Здравейте, стартера ми отказа да върти и ще го сменям!
Интересува ме понеже стария стартер има две клеми за кабелни обувки отстрани там на бендикса а новия има само една ще може ли новия да стане без проблем?
Иначе всичко друго им е същото включително и номера, но ме интересува тази клема на която пише 15 каква роля играе? някакъв допълнителен плюс ли е какво е?
При мене в момента там на 15 има свързани две черни кабелчета а на другата с номер 50 един по дебел червен кабел, на който има ток само когато завъртам ключа за да запали!
Интересува ме понеже новия стартер няма тази клема 15 ще има ли някакъв проблем при паленето?
Въпрос за стартер Golf 2
- kosara333
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за стартер Golf 2
Последна промяна от kosara333 на Сря 26 окт 2011 12:13, променено общо 1 път.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Въпрос за стартер Golf 2
Предполагам бобината ти е с т.нар "вариатор", нискоомен резистор който се шунтира докато палиш. През тая клема. С нея и без нея....пробвай, ако не бъркам по-горе.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Голфа ти ако е механична инжекция на другата клема е вързана системата за студен старт и без нея ще имаш големи ядове.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Не е ли по-добре да го дадеш да го рециклират и профилактират? Така поне ще си сигурен, че караш с изправен стартер, докато другият не се знае на какво дередже е и колко ще изкара.
- kosara333
- Автомобил:
- Двигател:
Той другия е нов, въпроса е че едва ли ще го оправят стария и ще ми гарантират безпроблемна работа, ще опитам с новия какво ще стане и ако нищо нестава ще дам стария да го поправят.
Незнам какво му стана на стария но неиска да върти само щрака вътре и няма никой после
странна работа хем четките ги сменях преди година 
Незнам какво му стана на стария но неиска да върти само щрака вътре и няма никой после
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Моят и той така прецъкваше само. Занесох да на един мастЕр, човекът ми взе 40 лева с монтаж и демонтаж + профилактиката. Вече повече от година нямам проблеми със стартера.
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Шалтерът е за смяна. Нов е 20 лв.
- kosara333
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е решен, и както винаги се оказа че повредата е супер нелогична и смешна!Оказа се, че стартера си е абсолютно перфектен просто не му е стигало ток за да завърти!
Плюсовия кабел, който идва директно от плюса на акумулатора и влиза в стартера се оказа, че не е правил хубав контакт, и стартера само изхвърля без да завърти
- kosara333
- Автомобил:
- Двигател:
didkoltd написа:Голфа ти ако е механична инжекция на другата клема е вързана системата за студен старт и без нея ще имаш големи ядове.
Мерси за това мнение! изключително полезно ми беше, тука около мене няколко майстори неможаха да ми обяснят за ролята на тази втора клема 15 на стартера но наистина тя има някаква връзка със системета за студено палене.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”