Слагане на нов двигател :)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Слагане на нов двигател :)
Здравейте , искам да попитам дали ще мога да сложа двигател 1.9 тди от голф3 във купе от опел вектра А ? 

Re: Слагане на нов двигател :)
Най-вероятно ще трябва преправяне на лапите или по-скоро в коша, за да паснат лапите, ск. кутия. Отделно полуоски и главини. И накрая - защо?
По-лесно /и от гледна точка на технотест вероятно/ ще е да сложиш 2.0 ДТХ от Вектра Б. Той е към 100 коня и е приличен... И ще си спестиш доста ядове според мен.
По-лесно /и от гледна точка на технотест вероятно/ ще е да сложиш 2.0 ДТХ от Вектра Б. Той е към 100 коня и е приличен... И ще си спестиш доста ядове според мен.
Ами искам точно този 1.9 тди мотора , защото смятам след това да му се прави силов тунинг.Спрях се точно на този мотор поради причината че в него има много потенциал за тунинг 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Ами сложи му и купе де със тоя ръждояд на който мислиш да го слагаш ше имаш мотор ама със силовия тунинг да не вземе да замине със кутията а ти със остатъците от купето да си останеш на място. Купи си VW TDI и си го чипосвай колкото искаш във случая ще развалиш къща за да направиш курник.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Мотор от Опел сякаш има логика донякъде да се сложи на купе на ФВ, ама да слагаш хубав мотор в някакъв ръждив кош... за мен е краткосрочна инвестиция 

Абе, да им се не смеем на Опелите, че има разни австрийски 3-ки, дето няма здраво място по тях
Но като цяло идеята да вземеш цял ФВ ТДИ е по-разумна, според мен, поради следните причини:
- отпада технотеста;
- отпада премятането на мотори, периферия и многото проблеми свързани с рязане, снаждане,ненацелване от първият път, объркване и купуване на нови неща, които да объркате
;
- покупка на ТДИ мотор с кутия, периферия, шенкели и т.н., които струват близо 70% от цяла кола;
- опасността да си купиш въпросния двигател без да знаеш дали работи, защотo си го намерил евтино под една круша...;
- Голфовете от началните години на ТДИ /95 някъде/ са вече евтинки.
Така или иначе щом ще го засилваш, ще се наложи да го и ревизираш, така че дори и да е позаминал /което е обвързано пряко с цената му/ ще го стегнеш и ще си сигурен, че е здрав и след чипа няма да се разкапе.
Като цяло по-добре се ориентирай или към ФВ ТДИ, или опелски дизел. Въпреки че аз бих направо си взел Астра ДТХ и вече да я доработвам нея/ако изискването е да е от марката Опел/.

Но като цяло идеята да вземеш цял ФВ ТДИ е по-разумна, според мен, поради следните причини:
- отпада технотеста;
- отпада премятането на мотори, периферия и многото проблеми свързани с рязане, снаждане,ненацелване от първият път, объркване и купуване на нови неща, които да объркате

- покупка на ТДИ мотор с кутия, периферия, шенкели и т.н., които струват близо 70% от цяла кола;
- опасността да си купиш въпросния двигател без да знаеш дали работи, защотo си го намерил евтино под една круша...;
- Голфовете от началните години на ТДИ /95 някъде/ са вече евтинки.
Така или иначе щом ще го засилваш, ще се наложи да го и ревизираш, така че дори и да е позаминал /което е обвързано пряко с цената му/ ще го стегнеш и ще си сигурен, че е здрав и след чипа няма да се разкапе.
Като цяло по-добре се ориентирай или към ФВ ТДИ, или опелски дизел. Въпреки че аз бих направо си взел Астра ДТХ и вече да я доработвам нея/ако изискването е да е от марката Опел/.
Последна промяна от sam_boha на Чет 27 окт 2011 19:13, променено общо 3 пъти.
Както казва Г60 няма да има никой като мен,а и искам да го сложа точно в това купе,защото след това за отпичен тунинг вектрата повече ми харесва 

Абе, не че нещо, ама ... оптика на Вектра А
Тези Вектри освен с джанти не виждам какво ще има сложиш, което да я разкрасява. Те са някак изчистени и всичко, добавено после, стои ... както и да е.
Ще падне преправяне. Малко рязане по коша да сатнат лапите на мотора и кутията, но натам с полуоските... вероятно някаква игра с каретата за да дойдат на главините /там предполагам ще има разлика/.
До тук са ми познанията. Най-добре е да намериш блъсната кола донор, за да сваляш от нея всичко нужно, защото ще излязат дребни неща, които никой никога не предвижда.
Успех и да я покажеш.

Ще падне преправяне. Малко рязане по коша да сатнат лапите на мотора и кутията, но натам с полуоските... вероятно някаква игра с каретата за да дойдат на главините /там предполагам ще има разлика/.
До тук са ми познанията. Най-добре е да намериш блъсната кола донор, за да сваляш от нея всичко нужно, защото ще излязат дребни неща, които никой никога не предвижда.
Успех и да я покажеш.
....
Последна промяна от sam_boha на Съб 29 окт 2011 16:39, променено общо 1 път.
Общо взето нещата няма да са много дребни.Ще трябва цялостно прекрояване но с време и пари всичко става.Като стана дума за ръждит имам Vento от Австрия с перфектен мотор и ходова част, немога да го вдигам на крик.Много поддава