Как се прави ревизия?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Как се прави ревизия?

Мнениеот Pacho B » Пон 24 окт 2011 19:38

Колеги (магазинери),обръщам се към вас с надеждата поне вие да ми помогнете.
Историята на кратко - мисля да назнача продавач в магазина (в който до момента работя аз) , та мисълта ми е как да си следя нещата?Пари,стока?
В една друга тема колега беше питал за съвет при отварянето на нов магазин и видях много отзовали се колеги, та се надявам да помогнете. :bowdown

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Re: Как се прави ревизия?

Мнениеот red rider » Пон 24 окт 2011 19:42

Най-малкото ти трябва складова програма ..
Магазинът какъв е , какво се продава в него ?

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Пон 24 окт 2011 19:42

Хранителен е магазина ,колега.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 24 окт 2011 19:44

Смяташ за колко пари имаш стока вечер вадиш дневния оборот и готово Може и по артикули но ако са много кашата ще стане пълна

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Пон 24 окт 2011 19:46

Викаш да смятам по фактури,така ли?

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnLucky » Пон 24 окт 2011 19:47

Един от начините, е да ги научиш при всяко продадено нещо, дали кибритче или вафла, да пускат касова бележка, и вечерта когато си правиш уборота ще видиш колко неща са продали, и дали уборота съответства!
Всъщност преди това трябва да знаеш каква като бройка стока имаш в магазина (Няма да те уча, ти си магазинер, едва ли незнаеш как да си правиш сметката)
Другият по-евтин начин е, когато продават, всяко нещо, да го пишат в една тетрадка, какво са продали!
И ти накрая на деня, ще следиш!
Но нали знаеш, че човек ако реши да те открадне ще го направи! Няма хора дето не крадат, но си намери човек който работи с мерак, и желание! Дай му по-добри пари, за да не краде много!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 24 окт 2011 19:53

KirilGeorgiev написа:Смяташ за колко пари имаш стока вечер вадиш дневния оборот и готово Може и по артикули но ако са много кашата ще стане пълна

Задължително трябва да са по-артикули иначе ще е много по-лесно продавача да си внася стока.
Краденето от хранителен магазин е много лесно, затова е много важно продавача да е читав и да краде по-малко. Заплатата му трябва да е добра за да е съвестен и да държи на работата си, иначе ще му е все едно дали ще го хванеш и изгониш. И задължителна пълна ревизия поне веднъж седмично. Ако издаваш касови бележки контрола ще е много по-лесен.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 24 окт 2011 19:54

вземи си система за видео наблюдение. скромна инвестиция от 1 IP камера и интернет достъп или камера и устройство за запис (DVR)
също така инвестиция в компютърче + данъчен терминал + касов апарат и безплатна складова програма ще ти улесни работата в следене на стокооборота.

p.s. освен майка ти и баща ти едвали има друг на тоя свят в който да си 100% сигурен, че няма да ти открадне каквото и да е било. техниката, макар и инвестиция се избива с времето и това го знаят всички във бранша ти

Последна промяна от vw_golf_4_tdi на Пон 24 окт 2011 19:56, променено общо 1 път.

red rider
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 24 окт 2011 19:55

По мое мнение ...
Ако нямаш складова програма купуваш една /аз ползвам една безплатна версия , поорязана е но ми върши идеална работа платения и вариант е 100 лв / + един баркод четец . Не е задължително касовия ти апарат да е свързан с програмата :!: :!: . Касовите бележки се чукат отделно ...
Предимствата са че ще бъдеш улеснен откъм ...
Правенето на ревизии
Можеш да видиш печалбите си , коя стока се продава и коя не ... и още доста работи които го интересува един собственик .

Ревизия веднъж седмично означава магазина да не работи минимум един ден ... а това си е загуба .

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 24 окт 2011 19:57

Смяташ за колко пари ти е стоката в магазина на продажните цени Прибавяш към тази сума това което носиш междувременно и изваждаш оборотите На 1 11 2011 в магазина имаш стока за 60 000лв до 15 11 2011 си заредил за 15 000лв нова стока стават 75 000лв оборотите са 30 000лв значи в магазина наличната стока трябва да е 45 000лв на 15 11 2011г когато да речем правиш ревизия

red rider
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 24 окт 2011 19:59

KirilGeorgiev написа:Смяташ за колко пари ти е стоката в магазина на продажните цени Прибавяш към тази сума това което носиш междувременно и изваждаш оборотите На 1 11 2011 в магазина имаш стока за 60 000лв до 15 11 2011 си заредил за 15 000лв нова стока стават 75 000лв оборотите са 30 000лв значи в магазина наличната стока трябва да е 45 000лв на 15 11 2011г когато да речем правиш ревизия

Принципно арабската система на работа е точно такава , но е много обща . Не си заслужава - инвестицията от една програма може да се избие и за една седмица .Аз не разбрах колегата дали е със складова програма ?

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Пон 24 окт 2011 20:31

Нямам складова програма,колега.Мога ли да я видя някъде?Смисъл в гугъл,или как се казва?

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Пон 24 окт 2011 20:41

гледаш си фактурите за доставената стока за някъв период събираш ги като сума ,брой се след това наличната
събираш сумата на наличната и оборотите за периода и ще се разбере дали има липси :Mr Green Fun но първо трябва да се изброй наличната.

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Пон 24 окт 2011 20:47

push написа:гледаш си фактурите за доставената стока за някъв период събираш ги като сума ,брой се след това наличната
събираш сумата на наличната и оборотите за периода и ще се разбере дали има липси :Mr Green Fun но първо трябва да се изброй наличната.

Със броенето съм готов.Жената само тряя да сметне сумата утре и ще си знам.
Ще ги пробвам всичките варианти...

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Пон 24 окт 2011 20:51

Pacho B написа:
push написа:гледаш си фактурите за доставената стока за някъв период събираш ги като сума ,брой се след това наличната

Със броенето съм готов.Жената само тряя да сметне сумата утре и ще си знам.
Ще ги пробвам всичките варианти...

За мене тва е най-простия и чист метод изисква само малко отделено време :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”