Дроселова клапа
- vrangel
- Автомобил: vw golf3
- Двигател: ABU
Дроселова клапа
Здравейте, наскоро сменях стъпково моторче на колата Голф 3 1,6 ABU и сега с vac com ми дава че има разминаване в положението на дроселовата клапа. Разтоянието на стъпковото съм го регулирал на 0.5мм съгласно аутодата,но как да наглася дроселовата клапа някой ако знае да опише подробно за моя двигател.TPS съм го отварял и проверил всичко е наред, единственно показанието на ламбда датчика показваше 1,4 след завъртане на TPS го докарах в норми, но тогава пък след 5000 оборота се получи пропадане. Явно някое от перата на потенциометъра излиза от пътечката. По принцип карам повече на газ, но идва зима и няма как ще трябва да караме и на бензин. Благоря предварително.
-
nikola1991
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дроселова клапа
Свали дросела разглоби го и развии едни болчета който са с евреиски звезди мисля че бяха сички който са на платката (пистата) и го монтираи без да слагаш капака .. Щом имаш Ваг Ком влезни в живи данни на дросела и мърдай съвсем леко платката веднага ще ти даде нова стойност. Като настроиш коректната стоиност стегни леко с болчетата и затваряй капака това е 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”