Пускам тая тема щото доста мои познати с VW-та си се оплакват.И брат ми и съквартиранта ми имат Пасати 1.9ТД и там положението е същото.Аз си мислех че само дизелите са така ама не то4но.Двама мой познати имат Пасати - единия беше 1.8 другия 2.0.И двамата викат при 140-150 е ужжжааасс.Та единия го продаде и си взе Омега Б 2.0 - повози ме с нея, вътре и на високи обороти не се чува нищо.Другия с пасата също смята да го продава.Наскоро той ходил с на чичо му Вектрата 1.6i до Варна - ми вика баси тая кола не се чува вътре бе тц тц.Просто при скорост 140 която е най-използвана на магистралта - бучат бе бучат.Имаме Астра 1.7Д(60к.с!) 94-та - абе тая кола при 140-150 шум не се чува - просто удоволствие да караш по магистралата.Баща ми веднъж пътува с Вентото ми - абе вика много по-добре върви от Астрата ама шумни4ка и ми се подсмихва

Съквартиранта ми като беше в Гърция на специализация ги вземали от летището с фирмен Мерцедес Е 220 CDI - вика тоя MB при 120 си беше шумен като стой та гледай,астрата ви ми вика е по-тиха(много пъти съм го возил).На брат ми шефа му преди си взе нов MB пак CDI и ходили с брат ми до варна - батко вика при 140 шумен и тва е.
Бах мааму кво става с тез лукс марки - бива ли такава работа.
Наскоро брат пак ходил до варна с един негов познат с Пежо 307 HDi 90 к.с - при какъвто и диапазон от обороти абсолютна тишина било.
Карах няколко пъти на баща служебното Мондео 2.0 TDCi 132 к.с. -

Като бях на горубляне пробвах един Голф 3 95-та ТДИ 90 k.s.Отвън мотора мъркаше не се чуваше.Ка4ихме се, повъртях малко да загрее - излезнах на магистралта - ееееее реве вътре тоя мотор.(и на мен ми се реве).Викам му на продава4а - абеее какъв е тоя шум бе басиии.Той вика - брато такива са тва е и при пасат Б4 с ТДи положението е така.
Викам си ако и новите VW-ta са си шумни4ки пове4е VW няма да се взема, щото викам си Bora или Пасат Б5 ТДи ще е следващата ми кола.Доста мой познати са на същото мнение дето имат VW - шумни.Като бях при ваското и той ми потвърди че пасата му бил шумен а е бензинов...........
Здрави коли(въпреки че новите надали са толкова здрави)........ама не много комфортни........
Изглежда когато Ханс ги е правил тези коли накрая се е сетил,че вътре ще има човек и ще кара автомобила - седалките на голф3/венто са доста малки(тесни), а на пасата широки и удобни но толкова твърди, че няма да е лошо да си подлагаш нещо меки4ко

Споделете и вие нещо по въпроса................