VAG-COM Настойка зумер при забравени светлини

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Franto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

VAG-COM Настойка зумер при забравени светлини

Мнениеот Franto » Нед 07 ное 2010 11:10

Здравейте колеги, от скоро съм притежател на интерфейс за връзка с колата(която е Passat B5 97'). Използвам програма VCDS Release 10.60
Снощи си играх с конфорт модула и намерих единн звук (GONG),дали случайно не мога да го настроя да звънва няколко пъти при отваряне на врата и забравени светлини при изваден контактен ключ?
И да речем при отворена врата, когато колата е запалена.

Имам още доста въпроси, но ще се постарая да са в различни теми, че да се търсят по-лесно. Но това, като им дойде времето. :)

Потребителски аватар
rgi2003
Автомобил:
Двигател:

Re: VAG-COM Настойка зумер при забравени светлини

Мнениеот rgi2003 » Нед 07 ное 2010 20:45

Колега по принцип тази функция за забравени светлини ти е активирана заводско.За да не ти бачка сигурно имаш някакъв проблем.Като отваряш шофьорската врата светват ли ти плафоните в купето и лампите по вратата ти?Аз поне не съм чувал че може да настройваш тази точно функция.Търси другаде решението.http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/index.html

Потребителски аватар
Franto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Franto » Пон 08 ное 2010 1:58

Благодаря за отговора, но там не можах да намеря решение.
Плафоните светват при отворена врата и на тестове всички звуци отговарят, дори фабричната сирена се чува.

Потребителски аватар
bigmiro
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bigmiro » Пон 27 дек 2010 15:52

И при мен зумера не свири при забравени светлини само, че и като отворя шофьорската врата вратата не ми светва плафона.При тест с VAGCOM-a не ми дава грешки!!!

Потребителски аватар
rgi2003
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rgi2003 » Вто 28 дек 2010 6:05

Koлега, при теб значи са си заминали тези много обсъждани микроключета в бравата.Погледни тук: http://forums.vwvortex.com/showthread.php?1542461. Успехи с поправката.

Потребителски аватар
bigmiro
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bigmiro » Вто 28 дек 2010 18:25

Благодаря за насочването! Наистина симптомите са същите като описаните там. Остана да намеря време и да я почвам. :lol:

Потребителски аватар
Franto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Franto » Сря 13 юли 2011 22:35

След едно известно време реших проблема. Явно с течение на времето на предишния собственик му се е развалило микроключето в бравата на шофьорската врата. Електротехникът заел се с начинанието да диагностицира и острани проблема е разпробил колоната на купето(там където се държат пантите). След това прокарал нова инсталация и поставил масов ключ там.По някакъв чуден за мен начин е успял да подава маса на плафона, който светеше при отварянето на вратата и съответно загасваше веднага след затварянето и, но това без забавянето на осветеността.
Общо взето всичко поставено от "ел. техникът" е махнато и микро-ключето в бравата е поправено.

Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Мнениеот vankata__098 » Чет 13 окт 2011 10:18

И при мен проблема е такъв!!! :banghead: като отворя вратите без задна дясна, не светват плафоните, а на задната. дясна светва. Като задържа дръжката за отваряне на вратата отвътре и плавно я затварям и отварям ключето за плафоните и зумерчето щраква и плафона светва, но това е само на шофьорската врата, а на другите две врати грам не мигва плафона, та въпроса ми е някой имал ли е този проблем и дали може да се отстрани и как?

Потребителски аватар
vlladii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlladii » Чет 13 окт 2011 21:08

Колега ремонта на микро ключе съм го правил и е следния, разглобява се съответната врата сваля се бравата в която се намира ключето, то е хванато до самия механизъм който заключва и е с две жици, демонтира се старото ключе и се слага ново което може да се намери в магазините за електронни елементи.

Потребителски аватар
vankata__098

Мнениеот vankata__098 » Пет 14 окт 2011 7:59

vlladii написа:Колега ремонта на микро ключе съм го правил и е следния, разглобява се съответната врата сваля се бравата в която се намира ключето, то е хванато до самия механизъм който заключва и е с две жици, демонтира се старото ключе и се слага ново което може да се намери в магазините за електронни елементи.

тези дни ще се заема с тази процедура. Благодаря!!! :да:

Потребителски аватар
vankata__098

Мнениеот vankata__098 » Съб 22 окт 2011 11:00

Вече всичко е на "6" проблема беше в микроключетата. Бяха се счупили бутончетата.
Ново оригинално го няма по магазините ни и реших да го направя с подобно което е почти едно към едно със оригиналното

Потребителски аватар
vankata__098

Мнениеот vankata__098 » Съб 22 окт 2011 11:01

значи момчета това е микроключето на него пише: MSW-1 и AC 250V 5A. Има го по всички магазини за електроника.

Ето това представлява:

Изображение

Изображение

Изображение

маха се старото и на негово място се запояват двете кабелчета и се закрепя с тънко болтче новото ключе (аз използвах ф2мм болтче), като щипката не се слага повече. Малко се разширява едната дупка за захващането на копчето за бравата (разширява се дупката на бравата, а не на копчето),

Изображение

така че да се постигне необходимото отстояние на копчето от петлето на бравата и да може да щрака, че ако не се разшири дупката няма разстояние и бутона на копчето стои винаги натиснат. Опитах да го залепя с "капчица", но лепилото не лови на ключето.
На новото ключе се маха ламаринката, която стои над бутона

Изображение

Това е цялата процедура.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 22 окт 2011 20:52

Има изписано много за и относно ремонта на въпросните микроключета. Ти вече си си свършил работата,но на някой все ще му е от полза :)
http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... ems!!!-%28

Върни се в “Направи си сам!”