Здравейте колеги,
Преди няколко дни Тouran-a започна да гасне. Оказа се, че причината е в електронния блок за управление на двигателя. В сервиза на VW ми искат 2200 лв. Някой има ли идея къде мога да намеря такова нещо по-евтино или друг сервиз в Стара Загора, който да ми оправи бричката? Двигателя е AZV 2.0 TDI, модел 2003 г.
Благодаря ви предварително.

Ел. блок за управление на ДВГ Touran AZV 2.0 TDI 2003 г.
Re: Ел. блок за управление на ДВГ
marv написа:Здравейте колеги,
Преди няколко дни Тouran-a започна да гасне. Оказа се, че причината е в електронния блок за управление на двигателя. В сервиза на VW ми искат 2200 лв. Някой има ли идея къде мога да намеря такова нещо по-евтино или друг сервиз в Стара Загора, който да ми оправи бричката? Двигателя е AZV 2.0 TDI, модел 2003 г.
Благодаря ви предварително.
здравей.преди година имах подобен проблем с пасат 2.0 тди,гаснеше когато си иска после пали.оказа се че електрическата инсталация се протрива на едно място и оттам започват проблемите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Май проблема ще се окаже друг. Доста майстори разгледаха колата и всички са убедени, че не е ел. блока, защото колата върви нормално. Проблемът е, че гасне няколко секунди след паленето. И след това пълен отказ-или стартера не върти изобщо, или върти, но не пали-все едно имобилайзера е включен. Контактния път трябва да се извади и да се завърти отново десетина пъти поне докато запали.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Колега дано се окаже най-малкия дявол.
За лошия вариант http://www.softelectronic.bg/
За лошия вариант http://www.softelectronic.bg/
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ел. блок за управление на ДВГ Touran AZV 2.0 TDI 2003 г.
Готово! Бричката е оправена и върви като змей. Проблемът наистина се оказа ел. блока, който се размина само с лек ремонт. И както се казва всяко зло за добро, защото покрай него ми оправиха топлото палене и ми смениха свещите, които се оказаха изгорели до една.
marv написа:Готово! Бричката е оправена и върви като змей. Проблемът наистина се оказа ел. блока, който се размина само с лек ремонт. И както се казва всяко зло за добро, защото покрай него ми оправиха топлото палене и ми смениха свещите, които се оказаха изгорели до една.
а как ти оправиха топлото палене?
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Със смяна на софтуера
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Пипаха нещо по стартера, но ако не се лъжа механичен ремонт, а не софтуерен.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
marv написа:Пипаха нещо по стартера, но ако не се лъжа механичен ремонт, а не софтуерен.

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
И така става по принцип. Но като остареят малко акумулатора и стартера проблема пак се появява. При някой софтуери е по-слабо изразен, при други - по-силно.
Върни се в “Дизелови агрегати”