Покупка на Голф 4 1,9тди 110 к.с

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
veselinov87
Автомобил: VW Passat
Двигател: TDI

Покупка на Голф 4 1,9тди 110 к.с

Мнениеот veselinov87 » Пон 24 окт 2011 20:23

Колеги здравейте , четох доста теми и доста се поинтересувах и реших да стана собственик на Голф 4, 1,9тди 110 к.с. , та въпроса ми е какви проблеми да търся при покупката и защо толкова ме убеждават колата да не е внос от Италия, казват ми да си взема от Германия или от Австрия но не и от Италия. Може ли някой да ми каже защо?

Благодаря и дано скоро стана собственик на читаво Гофче 4-ка.

Мерси колеги !

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на Голф 4 1,9тди 110 к.с

Мнениеот mtm_golf » Пон 24 окт 2011 20:53

Здравей, колега! Аз лично нямам впечатления от голф 4, но карах едно голфче 3 1,9TDI само че 90к.с. Сега съм с пасат б5 1,9TDI 110к.с. И двете са били италианки и да чукна на дърво както съм нямал особени проблеми с голфа, така нямам (поне засега) и с пасата. Според мен просто трябва да се внимава при избора на самата кола. Преди да купя пасата търсех ауди А4, но след доста обикаляне по автокъщите се оказа, че повечето така наречени "автомобили" са по-скоро "старо желязо". Всички бяха удряни и нескопосано направени. Имаше случай дори в който капака на двигателя се затваряше сам с ужасен скърцащ звук. На всички без изключение воланите се тресяха видимо. Случайно в полезрението ми влезе пасата, който карам сега и реших да го пробвам, и със самото запалване на двигателя звука ме грабна. Не усетих никакви вибрации във волана, т.е. колата все едно не беше запалена. Огледах я и я купих въпреки, че беше малко по-скъпа отколкото мислех да отделя за кола, но се оказа с нови ремъци и смених само масло и филтри(въпреки, че ме убеждаваха, че са сменени). Според мен не е важно дали е от Италия, Германия или Австрия. Важно е колата да е читава и поддържана, а това си личи. Успех с търсенето и дано намериш това което ти е необходимо :beer

Потребителски аватар
ilianmilenin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilianmilenin » Пон 24 окт 2011 21:10

за какво ти е от Германия от там всичко е изгнило(единственото хубаво е че двигателя им е здрав).Имах голф 3 1.9тди 90 коня сега карам 4ка 1.9 тди 110 коня АФН,при покупката обърни внимание на съединителя,дали има някакви вибраций от него и странен звук,оглед на турбината,има обтяжна ролка на пистовия ремък провери дали не е омаслено амортисиорчето(ако е значи си за смяна на демферната шайба),но всичко това ще ти го каже някои майстор(то тука в форума има много такива :screwy )Общо взето тези трите неща са им слаби на тези коли(това се търси най много когато я обявиш на части).Като цяло ако колата която вземеш е читава ще си доволен от нея малък разход голям вървеш. heavy metal zork

veselinov87

Мнениеот veselinov87 » Пон 24 окт 2011 21:23

Мерси за бързите отговори колеги, ами да ви кажа начинаещ съм и не разбирам много какво да гледам и дали ще се справя с покупката и аз нз, но уж ще гледам всичко.... аа определено искам да чуя още мнения по повод това внос от къде да си закупя автомобил.

Много ме притеснява най вече турбото , какво да гледам и как да разбера дали е наред, всичко друго що годе мисля че ще се оправя, а за смяната на ремаци и ролки, така или иначе ще ги сменя всичките защото не искам да рискувам.

Мерси

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пон 24 окт 2011 22:21

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=255975

Съвет : Търси италианка , защото всичко по мотора може да се ремонтира , но ръждата спирачка НЯМА !!! :012:

veselinov87

Мнениеот veselinov87 » Вто 25 окт 2011 9:22

Здравейте Колеги,

Може и да сте праВи за ръждата , но нз защо предпочитам да сменя 2 калника за 400-500 лв незнам колко вървят , от колкото да сменям или правя ремонт на Турбото или двигателя.

Та до сега никой не изказа мнение за Австрииските коли или за Белгия или Холандия, добре що в Италия са толкова зле двигателите( не всички ) , но защо такава слава имат?

И може ли някой да ме посъветва мисля скоро да ходя в Варна за покупката на автомобил, и към кого мога да се обърна за преглед дали е читав автомобила??

МЕрси много и много е готино като има готини хора като вас да помагат

Лек ден

Потребителски аватар
ilianmilenin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilianmilenin » Вто 25 окт 2011 19:54

achodemo написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=255975

Съвет : Търси италианка , защото всичко по мотора може да се ремонтира , но ръждата спирачка НЯМА !!! :012:

kolega ryjdata vinagi ima spirka stiga da e v umerenite granici edin nov kalnik za golf 4 e 50 lw a edna turbina ti e 1000. :link

Последна промяна от gr_kanev на Чет 27 окт 2011 14:09, променено общо 1 път.
Причина: К И Р И Л И Ц А ! ! !

harit0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот harit0 » Вто 25 окт 2011 20:09

Ами колега моята 4-ка е от Италия ... проблеми имах само с това че беше прегрята и буташе антифриз но с 500 лв всичко се упрваи и вече 2 години я търкалям и нямам никакви проблеми страхотна кола страхотен двигател ... и най-важното е че разхода на гориво е доста добър :) Успех дано случиш на кола ! А относно турбото няма какво да се притесняваш оскорява ли добре като я тестваш значи е ОК след това ще караш малко повече на 3000 оборота да може да се прочисти самото турбо !

kamo_73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamo_73 » Вто 25 окт 2011 20:46

Вече почти година карам 4 TDI AHF 110 кончета и съм много доволен,преди съм карал 2 и 3 и двата1,6 бензин но повече няма и да помисля за бензин ДИЗЕЛА е голяма работа върви много ускорява много добре за сметка на доста по-скъпото му обслужване,но пък не я обслужваш всеки ден я.Моята е италианка и 4 спирачни диска бяха ръждясали страшно,че се наложи смяна ,а може и да не е карана дълго време знам ли други проблеми големи не съм имал ,но знай че е 10 годишна и "котка в торба" купуваш-УСПЕХ в покупката!

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Вто 25 окт 2011 21:55

ilianmilenin написа:
achodemo написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=255975

kolega ryjdata vinagi ima spirka stiga da e v umerenite granici edin nov kalnik za golf 4 e 50 lw a edna turbina ti e 1000. :link

В умерени граници са ръждясали само някой италианки ! Ти само калниците ли смяташ ,че гнията !?? :screwy

Виждал ли си германска или австрийска "подводница" която няма здраво място по прагове, греди , шаси ?? Аз съм виждал и то голф 4 ,който е уж с поцинковани ламарини !! И купето ли ще смениш тогава ,а? :screwy помисли малко .

А турбината , може и 1500лв да дам за нова ,но ще знам че е нова !!! А калници малници , сменяй колкото щеш ,но от кафявата чума няма спасения !!

Поздрави и да не попадаш на такава кола ! :да:

Потребителски аватар
Bucata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bucata » Сря 26 окт 2011 10:31

За майстор във Варна - Иво (ifidik) :да:

Потребителски аватар
bora_06
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bora_06 » Сря 26 окт 2011 20:06

преди 6 години си взех голф 3афн.италианка и нямаше грам ръжда и до като е продадох и до ден днешен ръжда няма. двигателя бе перфектен само смених съединител,но миналата година я продадох за да си взема 4ка.търсих си пак италианка но не ми харесваха които коли гледах и попаднах на една много запазена австрийска 4ка,мен ме интересуваше външния вид хареса ми и е взимах.повярвайте ми повече никога няма да си взема кола от австрия та ако ще двигателя да е чисто нов.за една година ръждата изби и то на бая места,аз предпочитам да правя ремонти по двигател отколкото да ми е грозно ръждясала колата.

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Сря 26 окт 2011 20:24

bora_06 написа:преди 6 години си взех голф 3афн.италианка и нямаше грам ръжда и до като е продадох и до ден днешен ръжда няма. двигателя бе перфектен само смених съединител,но миналата година я продадох за да си взема 4ка.търсих си пак италианка но не ми харесваха които коли гледах и попаднах на една много запазена австрийска 4ка,мен ме интересуваше външния вид хареса ми и е взимах.повярвайте ми повече никога няма да си взема кола от австрия та ако ще двигателя да е чисто нов.за една година ръждата изби и то на бая места,аз предпочитам да правя ремонти по двигател отколкото да ми е грозно ръждясала колата.

Ми аз какво казах .... :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 26 окт 2011 20:32

Аз бих взел кола от Холандия, но такива не съм видял да се внасят. Идва доста далече явно и на джамбазите не им се занимава. За справка колата от гаража ми е холандска. Като за 1985г. е супер купето. Праговете нямат грам ръжда, наскоро изби малко по калниците и по задните бомбета. Като я закарам някъде на подемник да я гледат нещо мАсторите се чудят как може да няма ръжда отдолу тая стара кола, не им се вярва, че е 1985 година. Виждал съм далеч по-нови с повече ръжда от моята. Иначе и аз сякаш предпочитам да ремонтирам по мотора, отколкото по ламарините.

veselinov87

Мнениеот veselinov87 » Чет 27 окт 2011 11:50

Ами тук вече тотално се обърках, сега даже и не мога да преценя от къде да си взема, но мисля че няма да гледам дали е от Италия или от Германия, ще гледам нещо което ми хареса и допадне, интересното в случая е че тия пусти голфове държат доста висока цена, не се наммират и много хубави ее то ясно че няма да е като нова но ...... Предложете къде е по добре да отида за покупката на Голф 4 имам в предвид като град( София, Варна, Русе, Пловдив) аа може и някъде другаде!!!

Мерси колеги

Върни се в “Дизелови агрегати”