СГ-Груп) с привилегиите, обезпеченията и другите му принадлежности, включително с изтеклите лихви, ако не е уговорено противното.

Предишният кредитор(Глобул) е длъжен да съобщи на длъжника(на Вас) прехвърлянето и да предаде на новия кредитор(СГ-Груп) намиращите се у него документи, които установяват вземането, както и да му потвърди писмено станалото прехвърляне.

Прехвърлянето има действие спрямо третите лица и спрямо длъжника (на Вас) от деня, когато то бъде съобщено на последния(на Вас) от предишния кредитор (Глобул).

разтълкувал съм го за по-лесно.

Така се прави!
Колеги , някой от вас да е бил уведомен ,че задължението му е прехвърлено, но от "ПРЕДИШНИЯ КРЕДИТОР" , примерно - глобул, м-тел или банка? Не нали.. Значи всичко е незаконно и няма правно действие спрямо Вас!

Така ,че другия път когато се Отварят по телефона , кажете им ,че е нарушена разпоредбата на чл.99 от ЗЗД и да "духат супата", нека отворят дебелите книжки и да прочетат, какво пише в закона!!! Защото те разчитат именно на това - Страха на хората и непознаването на закона и защото никой няма да даде 50-100 лева хонорар на адвокат за правна конслутация, когато дълга му е от порядъка на едни 50 до 300 лева. Те използват именно това!

Още повече:
ЗЗД:
2. ПОГАСИТЕЛНА ДАВНОСТ

Чл. 110. С изтичане на петгодишна давност се погасяват всички вземания, за които законът не предвижда друг срок.

Чл. 111. С изтичане на тригодишна давност се погасяват:

а) вземанията за възнаграждение за труд, за които не е предвидена друга давност;

б) (изм. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) вземанията за обезщетения и неустойки от неизпълнен договор;

в) вземанията за наем, за лихви и за други периодични плащания.

г) (зал. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.)

Чл. 112. (Изм. - ДВ, бр. 16 от 1977 г., отм. - бр. 12 от 1993 г.)

Чл. 113. Недействително е съглашението, с което се скъсяват или удължават установените давностни срокове, както и отказът от давност, преди тя да е изтекла.

Чл. 114. Давността почва да тече от деня, в който вземането е станало изискуемо.

Ако е уговорено, че вземането става изискуемо след покана, давността започва да тече от деня, в който задължението е възникнало.

За вземания от непозволено увреждане давността почва да тече от откриването на дееца.

(Нова ал. 4 - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) При искове за неустойка за забава давностният срок започва да тече от последния ден, за който се начислява неустойката.

kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Мнениеот kraskko » Пет 28 окт 2011 8:09

абе има ли някой,осъден от пишещите в темата?че пращат писма,пращат и аз съм на опашката.един УБАВЕЦ ми цъфна на вратата(преди 1 м.)и ми даде лист хартия(преснимано),че дължа 76 лв. от 2003г.ЧЕ се съдиме ли,или ЧЕ се любиме?

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Пет 28 окт 2011 15:39

kraskko написа:абе има ли някой,осъден от пишещите в темата?че пращат писма,пращат и аз съм на опашката.един УБАВЕЦ ми цъфна на вратата(преди 1 м.)и ми даде лист хартия(преснимано),че дължа 76 лв. от 2003г.ЧЕ се съдиме ли,или ЧЕ се любиме?

Аз бях на косъм от съд :banghead: заради задължения към Глобул( става въпрос за задължения от 2010 година обаче).Но не се свързаха с мен СГ Груп, а някаква друга фирма на име Фронтекс.Пращаха ми писма няколко пъти, аз си викам-я да си е..т майката mhihi ама след 2 месеца се свърза с мен адвокат :banghead: Разбрахме се да плащам на вноски.Внесох една вноска преди 5-6 месеца от 50лв колкото да спрат процедурата и от тогава не са ме търсили :mrgreen: :mrgreen:

unknown13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот unknown13 » Пет 28 окт 2011 15:48

badov написа:А някой да са го търсили от фирма Фронтекс във връзка със задължения към Глобул :roll:

Да .. нас ни търсят и ни звънят всеки ден и само едно и също казват че ще ни съдят , ще ни вземат имущество и какви ли не работи още .. ние дължахме на глобул 30 лева но в финансово затруднение сме и няколко месеца неможем да плащаме нищо . И така скоро получехме писмо от Frontex international .. че дължим на глобул към еди коя си дата 297 лева и че трябва да ги изплатим в 7 дневен срок но обадехме им се за справка и те почнаха всеки ден да ни звънят първо се обаждаше жена 2-3 дена казваме им че ще ги изплатим когато можем на вноски но те не ги интересувало правели сме се на хитри и такива работи тормозят ни за тези пари и ся мъж се обажда и същата работа само заплашва че ако не платим еди кво си ще стане вместо 300 щели сме да платим 1000 лева . Тяхен не бил проблема че сме нямали пари викат, че сме лъжели абе какво да разправям .... ами да ни съдят кво тука всеки ден звънят и плашат накрая ще подадем жалба! Също така от глобул ни прекратили договора и не ни зпратиха даже разпечатка да видим как са начислени тези неустоики . Ама ще чакат като искат и да ни съдят . Още малко да изтече моя договор и се отказваме от тоя оператор и на други оператори сме били длъжници но не беше така както глобул правят. :не:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 28 окт 2011 17:23

е как дължите 30 лева пък ви казват, че дължите 300?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”