свети лампата на маслото Поло 1,9 сди 64 кс 98г.
свети лампата на маслото Поло 1,9 сди 64 кс 98г.
Здравеите,някои имал ли е проблем като моя.Значи сутринта тръгвам за работа с колата и като я запалих нямаше проблем всички лампи огаснаха,но като минах 1км ми светна лампата на маслото,загасих мотора запалих отново и се оправи,но посе пак светка на два пъти,а маслото в мотора е на норма и работи добре няма никакви шумове.Знае ли някои колко датчика са и каде се намират.
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: свети лампата на маслото Поло 1,9 сди 64 кс 98г.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Лошо масло, лош маслен филтър, заминала маслена помпа която не прави достатъчно налягане...
Значи маслото е Кастрол 10В40,а филтъра Филтрон.Маслото и филтъра са сменени преди 900км.Смених двата датчика и пак светка.Възможно ли е да е по ел. инсталацията?
-
- Автомобил:
- Двигател:
asvs написа:Значи маслото е Кастрол 10В40,а филтъра Филтрон.Маслото и филтъра са сменени преди 900км.Смених двата датчика и пак светка.Възможно ли е да е по ел. инсталацията?
а преди да сложиш това масло и този филтър светеше ли?
не.това стана сега,даже ме съмнява,че е нещо по токовете,защото ми сложиха аларма и ведна като минах 2-3 км светна.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Измери налягането на маслото.Измери горе на главата и долу на филтъра.Има вариант не само от помпата да пада налягането,а и от износени лагери ...!
- pkovachev
- Автомобил: Polo 1.4 FSI
- Двигател: AXU 2004
asvs написа:Значи маслото е Кастрол 10В40,а филтъра Филтрон.Маслото и филтъра са сменени преди 900км.Смених двата датчика и пак светка.Възможно ли е да е по ел. инсталацията?
Колега, не че искам да те притеснявам, но вероятността да е инсталацията според мен е доста минимална. Измери налягането на маслото и ще разбереш за какво идва реч.
Може да е маслената помпа, може да са биелни и основни лагери, не дай си боже да е разпределителен вал.
Но преди да измериш налягането не предприемай нищо !
- ventotdi
- Двигател: ALH 1998
Не мисля,че вариант е разпределителния вал ...как да пада налягането на маслото ако е от него.Ако е износен може би ще тракат повдигачите 

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега проблема е в таблото аз го имах същия
спецификацията на маслото от голямо значение ли е,щото това което съм сипал не отговаря?
таблото е проверено и си е наред.в аутодатата спецификацията на маслото я дават АПИ-ЦЖ и АЦЕА-Б2 това важно ли е?а налягането на маслото е добре,основните и биелните лагери и маслената помпа също.незнам вече какво може да е
-
- Двигател: AKL 98
asvs написа:таблото е проверено и си е наред.в аутодатата спецификацията на маслото я дават АПИ-ЦЖ и АЦЕА-Б2 това важно ли е?а налягането на маслото е добре,основните и биелните лагери и маслената помпа също.незнам вече какво може да е
Малко тъп въпрос, но да не си сбъркал тубите ? При Кастрол има 10В40 дизел и чист 10В40 - бензин ... Да не си сложил за бензин ?
Аз карам polo 1.9D AEF с такова масло - castrol 10W40 Diesel и нямам проблеми.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Колега виж стягай моторът,че хората търсещи кутии за 1.9д поло 6н вече сигурно следят развитието на темата с нетърпение! 

Върни се в “Дизелови агрегати”