зумер за накладки при Голф 4
- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
зумер за накладки при Голф 4
здравейте колеги много ми се иска да си сложа тази екстра на голфчето като ми свършат накладките да ми светка лампата на таблото някой дали го е правил и какво ще ми трябва 

- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Re: зумер за накладки при Голф 4
Мммм колега, възможно е, но от финансова гледна точка не знам дали ще си доволен. Особенно ако гледаш за оригинални/качествени джаджи. Не е ли по-добре 2 пъти в годината като сменяш гуми да хвърляш 1 око на феродото? Е... ако си шофьор, който знае само газ газ газ и бам спирачки е друга работа. Но общо взето феродо се сменя средно на 2-3г в най-лошия случай (личен опит).
- bakalovag
- Автомобил: Skoda Oktavia
- Двигател: 1.9 TDI AHL
Колега аз лично имам зумер с датчици на спирачните апарати но съм ги откачил защото при мен накладките се износват наполовина и тогава става весело със зумера. Та мисълта ми ме по-добре не се труди да направиш нещо и после да те е яд. Поздрави!
-
apolon
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Колегата bakalovag е прав за сигнала на датчика при наполовина износени накладки.Аз също съм разкачил моята сигнализация.Не си заслужава да правиш това.Проблема е в накладките-отлетия в тях бронз дава контакт още при 1/2 износване.Грехота е да се сменят тогава,а да караш още година и датчика все да ти свети е непоносимо.
- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
dushanov написа:Мммм колега, възможно е, но от финансова гледна точка не знам дали ще си доволен. Особенно ако гледаш за оригинални/качествени джаджи. Не е ли по-добре 2 пъти в годината като сменяш гуми да хвърляш 1 око на феродото? Е... ако си шофьор, който знае само газ газ газ и бам спирачки е друга работа. Но общо взето феродо се сменя средно на 2-3г в най-лошия случай (личен опит).
и все пак какво ще ми е нужно като материали (според мен само кабел и малко игра с VAG-COM)
И на мен ми е интересно и бих го нарпавил. С VAG-COM съм пускал сигнализацията, но нямам датчик и постоянно пищи.
Моля споделете как да го сложим тоз датчик за да работи.
Моля споделете как да го сложим тоз датчик за да работи.
- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
според мен трябва само кабел стойката за буксата и активиране с VAG-COM
Някой прави ли опити да пуска тая функция??? Явно е някаква много секретна работа как да се пусне, щото никой не казва нищо
И после форума бил за взаимопомощ, не за търговия
Според мен са нужни накладки с датчик, кабел дето да ги свърже с таблото и табло с възможност да ги подкара. Въпроса остава къде да се върже тоя кабел. Пак според мен - единия край на маса, другия край на 7-ми пин на зелената букса на таблото. Друг е въпроса ако там има нещо вързано, какво да го правим - да го махнем ли или не???
А, и Ваг-ком ша тряа.
Няма кой да го потвърди, но поне няма и кой да го отрече
И после форума бил за взаимопомощ, не за търговия
Според мен са нужни накладки с датчик, кабел дето да ги свърже с таблото и табло с възможност да ги подкара. Въпроса остава къде да се върже тоя кабел. Пак според мен - единия край на маса, другия край на 7-ми пин на зелената букса на таблото. Друг е въпроса ако там има нещо вързано, какво да го правим - да го махнем ли или не???
А, и Ваг-ком ша тряа.
Няма кой да го потвърди, но поне няма и кой да го отрече

- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
При моята кола има вградена тази функция.
Но като се порових в интернет да търся някаква информация по принцип за таблото на Голф 4 видях че си прав. Трябва да се пусне кабела към 7ми пин на зелената букса. Другия край трябва да е на самия датчик който е с 2 кабела. Единия край отива към таблото а другия на маса. Когато накладките стигнат 75% износеност, се прекъсва връзката към масата и таблото ни алармира. Ваг-ком е задължителен за препрогамиране на таблото за да се добави тази функция. Не вярвам вече да има кабел на пин 7
Но като се порових в интернет да търся някаква информация по принцип за таблото на Голф 4 видях че си прав. Трябва да се пусне кабела към 7ми пин на зелената букса. Другия край трябва да е на самия датчик който е с 2 кабела. Единия край отива към таблото а другия на маса. Когато накладките стигнат 75% износеност, се прекъсва връзката към масата и таблото ни алармира. Ваг-ком е задължителен за препрогамиране на таблото за да се добави тази функция. Не вярвам вече да има кабел на пин 7
Колега, с VAG_COM пуснах екстрата, но накладките ми не са с датчик и нямам самият кабел до тях и само пищеше като дадях контакт. Затова я изключих опцията. Трбват ти накладки с датчик, кабел и активация с VAG-COM и си готов.
накладките с датчик са малко по скъпи попринцип. кабела до тях му трябва приставка за закрепяне. Най изгодно от финансова гледна точка е да се сложи само един кабел, но ако ще се пуска тая екстра аз лично не виждам смисъл да се пуска само на едно колело - трябва и на четирите.
Това е което бях разбрал преди време за тази опция на колата.
Ако искаш по добре си активирай датчика за течноста на чистачките. Става само с VAG COM и не ти трбват други неща

накладките с датчик са малко по скъпи попринцип. кабела до тях му трябва приставка за закрепяне. Най изгодно от финансова гледна точка е да се сложи само един кабел, но ако ще се пуска тая екстра аз лично не виждам смисъл да се пуска само на едно колело - трябва и на четирите.
Ако искаш по добре си активирай датчика за течноста на чистачките. Става само с VAG COM и не ти трбват други неща
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Фабрично тази екстра при Голф 4 е само на предно ляво (шофьорско) колело. Така се продават и накладките с датчик. Само предни, няма задни накладки с датчик.
-
stoyanz
- Автомобил: Голф 4
- Двигател: ATD
- Контакти:
bhteam написа:Колега, с VAG_COM пуснах екстрата, но накладките ми не са с датчик и нямам самият кабел до тях и само пищеше като дадях контакт. Затова я изключих опцията. Трбват ти накладки с датчик, кабел и активация с VAG-COM и си готов.
Ако искаш по добре си активирай датчика за течноста на чистачките. Става само с VAG COM и не ти трбват други неща![]()
Аха...а ако нямам датчик за течността
Аз преди година смених таблото на голфа, сложих от Бора с половинката дисплеи и лъскавите рингове. Тая опция за накладките дразнеше понеже при палене пищеше и светеше постоянно в жълто- колата ми по принцип няма инсталация за такъв датчик, накладките ми също нямат датчик. Изключихме я с Ваг-ком, че да не дразни. Но сега съм пред смяна на накладки и дискове, ще взема направо такива с датчик. Разликата в цената не е убииствена, резултата е важен!
И да, датчика е само един, на предно ляво колело мисля че стои на вътрешната накладка. По Vortex форума масово реват да ги спират с Ваг, а то трябва просто да окъсят тоя датчик в буксата и няма да писне никога повече
А това за течноста за чистачки е много яко. Първия път като писна на сред път и щях да получа инфаркт
И да, датчика е само един, на предно ляво колело мисля че стои на вътрешната накладка. По Vortex форума масово реват да ги спират с Ваг, а то трябва просто да окъсят тоя датчик в буксата и няма да писне никога повече

А това за течноста за чистачки е много яко. Първия път като писна на сред път и щях да получа инфаркт
Последна промяна от joromnt на Пет 18 ное 2011 15:43, променено общо 1 път.
-
stoyanz
- Автомобил: Голф 4
- Двигател: ATD
- Контакти:
Аз пък мислех, че като се износи накладката и стигне до пластините и диска дава на късо. Значи логиката е друга ? Четох за зелената букса и единия кабела на маса, ама нищо не разбрах.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”