Търсене на подходящ диференциял за Golf 2 16V

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
BoXeR_555
Автомобил:
Двигател:

Търсене на подходящ диференциял за Golf 2 16V

Мнениеот BoXeR_555 » Пет 21 окт 2011 18:28

В момента съм със скорости 2Y на който диференцияла им е с предавателно число 3.67.Но ми идват дълги предавките за моята цел.Трябва ми поне 3.94.Понеже предавателните числа на самите скорости са най-късите от всички модели скорости typ 020,искам да заменя само диференцияла с по-къс.
Повечето 3-ки с 1.6 и 1.4 двигатели имат скорости с къс диференциял,но незнам дали диференцияла ще стане на 2Y.Като цяло скоростите по форма нямат нищо общо, с 020,но незнам сами диференциял вътре дали не е същия.Ако има някой запознат,нека да да ми помогне ако може,че не искам да свалям скоростите от колата и да ги отварям за да видя,че не става.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Re: Търсене на подходящ диференциял за Golf 2 16V

Мнениеот didkoltd » Пет 21 окт 2011 21:08

Погледни кутиите на Г1,на някои от тях се монтират такива кутии с бърз диферециал и къси предавки в Допела има нужното инфо извади си кодовете на кутиите и търси такава.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 21 окт 2011 22:16

Код 4S от голф 2 1.6 :да:

Потребителски аватар
BoXeR_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoXeR_555 » Пет 21 окт 2011 23:03

Aз ги гледам в Допел,но тези скоростни кутии са доста рядки.А от Голф 3 изпадат постоянно.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 22 окт 2011 19:18

Тия от Г3 ги зае.и,ако искаш хубава кутия казах ти каква да търсиш,по хубава от на Г1 е само редена или готови правени от някоя фирма ,но там цените са лоши!

Саше с 4S карам от доста време по принцип е доста по-добра от повечето кутии които се монтират ,но има какво да се желае още иска си по-късички предавки за атмосферен мотор говорим ,виж за турбо предполагам ще му дойдат доста добре!

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Съб 22 окт 2011 19:34

didkoltd написа:Тия от Г3 ги зае.и,ако искаш хубава кутия казах ти каква да търсиш,по хубава от на Г1 е само редена или готови правени от някоя фирма ,но там цените са лоши!

Саше с 4S карам от доста време по принцип е доста по-добра от повечето кутии които се монтират ,но има какво да се желае още иска си по-късички предавки за атмосферен мотор говорим ,виж за турбо предполагам ще му дойдат доста добре!

2Y е приятно къса като предавки като ползва диф от 4S ше стане още по къса кутията това е идята на колегата :beer

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 22 окт 2011 20:20

sashobas написа:
didkoltd написа:Тия от Г3 ги зае.и,ако искаш хубава кутия казах ти каква да търсиш,по хубава от на Г1 е само редена или готови правени от някоя фирма ,но там цените са лоши!

2Y е приятно къса като предавки като ползва диф от 4S ше стане още по къса кутията това е идята на колегата :beer

До колкото съм се допитвал до хора които са се блъскали с редене на кутии знам ,че единствената процедура е да с редят предавките по вала на дифа,тоест в неговия случай трябва да вземе кутия с бърз диф и да реди неговите предавки,само ,че защо да си е.е душата като от Г1 кутиите са точно такива готови направени и не се намират ,чак толкова трудно има ги още.Но всичко си е въпрос на гледна точка аз винаги предпочитам по-лесния начин...! :beer

Потребителски аватар
BoXeR_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoXeR_555 » Нед 23 окт 2011 11:36

Както писах по горе 2Y e кутията с най-къси предавки от тези на Голф 2,но пък диференцияла е с по малко предавателно число.Следователно трябва да се замени само диференцияла,без да пипам другите предавки.Беше ми изпаднал от Голф 3 диференциял за 10 лв с предавателно число 4.1,който щеше да е супер,но явно няма да стане за мойте скорости.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”