Мнения за Passat B5.5 2.8V6 4Motion?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Мнения за Passat B5.5 2.8V6 4Motion?

Мнениеот group® » Съб 22 окт 2011 17:59

VWGT написа: За да удариш 2-3000 лева ремонт, кутията трябва да е пред блокиране (цели кутии се продават за по-малко пари). Общо взето това е от здравите автоматици на ВАГ.

Съвсем не е така (първото изречение).
Проблема им е в маслената помпа, която пуска стърготини и надира торк конвертора (турбината).
Започва да изпуска по малко масло, след време повече и така.
Съвсем не е тотал, просто се сменят тези 2 неща + масло + труд се събират едни 2000лв.
Айде кажи ми една 2ра ръка кутия колко е + труд и колко време ще изкара?
Иначе си прав - самата кутия е здрава ;)

Потребителски аватар
JOTTO_DEL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JOTTO_DEL » Съб 22 окт 2011 18:03

bai_ILIA написа:От друга страна ако колата е читава може да те радва дълго време. Ти си карал БМВ и Ауди без да си правил скъпи ремонти и сега ФВ? Тука нещо не ти разбирам логиката :Mr Green Fun

Колега няма логига просто съм имал БМВ(Е39) и Ауди(А3) който са славят със скъпата си подражка и не са ме уплашили! Ясно е, че кола втора ръка е на късмет. Другото е, че ще трябва да се обслужи първоначално(1000евро), не ме е страх да правя автомата, но да бъде в по-далечен план, а не още при покупката! Затова се информирам и искам да избегна поне в началото да не го правя автомата и затова трябва да е огледам от А до Я! :wink:

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Съб 22 окт 2011 18:06

Принципно под автомата има кора (аз я нямам) и ако е в началото на теч, трябва канал/подемник за да видиш хубаво дали е омаслено.

Потребителски аватар
JOTTO_DEL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JOTTO_DEL » Съб 22 окт 2011 18:26

Имате ли някакво наблюдение върху 2.3v5 4Motion? Защото гледам, че и те са доста често срещани!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 22 окт 2011 19:26

group® написа:
VWGT написа:

Айде кажи ми една 2ра ръка кутия колко е + труд и колко време ще изкара?

за тотала може и да преувеличих, добре :) Понеже карам модел (2.5 ТДИ + типтроник), който е набеден за най-чупливия и какво ли още не, в началото и аз се бях насмел малко с цените на ремонтите. После поговорих с хора, прочетох тук там и разбрах, че дявола не е толкова черен. Това исках да споделя и с колегата, ако колата си е читава, на реални км и тн, няма какво да се плаши от проблемите на утрепаните от каране "150хилядници", които се продават в БГ. За да не разводняваме темата, оферти от морги съм виждал и за по 1000 лева, а колко ще изкара - колкото оригиналната на всяка стара кола :) ти си преценяш ще я караш ли или ще я продаваш. А на този проблем, за който ти говориш какви са му симптомите ?

За кората е така, при мен на 250к, като сменях двг маслото и свалихме кората, забелязахме леко омасляване на единия семеринг на лявата полуоска, който подменихме. Така че, ако ще проверяваш, задължително махаш кората, и майстор да огледа от всякъде. За мен единствения проблем на тази кутия е в броя на предавките, 5 са малко от гл.т. на икономията на гориво :)

Потребителски аватар
golfgt4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfgt4 » Съб 22 окт 2011 19:40

карам вече година и нещо същия мотор но ръчка. от около 10 месеца е на газ имога да кажа че извънградско е много икономичен. ако ме вози жена ми гори около 9, но като се кача аз отива към 13 но си е супер приемлив разход с около 39 л. правя пробек около 310 км. градско разход е зимата около 18-20 но големия мотор е удоволствие за шофиране в ниските обороти е малко тромав, но като прехвърли 2000 е самолет.
Купето е супер обезшумено и високата скорост дори и по нашите пътища е удоволствие. Моят е черна кожа и син набук. много съм доволен от покупката.
Преди карах гол 4 1.4 - частите за агренажа излизаха около 320 лв., а при този мотор частите са около 190 лв. и то всичко на skf 2- ролки и континетал 1- ремък. Друго за момента не съм сменял за 1.5 год.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Съб 22 окт 2011 19:54

VWGT написа:За да не разводняваме темата, оферти от морги съм виждал и за по 1000 лева, а колко ще изкара - колкото оригиналната на всяка стара кола :) ти си преценяш ще я караш ли или ще я продаваш. А на този проблем, за който ти говориш какви са му симптомите ?

1000лв. + 400 поне - труд + масло
и накрая не знаеш какво и колко ще караш.
Не че и иначе не могат да станат фалове, но за тази малка разлика струва ли си риска?!

Тече - това са симптомите. Аз друго не съм имал, но и при мен беше съвсем в началото.
Просто не мога да търпя такива неща :oops:
Реално, ако не я държах в гараж нямаше и да разбера, защото пускаше по няколко капки и навън изобщо не се виждаше.

Върни се в “Passat”