Golf 3 1.9D 64 к.с. + чип = ? Възможно ли е?
Golf 3 1.9D 64 к.с. + чип = ? Възможно ли е?
Здравейте всички! Искам да попитам относно най-слабия дизел слаган на Г3 - 64к.с. - има ли комп? Може ли да му се направи чип и ако може какъв ще е резултата според вас?
-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Ами идеята с кулера ми допада, но някакви ориентировачни цени може ли да кажете? Нов сигурно е много пари, сигурно ще е втора ръка. То наистина вместо да се харчи човек за разни чипове по-добре е да се инвестира в кулер! Обаче самия кулер намаля ли разхода, защото като разгледах какво пише за този AAZ – много голям разход има градско – 7,4/100км, а е само 75к.с.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Аз съм също с такъв мотор 1Y. Приятел, ако търсиш мощност и вървеж определено този двг. не е за теб. Ако все пак го имаш е малко рисковано да го “тунинговаш”. Колегите вече са ти казали, че той няма комп, така че чипа отпада като вариант, освен това е с механична ГНП. Можеш единствено да му сложиш турбинка, но от там нататъка е хубаво да сложиш и кулер, да смениш помпа и т.н..... много разходи стават. Ще дадеш същите пари за един TDI мотор, но поне ще знаеш, че си сток, та и чип можеш да сложиш ако желаеш. С AAZ изобщо не се занимавай, гори повече от 1Y, a разликата е 5-6 коня. На това моторче пък само кулер можеш да сложиш. В крайна сметка ако искаш вървеж си вземи едно TDI, иначе 1Y 

Върни се в “Дизелови агрегати”