Колата губи около 0,5л течност на около 200 -300 км.
Нито ми загрява или е загявала,нито маркучите надува, маслото не пипа,нито дава висок разход -Върви си като коршум!!!
Интересното е ,че в рамките на една година смених 2 водни помпи!!!
Дали може да е текнала и тази -Мейле е -на какво се далжи това!!!
Някои нещо да даде идея ,да сподели!!!
Благодаря !!!!
Bora 1.9 Tdi 116кс Губи антифриз
Re: Bora 1.9 Tdi 116кс Губи антифриз
тройника как е сълзи ли от него? Има ли розови следи около скоростната кутия?
- Schwepsi
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: ARL 2003
Те вариянтите не са толкова много - или видими течове и сълзене от маркучи и щуцери или глава.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Зравеите колеги!
Течноста я губи от преливника на разширителния съд!!!
Като я покарам по серизно колата и от преливника илиза антивриза!
Колата си върви и изобщо незагрява повече от 90гр-всичко си е ОК
Казаха ми, че е от капачката и видимо беше от нея ,че като я отвихме за сек при загрял мотор.
Вземе др капачка от др кола не нова!!!!!
Завихме е ,покарахме -колата доста серизозно-нямаше и капка от преливника да се е стичало ,че сложихме парцал ако е изхварли да видиме колко е !!!
Имах едно ходене фо Пловдив нямаше проблем -днес се прирам В София -Парцалат беше обилно мокар и дефакто пак е изпускало от преливника!!!
Много страно ми стана -!!!
Каква е др причина да изхвърля от там течноста,ако не е от капачката !!!Аз ще купя нова ,но все пак дали може да е от нещо др.
Благодаря ви!!!
Течноста я губи от преливника на разширителния съд!!!
Като я покарам по серизно колата и от преливника илиза антивриза!
Колата си върви и изобщо незагрява повече от 90гр-всичко си е ОК

Казаха ми, че е от капачката и видимо беше от нея ,че като я отвихме за сек при загрял мотор.
Вземе др капачка от др кола не нова!!!!!
Завихме е ,покарахме -колата доста серизозно-нямаше и капка от преливника да се е стичало ,че сложихме парцал ако е изхварли да видиме колко е !!!
Имах едно ходене фо Пловдив нямаше проблем -днес се прирам В София -Парцалат беше обилно мокар и дефакто пак е изпускало от преливника!!!
Много страно ми стана -!!!
Каква е др причина да изхвърля от там течноста,ако не е от капачката !!!Аз ще купя нова ,но все пак дали може да е от нещо др.
Благодаря ви!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Налягане в системата по-високо от нормалното. Това, че не загрява повече от 90 градуса според таблото ли е или според VAG COM?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е в духнала гарнитура,за сега е малка дупчица,но след време ще стане по голяма и ще си проличи.В сервизите имат устройство което го слагат на мястото на капачката и слага специално хапче. След като се запали колата по степента на оцветяване се познава колко са изгорелите газове в антифриза и колко е духнала гарнитурата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
rumenel написа:Проблема е в духнала гарнитура,за сега е малка дупчица,но след време ще стане по голяма и ще си проличи.В сервизите имат устройство което го слагат на мястото на капачката и слага специално хапче. След като се запали колата по степента на оцветяване се познава колко са изгорелите газове в антифриза и колко е духнала гарнитурата.
дали може да е от това дееба !!!Сега ли да се прави или да я изчакам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
jollycatman написа:Налягане в системата по-високо от нормалното. Това, че не загрява повече от 90 градуса според таблото ли е или според VAG COM?
Според Таблото колега!!!На ваг кома ще покаже ли дали е дигала по голяма темпер или на момента трябва да се закачи!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Bora5566 написа:jollycatman написа:Налягане в системата по-високо от нормалното. Това, че не загрява повече от 90 градуса според таблото ли е или според VAG COM?
Според Таблото колега!!!На ваг кома ще покаже ли дали е дигала по голяма темпер или на момента трябва да се закачи!!!
Показва моментната температура
-
- Автомобил:
- Двигател:
Когато е студено и караш на малки растояния и нещо много важно да караш кротко и умерено ще изкараш зимата без проблем,дори няма да доливаш антифриз.Казвам го от собствен опит,при мен течноста се оцвети много малко и на мен не ми се вярваше ,че съм духнал ганитура изкарах зимата без проблеми ,но пролетта тъкмо когато се бях успокоил я настъпих с 180км. и водната помпа протече. Наложи се да сменявам помпа в провинцията,обаждам се на майстора да му кажа, че антифриза ми е езчезвал от евнтуален теч на водна помпа и, че проблема ми е решен след смяната на водната помпа,а тои само се засмя и ми каза пак да я пробвам с 180км. и тогава да се радвам.
Естествено резултата за мое съжаление беше смяна на ГАРНИТУРА.УСПЕХ дано ти имаш късмет да не е това.
Естествено резултата за мое съжаление беше смяна на ГАРНИТУРА.УСПЕХ дано ти имаш късмет да не е това.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера в най големите задраствания в София, карах колата и натисках и мъчех да заграе на по висока предавка -Дори и какпа небеше капнало от преливника.всичко ОК.
Може би при голяма скорост по магистралата и тогава надува ли деда знам!!

Може би при голяма скорост по магистралата и тогава надува ли деда знам!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
моя пасат AHU 98 година също губи антифриз, към 200мл. на 1000км. Не сълзи от тройника, преди имаше капало под изпрарителния съд, но от известно време вече няма. Не мога да намеря къде във VAG COM показва температурата на двигател. с кабел 409 съм, да не е проблема в него и да не мога да чета всичките параметри? Благодаря ви!
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Пробва ли с друга капачка на казанчето?
Виж и дали о-пръстена стои на твойта.
Виж и дали о-пръстена стои на твойта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
имах същия проблем ... гарнитурата на главата беше причината !
- KORANDE
- Автомобил:
- Двигател:
колега,тези признаци са,само и единствено-гарнитура.не се отчайвай ,но това е самата истина.и ти сам си решаваш кога да я смениш! 

Върни се в “Дизелови агрегати”