Здравейте.
Спрял съм се на тези две марки автомобили. Рено Клио 2000-та година 1.4 - 98 к.с
, другото е Поло 1.4 - 60 к.с и двете са бензин.
Двете коли са от автокъща. Клиото го дават за 2 900 а Полото за 3 100.
Спира ме цената, и клоня към Клиото защото е по-евтинно, а бюджета ми за автомобил е 3 900 тоест не много голям.
И двете коли са внос от Италия, което за България е доста често срещано. Рядко има автомобил от друга държава.
Та, моля посъветвайте ме какво да избера ? Искам сигурен автомобил и надежден,
да знам, че от точка А до точка Б ще стегна без проблемно!
Колебая се между VW POLO 1.4 и CLIO 1.4
-
- Автомобил:
- Двигател:
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Колебая се между VW POLO 1.4 и CLIO 1.4
Очевидно не разбираш много технически от коли. За това отиди с майстор който да види и двете коли за да не останеш изненадан чак след като я купиш. Иначе полото е доста по здраво от клиото.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И как да те посъветваме кое да избереш по информацията, която си дал? Много интересни теми напоследък се срещат във форума 

- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
аз бих избрал клиото, много по-добре звучи КЛИОООО
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Купи си полото, клиото се чупи много.
Как може да сравните VW с Рено това звучи прекалено много смешно все едно да сравните КОН с КОКОШКА

Много относителна работа. Всичко е до късмет. Между два ватомобила една и съща марка, един модел и доре едно и също поколениеможе да има разлика от земята до небето(личен опит).
Тук малко ще те посъветват за Клиото. Някъде, някой беше драснал из форума, че след БМВ тук сме най-големите фанатици. За това не очаквай реални резултати.
Драсни и в Рено-форума да видиш и там какво ще те посъветват!
Тук малко ще те посъветват за Клиото. Някъде, някой беше драснал из форума, че след БМВ тук сме най-големите фанатици. За това не очаквай реални резултати.
Все пак колкото и да сме фанатици
Поло-то е поне малко по-добро 

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Имаме едно Клио-Симбол долу пред блока.2008г.По трудни за обясняване причини го имаме
Аз не искам да го карам и жена ми се рзправя с него
Това с чиста съвест,мога да кажа,че е най гадната кола която съм карал.Най неудобната и с толкова лош вкус направен автомобил!!!НО,жена ми е наказана да се мъчи с него
Аз не го поглеждам.Имаме и Поло 1.9SDI 2002г.във фамилията и мога да кажа,че двата автомобила нямат нищо общо!По мои лични наблюдения,Реното е най слабия европейски автомобил.FIAT-а поне е красив
Сори,ако съм засегнал някой,но в разправии няма да влизам 

- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Симбола се прави в турция.Наистина си е гадно.Но съм карал и поло и клио 2000г. с такъв мотор.Реното ме спечели,добра возия,готин вид и не е толкова чупливо колкото го изкарват.Подръжката му не е толкова фрапираща сравнено с полото.Разхода е не много висок.На мен ми даваше 6,5-7 с много юркане(извънградско)Градско не съм го засичал.
Като човек, който кара Симбол от 4 години ще кажа следното: Никога повече Рено. За 4 години и то с чисто нова кола от шоу рум-а съм дал 1700 лева за ремонти. То не бяха помпи на хидравликата (електрическа), която струва 900 лева, то не бяха тампони по окачването (даже един цял десен носач, понеже при тях шенкела е част от носача). Даже сега съм в процес на продажба на колата и си търся нещо по-адекватно.
С две думи, колега взимай си Поло-то и си гледай кефа. Не се занимавай с френски недоразуемения на техниката. Казвам ти го като човек, който е видял точно защо на Рено им се носи лоша слава.
С две думи, колега взимай си Поло-то и си гледай кефа. Не се занимавай с френски недоразуемения на техниката. Казвам ти го като човек, който е видял точно защо на Рено им се носи лоша слава.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
возил съм се в рено клио- много добра возия
това на което си се спрял е 1.4 16v което ще рече по скъпо обслушване-ремъци и ролки и вериги
докато полото е с добър 8v двигател, моноинжекция,няма ролки-ангренажния ремък се опъва от водната помпа
зависи от състоянието на двата автомобила
аз бих избрал полото но друго си е да имаш малко повече мощност
я виж таз обява viewtopic.php?f=44&t=286914
това на което си се спрял е 1.4 16v което ще рече по скъпо обслушване-ремъци и ролки и вериги
докато полото е с добър 8v двигател, моноинжекция,няма ролки-ангренажния ремък се опъва от водната помпа
зависи от състоянието на двата автомобила
аз бих избрал полото но друго си е да имаш малко повече мощност
я виж таз обява viewtopic.php?f=44&t=286914
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
velinsl написа:...
Той пък сигурно не е

Виждал съм много , макар и не всички

milmar написа:Виждал съм много , макар и не всички, дето си харесват Рената , сигурно са хубави явно
!
Не знам. Ама много много малко са случаите българин да каже "НАБУТАХ СЕ", "НАБУТАХА МЕ". Все нашето си е най-хубаво.
В Рено форума ще е същото, може и да са бараки, но ще го изкарат нещ повече дори и от МБ.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”