Голф 4 AHF трудно пали
- ZvEr4O_MaN
- Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
- Двигател: CBAB
Re: Голф 4 AHF трудно пали
achodemo написа:ZvEr4O_MaN написа:И аз имам подобни симптоми с колата.
Ще очаквам развитието при теб какво ще е.
Аз да вляза в ролята на врачка , развитието ще бъде - Нов Акумулатор до около нова година като стане -15 !!
Щом акумулатора кляка под 10V е пътник
Мен също ме съмнява него,но миналата година пак имах малки проблеми с това палене.Като купих колата и я обслужих един мой колега ми тества акумулатора с някакъв тестер на БОШ.Показваше 75% стартов ток от 700-750 Ah и му даваше 50% живот.Миналата зима изкара и палеше на -13,но тази ми се струва,че ще закъсам някъде.
- koceto1122
- Автомобил:
- Двигател:
Sashko_Trg написа:Stivi написа:Sashko_Trg написа:Колега чакай малко бе ... ти за подрегвни срещи не си ли чувал ????
Той казва че акумулатора му върти "все едно че всеки момент ще умре" ,при това положение и 6 здрави свещи да има пак ще пали трудноПърво тест на акуто и тогава всичко останало !
И аз карах 2 зими с преебан акумълатор, ама като смених свещите се оправи горе долу, така че не е лошо да ги погледне.
Колега явно не са ти казвали , че свещите при този мотор се включват при минусуви температури ако не се лъжа -4 градуса при всяка различна от тази температура само светва информативно индикацията на таблото.
Поздрави
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
koceto1122 написа:Sashko_Trg написа:Stivi написа:Sashko_Trg написа:Колега чакай малко бе ... ти за подрегвни срещи не си ли чувал ????
Той казва че акумулатора му върти "все едно че всеки момент ще умре" ,при това положение и 6 здрави свещи да има пак ще пали трудноПърво тест на акуто и тогава всичко останало !
И аз карах 2 зими с преебан акумълатор, ама като смених свещите се оправи горе долу, така че не е лошо да ги погледне.
Колега явно не са ти казвали , че свещите при този мотор се включват при минусуви температури ако не се лъжа -4 градуса при всяка различна от тази температура само светва информативно индикацията на таблото.
Поздрави
Включват се под +5 градуса , по-точно !!!
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
И мойта пали по същия начин-същия мотор.Сега ще се опитам да събера вътре един 100 ам/ч акомулатор и да видя дали ще живне малко.Голямо дърво е тоз двигател-почти няма оправяне с това палене сутрин на студено.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
SMEL написа:И мойта пали по същия начин-същия мотор.Сега ще се опитам да събера вътре един 100 ам/ч акомулатор и да видя дали ще живне малко.Голямо дърво е тоз двигател-почти няма оправяне с това палене сутрин на студено.
Интересно каква е разликата между точно този двигател и всички останали 1.9 TDI на групата ??? Ревизиран стартер /включитено кабелите му и кабел маса/ ,работещи свещи и читав акумулатор /ама доказано читав а не щото собственика така си мисли/ и ще си пали от четвърт и при минус 15 /за тогава ще трябва и добавка за нафтата ако не си сипал такава с вече сложена/ !
- ZvEr4O_MaN
SMEL написа:И мойта пали по същия начин-същия мотор.Сега ще се опитам да събера вътре един 100 ам/ч акомулатор и да видя дали ще живне малко.Голямо дърво е тоз двигател-почти няма оправяне с това палене сутрин на студено.
Ако мислиш,че с този акумулатор ще издържиш много,просто грешиш.
Динамото няма да насмогва да зарежда и ще го умориш.
Виж колко му дават по каталог и си вземи с до 10Ач в повече,както и стартов ток.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
провери центровката тя също е една от причините за трудно палене също замери алтернатора
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
achodemo написа:
под +9 градуса на водата
Andonov написа:achodemo написа:
под +9 градуса на водата
на антифриза ли искаш да кажеш?
По темата - оправих стартера и сега всичко е ок

- ZvEr4O_MaN
Mitara6ki написа:Andonov написа:achodemo написа:
под +9 градуса на водата
По темата - оправих стартера и сега всичко е оксвещите са добре, ще видим какво ще стане като стане - 10, дотогава ще се кръстя всичко да е наред
Е какво му правиха на стартера.След ремонта паленето не е ли по-добро или си е по старому.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Mitara6ki написа:Andonov написа:achodemo написа:
под +9 градуса на водата

ZvEr4O_MaN написа:добро или си е по старому.
Е сега си пали от четвърт, просто се притеснявам като станат минусови температурите да не почне да пали пак трудно и затова казвам, че ще се кръстя дотогава

- ZvEr4O_MaN
Mitara6ki написа:ZvEr4O_MaN написа:добро или си е по старому.
Е сега си пали от четвърт, просто се притеснявам като станат минусови температурите да не почне да пали пак трудно и затова казвам, че ще се кръстя дотогаваиначе четките смениха и четкодържател.
Колко струваше процедурата
Върни се в “Дизелови агрегати”