Здравейте колеги днес имах дълго пътуване и какво забелязах - карах в продължителен баир и стрелката отчитаща температурата беше на лампичката , но какво стана като взех да спускам температурата разбирасе спадна , но при следващия баир изобщо не се покачи , абе не изобщо ами мръдна съвсем леко и така 10 км . Слезнах аз от колата отворих капака и пипам горния и долния маркуч на радиатора и температурата им еднаква . Добре рекох си аз ще сменям термостат , но времето ме притискаше и се наложи да карам Голфа на яка ръчка и гледам оправи се . Цял ден съм с колата доста пъти тръгвах като бе студена и температурата си е окей .
Въпросът ми е дали като термостата ми е направил веднъж номер да го сменя да невземе да остане затворен , или щом се оправи да си карам така .
Благодаря ви предварително , а на упътващите ме към търсачката - Търсих но не си отговорих на въпроса .
Термостата заседна
- koki_folza
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- koki_folza
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- koki_folza
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
WYLIX написа:Изванграда ми даржи 70-75 градуса а като вляза на градско ми отива 100 ако е много горещо дори 110 градуса!Термостата ми ли нее наред?
Трябва да държи около 90 при всички положения. Това че вдига 110 (ако ти показва вярно ест. ) значи че или не ти пуска перката или не и пуска втората скорост. Може да е датчика на радиатора, а може просто клемите да са окислени и да не правят контакт. Най добре иди да ти я прегледат някъде че не е добре така да я караш.
- koki_folza
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”