За двигателя и колата-ясно,ама това със каското-ялова работа!Като имаш застрахователно събитие и си потриваш ръчичките,благославяйки съдбата за сключената застраховка(за ей такива суми-200,300лв.)-и хоп един "студен" чай пиеш.Защото има "овехтяване"..тинтири-минтири..и една боя на детайл ти плащат 50-на лв.Ей тогава ти идва на акъла,че ако беше си спестил ония 200-300лв., сега щеше да ги приложиш по-качествено.
Все пак пиша за коли,които по подразбиране не подлежат на вандалски въздействия,демек достатъчно дърти..
А ако пък не си във вина,ами то си има Г.О. на "виновния"...е тогава за "чий" ми е каското..за един джам от 80 лв. ли?
Въпрос за покупка на Голф3 1,8 90 к.с.
- zl0star
- Автомобил: VW Bora TDI
- Двигател: AGR
Re: Въпрос за покупка на Голф3 1,8 90 к.с.
Вярно е ,че малко поразмихме темата с нашите спорове.
Но ето и аз ще подкрепя своите твърдения нагледно. Явно има някакъв пропуск...а защо да не го наречем и вратичка в данъчната система
Вижте какво ми показа на мен този същия калкулатор
Уж е (почти) едно и също 74KW и 101к.с....само ,че не съвсем.
zloby3400 е абсолютно прав...според данъчния калкулатор ,ако автомобилът ви е 74 киловата данакът за София ще ви бъде 25лв. Но ако МПС-то ви е с мощност на двигателя 101 конски сили (което уж е същото) ,тогава ще дължите 102лв на година.
Много е странно наистина ,но явно и двата варианта са верни.
Предлагам да си стиснем ръцете с колегата zloby3400
Както от самото начало казах...целта ми съвсем не е била да се заяждам.
От друга страна се радвам ,че възникна този спор за да изплува от него нещо повече от интересно !
Мисля ,че това е добър казус ,който заслужава своя тема...и в който може да се включат по-вещи и запознати с данъчната ни система.
Дали наистина 74KW е едно и също като 101 конски сили ?!?

Но ето и аз ще подкрепя своите твърдения нагледно. Явно има някакъв пропуск...а защо да не го наречем и вратичка в данъчната система
Вижте какво ми показа на мен този същия калкулатор
Уж е (почти) едно и също 74KW и 101к.с....само ,че не съвсем.
zloby3400 е абсолютно прав...според данъчния калкулатор ,ако автомобилът ви е 74 киловата данакът за София ще ви бъде 25лв. Но ако МПС-то ви е с мощност на двигателя 101 конски сили (което уж е същото) ,тогава ще дължите 102лв на година.
Много е странно наистина ,но явно и двата варианта са верни.
Предлагам да си стиснем ръцете с колегата zloby3400

Както от самото начало казах...целта ми съвсем не е била да се заяждам.
От друга страна се радвам ,че възникна този спор за да изплува от него нещо повече от интересно !
Мисля ,че това е добър казус ,който заслужава своя тема...и в който може да се включат по-вещи и запознати с данъчната ни система.
Дали наистина 74KW е едно и също като 101 конски сили ?!?

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Данъкът на колата се плаща въз основа на киловати, а не на конски сили.74кВ влизат в графата "нисък данък".
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
muns61 написа:Обслужването на ABS и AFT е абсолютно еднакво - ремъци, масла, филтри.
Данък - еднакъв.
Вървеж - почти няма разлика.
Разход - също.
Газификация - безпроблемна.
АФТ е малко по - пъргав, АБС дърпа малко по - добре под 1800 оборота. Ако на АФТ се смени 5 - та скорост, гори доста по - малко.
Карал съм доста коли с тези мотори и имам АФТ. Предпочитам АФТ, но на Поло или Голф, на Пасат не му стига торк.
Доста неверни неща....и всичките свързани с максималния въртящ момент и оборотите при които се достига...
А нещо да кажещ за дросела...А като се смени 5-та(предполагам,че говориш за по-ниско предавателно число)дали ДВГ ще "върви" по същия начин след като ще е доста далеч от максималния си въртящ момент???....А това пък означава,че AFT гори повече от ABS заради по-виските обороти при които се кара и заради които ти предлагаш смяната на 5-та!
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
joker, чел съм ти мнения и винаги ти свалям шапка, но тук грешиш. А може би аз! При 3000об/мин АЕК е 100км/ч. 110 мисля, че беше служебния АБС. (и 2-те коли са 14'' гуми). Разхода 6л бенз и на 2-те. При 100км/ч извън града! При 120км/ч АЕК 7,8л и АБС 7,6-7,7. Мин ама супер мин. е разликата! Личен опит! Но настъпиш ли при 120 аек-а-изпреварваш. АБС-а се чуди ще тръгва ли... ще спира ли. И 2-та мотора са поддържани.
Много се извинявам за размиването на темата, но не се сдържах! Само с добри чувства колеги
А колегата да си купи което е най-запазено! (само не и 1,4 де)
Много се извинявам за размиването на темата, но не се сдържах! Само с добри чувства колеги
колега всичко е потребителски късмет:кола и жена не се избират...
-
soulspli7ter
- Автомобил:
- Двигател:
Добре чух, че има варичнт да се сложи обикновено газаово на мотора 1.6 101кн колко е сполучлив този вариянт и заслужава ли си. Този тип мотори ли са АБФ, и здрави ли са понеже гледам че от последните години се намират много добри коли с този мотор.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
soulspli7ter написа:Добре чух, че има варичнт да се сложи обикновено газаово на мотора 1.6 101кн колко е сполучлив този вариянт и заслужава ли си. Този тип мотори ли са АБФ, и здрави ли са понеже гледам че от последните години се намират много добри коли с този мотор.
viewtopic.php?f=22&t=114944
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Докторе, пак пишеш без преки впечатления. Ако не си разбрал, аз карам такъв мотор на Поло комби, инак Сеат Кордоба Варио. И да ти кажа - като купувах, търсих точно този. Слага се обикновена газ без проблем; освен моята, съм газифицирал още доста и никой няма проблеми с разход и вървене. Преди 2 години ходихме с един приятел до Охрид, неговата е Кордоба с ГИ. Абсолютно еднакъв разход и вървене.
Това, което говоря, го подкрепям с опит. АФТ е последният прост и евтин за поддръжка и газификация бензинов мотор на ФВ.
Това, което говоря, го подкрепям с опит. АФТ е последният прост и евтин за поддръжка и газификация бензинов мотор на ФВ.
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
dushanov написа:joker, чел съм ти мнения и винаги ти свалям шапка, но тук грешиш. А може би аз! При 3000об/мин АЕК е 100км/ч. 110 мисля, че беше служебния АБС. (и 2-те коли са 14'' гуми). Разхода 6л бенз и на 2-те. При 100км/ч извън града! При 120км/ч АЕК 7,8л и АБС 7,6-7,7. Мин ама супер мин. е разликата! Личен опит! Но настъпиш ли при 120 аек-а-изпреварваш. АБС-а се чуди ще тръгва ли... ще спира ли. И 2-та мотора са поддържани.
Много се извинявам за размиването на темата, но не се сдържах! Само с добри чувства колеги![]()
Аз съм с 1,8 ADZ Syncro и при мен на 100км/h съм на 3000 оборота. на 5-та скорост.
Разхода ми на газ извънградско е 7.0 -7.5 /при нормално каране 100-110/а градско е много относително но ,при мен е м/у 14-16
Искам да каже , разлика като вървеж на газ и на бензин има, но съм доволен от мотора защото бързо се съвзема на баир или ако трябва да изпреваря.
- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
С две ръце съм ЗА 1,8Моно 90кс. Все пак моноинжекцията ми се вижда доста по-лесна за газивициране от 1,6афт, Не знам, обаче голфа ми 3-ка купе, върви една идея повече от голф 4ка 1,6 101коня. А по голфа единственото което е, че няма катализатор, и е с конусен филтър, за да спестя място за големия брц изпарител...
Колега, взимай 1,8 няма да сбъркаш. Разход/вървене е идеален, перфектен е за газифициране и то с най-обикновенна газова, за препоръчване с ЕЛ изпарител. Зимата си я паля директно на газ, никви проблеми няма... Бензин/газ като вървене горе долу наравно ми е, зависи от настройката, сам ли си я правиш, ако я спънеш пада 1-2литра надолу разхода, ама не е същото като вървене. Дори и 1,6моно да намериш, ако е запазена колата и те 'грабне', взимай и не го мисли, за града пак върши добра работа, има някакъв ряз в ниските. Важното е да попаднеш на гледана кола, УСПЕХ!
Колега, взимай 1,8 няма да сбъркаш. Разход/вървене е идеален, перфектен е за газифициране и то с най-обикновенна газова, за препоръчване с ЕЛ изпарител. Зимата си я паля директно на газ, никви проблеми няма... Бензин/газ като вървене горе долу наравно ми е, зависи от настройката, сам ли си я правиш, ако я спънеш пада 1-2литра надолу разхода, ама не е същото като вървене. Дори и 1,6моно да намериш, ако е запазена колата и те 'грабне', взимай и не го мисли, за града пак върши добра работа, има някакъв ряз в ниските. Важното е да попаднеш на гледана кола, УСПЕХ!
-
soulspli7ter
- Автомобил:
- Двигател:
Искам да попитам няколко неща за голф 4 1,6ср двигателя и да не отварям нова тема ще го направя направо тук. Вярно ли е че тозо двигател е от голф 3 и е със съвсем малко подобрения и няма много електроника. Също така ме интересува сходна ми му е потдръжката с този на голф 3 1.6 101кн (АБФ май се води)
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
soulspli7ter, двигателите 1,6 101к.с на голф 3 нямат нищо общо с 1,6 101к.с. на голф 4. АБФ е двигател 150к.с. Подръжката на 101к.с при голф 4 е малко по-скъпа от тази на 101к.с. на голф 3 (ако говорим САМО за консумативи).
-
soulspli7ter
- Автомобил:
- Двигател:
А има ли много електроника по двигателя ?
- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
#s0ul- Ако търсиш да няма електроника - 1-6/1,8 МОНО.. А и зависи за газифициране ли, за возене ли... за какво ти е колата като цяло, ако е да си я караш на бензин и от 2те ще си доволен като цяло.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”